Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Barselona Gezilecek Yerler | Barselona Gezi Rehberi | Barselona Turu

Barselona Gezilecek Yerler | Barselona Gezi Rehberi | Barselona Turu

İspanya Barselona şüphesiz dünyanın en gözde turistik şehirleri arasında yer alıyor. Muhteşem mimari eserleri, başarılı bir futbol takımı ve özerklik tartışmalarıyla sürekli gündemde olan Barselona’ya yolunuz düşerse mutlaka yapmanız gereken şeyler nereler? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak harika bir Barselona turu yapmaya ne dersiniz?

Barselona Gezi Rehberi

İspanya’nın en büyük ikinci şehri, Katalanlar’ın başkenti Barselona yurt dışında tatil yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği destinasyonlardan biri. Bünübirlik bir Barselona gezi rehberi içerisinde olmazsa olmaz belli başlı maddeler var. Ama ben yine de birbirinden lezzetli yemekleri, görenleri büyüleyen tarihi yapıları, müzeleri, plajları ve sınırsız gece hayatıyla misafirlerini kendine çeken Barselona’ya en az dört-beş gününüzü ayırmanızı tavsiye ederim.

İstanbul’dan haftanın her günü aktarmasız olarak uçuşların bulunduğu Barselona’ya 3.5 saatlik bir yolculukla ulaşmanız mümkün. Dilerseniz Yolcu360 ile El Prat de Llobregat – Barcelona Uluslararası Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile gezinizi daha konforlu hale getirebilirsiniz. Sizin de planlarınız arasında Barselona’ya gitmek varsa bu öneriler tam size göre!

Mallorca gezi rehberi için tıklayın.

Barselona Gezilecek Yerler

  • Gaudi’nin İzini Takip Edin

Bildiğiniz üzere Barselona demek Gaudi demek. Şehrin bugünkü kimliğine kavuşmasını sağlayan ünlü Katalan mimar Antoni Gaudi Art Nouveau akımının öncüsü. Barselona’yı Gaudi’nin izini takip ederek gezmek en keyiflisi. Bir türlü tamamlanamayan ünlü La Sagrada Familia Bazilikası, Casa Batllo ve Casa Mila gezi listenize eklemeniz gereken Gaudi eserleri arasında yer alıyor. Barselona gezi rehberi kapsamında belirleyeceğiniz güzergah mutlaka bu eserlerin önünden geçmeli.

  • Park Güell’de Barselona Manzarasına Doyun

Gaudi’nin şehre kazandırdığı en güzel yerlerden biri olan Park Güell renkli mozaikleri ile hayli ilgi çekici. UNESCO tarafından koruma altına alınan parkın terasında harika bir şehir manzarası sizleri bekliyor. Kendinizi adeta masal diyarında hissedeceğiniz parkta Gaudi’nin Evi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

  • Katalan Ulusal Sanat Müzesi’ni Ziyaret Edin

Romanesk, Barok, Rönesans ve Gotik tarzı sanat eserlerinin sergilendiği Katalan Ulusal Sanat Müzesi zengin koleksiyonu ile ziyaret edilmeye değer yerlerin başında geliyor. Ruhunuzu sanata doyurmak isterseniz yarım gününüzü ayırmanız gereken müzeyi 12 euro ücret ödeyerek gezebilirsiniz.

Valensiya gezi rehberi için tıklayınız.

Barselona Turu

  • La Rambla’da Yürüyüşe Çıkın

Hiç bir Barselona gezi rehberi yoktur ki yolu La Ramla’dan geçmesin… Barselona’nın en ünlü caddesi olan La Rambla her daim kalabalık ve cıvıl cıvıl. Sokak gösterilerinin bir an olsun durmadığı, her köşesinden müzik seslerinin yükseldiği cadde seyahatiniz boyunca uğrak duraklarınızdan biri olacak.

  • Barseloneta Plajı’nda Güneşlenin

Eğer seyahatinizi yaz dönemine ayarladıysanız rotanıza Barseloneta Plajı’nı eklemeyi sakın unutmayın. Şehir yorgunluğunuzu üzerinizden atabileceğiniz, tüm gün güneşin tadını çıkarabileceğiniz plaj hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Fırsatınız varsa hafta içi gitmenizi öneririm.

  • Camp Nou Stadyumu’nu Gezin

Futbolla aranız iyiyse Barselona’da yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri de dünyaca ünlü Camp Nou Stadyumu’nu gezmek. Barselona’nın maçlarını oynadığı stadın atmosferini yakından hissetmek isterseniz tur biletinizi internetten ayırtabilir, birbirinden değerli kupaların sergilendiği müzeyi, soyunma odasını ve tribünleri gezme şansı bulabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Messi’yi izlemeden dönmek olmaz derseniz biletinizi internetten kısa sürede alabilirsiniz☺Barselona gezi rehberi içerisinde olmazsa olmaz noktalardan biridir bu futbol mabedi.

  • Tapas ile Lezzet Yolculuğuna Çıkın

İspanyol mutfağının en lezzetli atıştırmalıkları ile midenize bayram yaşatmaya ne dersiniz? Özellikle akşam üzerinden itibaren içki ile servis edilen tapas açlığınızı bastırmak için harika bir seçenek.

Barselona’da neredeyse her sokak başında bir tapas bar bulunuyor. 8-10 euro arası fiyatlarla servis edilen tapasın yanına buz gibi bir sangria söyleyin ve Barselona’da olmanın keyfini çıkartın.

Schengen vizesi için gerekli evraklar neler?

Yorum ekle