Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ginolu : Kastamonu’nun bir başka saklı hazinesi

Ginolu : Kastamonu’nun bir başka saklı hazinesi

Ginolu yolu Batı Karadeniz’den geçen herkesin mutlaka uğraması gereken eşsiz bir huzur noktası. Tabiatın tüm güzelliğini cömertçe sergilediği bu güzel sahili sizin için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezip görüp keşfetti…

Huzur dolu Ginolu

Batı Karadeniz turumuza çıkmadan hemen önce, o bölgede kuytu köşede saklı kalmış ne kadar güzellik varsa keşfedebilmek için deli gibi araştırma yapmış ve tesadüfen Ginolu Kalesi’nin bir fotoğrafına denk gelmiştim.

Denizin rengine ve salıncağın manzarasına hayran olmuş ve mutlaka gidelim diye Furkan’ın başının etini yemiştim. Sonuçta gittik tabi ki ve ben o salıncakta sallandım. ☺ İkimizde ağzımız bir karış açık etrafı izlemiş, denizin nasıl böyle boncuk bir mavi olabildiğine şaşırmış, hayran kalarak ve hiç istemeyerek ayrılmıştık bu muhteşem doğa harikasından.

Ginolu ‘ya nasıl gidilir?

Ginolu Koyu’na ulaşım çok kolay. Aracınız ile Abana – Çatalzeytin yolu üzerinden devam ederken Ginolu tabelasını görene kadar hiç bir yere sapmadan dümdüz devam ediyorsunuz. Abana’dan çıktıktan sonra yaklaşık 10 kilometre kadar ilerleyip bu güzel gezi noktasına varabilirsiniz. Ancak uyarmadan edemeyeceğiz yol çok virajlı, dikkatli olmakta fayda var. Ancak bu dar ve virajlı yol size harika manzaralar da sunacak, keyfini çıkarın. ☺ Yolcu360‘tan Kastamonu araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Ginolu Koyu / Kalesi gezi rehberi

Birçok keşfedilmemiş güzelliğe ev sahipliği yapan Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alıyor Ginolu Koyu. Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine bağlı, insanı büyüleyen güzellikte bir mahalle aslında burası. Toplasanız 10 hane ya var ya yok bu mahallede.

Huzur dolu, sakin ve harika bir manzaraya sahip. Önünüz, sağınız, solunuz alabildiğine masmavi bir deniz. Arkanız ise yemyeşil orman. Bu güzel manzarayı seyredebilmeniz için de birkaç noktaya salıncak konmuş, salıncağın içine de koltuk minderi. Çok samimi, çok sıcak bulmuştuk biz bu hareketi. Sizce de öyle değil mi?

Ginolu Koyu’nun denizi kıyıya doğru oyuk olduğu yani cidden bir koy olduğu için, çok rüzgarlı havalar dışında genelde sakin ve her daim tertemiz. Deniz seviyesi, kıyıdan yaklaşık olarak 30 metre kadar ilerlediğinizde derinleşiyor. Çocuklu ailelerin deniz keyfi yapabilmesi için oldukça ideal bir plaj aynı zamanda burası.

Ginolu Plajı’nın biraz yukarısında da 9. Yüzyıldan kaldığı düşünülen bir kale yer alıyor. Ginolu Kalesi’nden 15 mil açıkta batık bir kent olduğu da tespit edilmiş ama ne yazık ki hala ortaya çıkarılamamış. Bunca güzelliğe rağmen yeterli ilgiyi göremeyen Ginolu Kalesi Çatalzeytin’in kanayan yarası maalesef.

Aslında yukarıda bahsettiğimiz o muhteşem deniz manzarasını seyredebileceğiniz asıl nokta bu kalenin bulunduğu Sürtüven Burnu isimli yer. Bak bak doyamayacağınız bu manzarada şahane fotoğraflar çekebilir, o salıncaklardan hiç kalkmak istemeyebilirsiniz, bizden söylemesi. ☺

Yorum ekle