Yolcu360 Blog
Tuzla’da gezilip görülecek yerler

Tuzla’da Keyifli Bir Hafta Sonu

Tuzla’da hafta sonu neler yapılır? Tuzla’nın nesi meşhur? Tuzla’da gezilip görülecek yerler nereleri? Tuzla’da ne yenir? Hafta sonu Tuzla’da takılmak isteyenler için biraz araştırma yaptık, çoğunu da denedik…

Tuzla’da Keyifli Bir Hafta Sonu

Tuzla, İstanbul Anadolu yakasının en uç noktalarından biri. Bir dönem İstanbul’un yazlık yerlerinden birisiydi. Bölge, Osmanlı topraklarına, İstanbul’un fethinden önce 1400 yılında Yıldırım Beyazıd tarafından katılmıştır.

Tuzla’da gezilip görülecek yerler

Kaplıcaları ile tarihte önemli rol oynamış olan Tuzla, günümüzde alışveriş ve yeme – içme mekânları ile öne çıkmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük tersanesine ev sahipliği yapmaktadır. 13 kilometre uzunluğunda sahil kesiminin önemli bir kısmı yürüyüş yapmak için müsaittir. Balıkçılarıyla ve köftecileriyle ünlü birkaç mekânı vardır. Genel olarak daha sakin bir yapıya sahip olan Tuzla, yürüyüş yapmak ve salaş kafelerinde vakit geçirmek için tercih edilebilir.

Tuzla’da gezilip görülecek yerler

Mercan bölgesi bir zamanlar Medcezir adlı dizinin çekiminin yapıldığı yer olarak biliniyor. Adriano kafe dizinin bazı sahnelerinin çekimi için kullanılan bir kafedir. Tuzla Balıkçısı balık yemek için en gözde mekânlar arasında sayılırken, daha salaş bir mekân isteyenler için Yıkıntı Balık öneriler arasına girebilir. Şu zamana kadar tek şubesi olan ve midyesiyle ün yapmış Midyeci Ahmet’in ikinci şubesi de Tuzla’da.

Tuzla araç kiralama fiyatları için buraya tıklayın!

Alışveriş yapmak ve hız trenine binmek için önerimiz Viaport Marina olacaktır. Alışveriş merkezi ve yat limanı olan Viaport Marina içerisinde birçok markanın bulunduğu, aynı zamanda yemek yemek için de fazlaca seçeneğin yer aldığı bir yerdir. Aynı zamanda ufak çaplı bir eğlence merkezine de sahip olan alışveriş merkezinde hız trenine binebilirsiniz. Hem eğlenmek hem de biraz alışveriş yapmak istiyorsanız Viaport Marina iyi bir seçenekmiş gibi görünüyor.

Tuzla’da gezilip görülecek yerler

Sadece Tuzla’ya bağlı kalmak istemiyorsanız Tuzla civarında yer alan ilçelerde de vakit geçirebilirsiniz. En yakın seçenek olan Pendik, Tuzla’ya nazaran daha fazla kafe ve alışveriş için mağaza bulabileceğiniz bir ilçe. Tuzla gibi Pendik’te de bir adet Marina bulunmaktadır. Deniz kıyısında bulunan kafeleriyle manzara eşliğinde bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir marina. Alışveriş yapmak için Pendik’in sokaklarında dolaşmanız yeterlidir. Şayet içerisinde birçok butik mağaza bulunduran Pendik, zamanında birçok TV programında yer almış ve mağazaları tanıtılmıştır. Eğer Pendik’ten başka ilçelere geçiş yapmak istiyorsanız Kadıköy – Tavşantepe arası sefer düzenleyen metro hattını kullanarak 40 dakika içerisinde trafiğe takılmadan Kadıköy’e geçiş yapabilirsiniz.

 

Yorum ekle