Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Iğdır Gezilecek Yerler | Iğdır Gezi Rehberi

Iğdır Gezilecek Yerler | Iğdır Gezi Rehberi

Türkiye’nin en doğusunda yer alan Iğdır hem tarihi hem doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor. Ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın da büyük bir bölümünün yer aldığı Iğdır’ı gelin birlikte keşfedelim. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Iğdır’da Görülmesi Gereken Yerler

  • Meteor Çukuru
Kaynak: https://www.emlaktasondakika.com/

Dünyanın en büyük ikinci meteor çukurunun Iğdır’da olduğunu biliyor musunuz? Iğdır’a yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta, Korhan Yaylası’nda bulunan meteor çukuru 1892 yılında göktaşının düşmesi ile oluşmuş. Genişliği 35 metre, derinliği ise 60 metre olan karstik çöküntü hem Iğdır’dan hem Ağrı’dan pek çok ziyaretçi ağırlıyor. Dünyanın en büyük göktaşı krateri olarak kabul edilen Arizona’daki Barringer Krateri’nin ardından ikinci olan Iğdır’daki meteor çukurunu gezi listenize eklemeyi unutmayın.

  • Tuzluca Tuz Mağaraları
Kaynak: https://www.igdir.bel.tr/

Ülkemizin en önemli tuz madenlerinden biri Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde yer alıyor. İlçeye ismini veren Tuz Mağaraları 55 dönümlük bir arazide yer alıyor. Bölgenin tuz ihtiyacının büyük bir bölümü de buradan karşılanıyor. Yerli turistler kadar bölgeyi ziyaret eden yabancı turistlerin de ilgisini çeken Tuz Mağaraları solunum yolu hastalıklarına da iyi geliyor. Yakın zamanda tuz terapisi odaları ile sağlık turizmine açılacak olan Tuz Mağaraları’na 30 dakikalık araç yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.

  • Koç Başlı Mezar Taşları
Kaynak: https://www.yesiligdir.com/

Karakoyunlular döneminden günümüze gelen koç başlı mezar taşları Orta Asya kültürünün önemli miraslarından biri. Genç yaşta ölen gençlerin ve kahramanların mezar taşlarını koç başı şeklinde

diken Karakoyunlular konar göçer bir topluluktu.

Iğdır merkezden 15 kilometre mesafede yer alan Karakoyunlu Açıkhava Müzesi’nde sergilenen mezar taşları görülmeye değer.

Iğdır Gezilecek Yerler

  • Gökkuşağı Tepeleri

Tuzluca ilçesine gelmişken görmeden dönmemeniz gereken yerlerden biri de Gökkuşağı Tepeleri.

Adeta renk cümbüşüne sahne olan Gökkuşağı Tepeleri renkli toprak yapısı ile ziyaretçilerini etkiliyor. Kahverengi ve kızıl tonlarının hakim olduğu tepelerde fotoğraf çekebilir, yürüyüş yapabilir, bu eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

  • İrem Bağları

Dört mevsim ziyaretçilerine ayrı bir görsel şölen sunan İrem Bağları doğa ve fotoğraf tutkunları için kaçırılmaması gereken noktalardan biri. Ağrı Dağı’nın eteklerinde yer alan İrem Bağları sonbahar aylarında hazan rengine bürünürken ilkbaharda yeşilin en güzel tonlarını gözler önüne seriyor. Bölge ile ilgili rivayetler de hayli fazla. Nuh’un gemisinin buradan geçtiğine, Hz. Havva ile Hz. Adem’in burada yaşadığına inanılıyor. Pek çok meyve ve sebze ağaçlarının yer aldığı İrem Bağları Iğdır merkeze araçla on dakikalık mesafede.

  • Ağrı Dağı

5137 metre rakımıyla ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın büyük bölümü Iğdır’da yer alıyor. Kış mevsiminde bembeyaz görüntüsüyle hayranlık uyandıran Ağrı Dağı tırmanış ve kış sporları ile binlerce doğaseveri kendisine çekiyor. Bahar ve yaz aylarında dağın eteklerinde yürüyüş yapabilir, birbirinden güzel gelincikleri fotoğraflayabilir, dağ bisikleti ile çevreyi turlayabilirsiniz.

Iğdır’a Nasıl Gidilir?

İstanbul Iğdır kaç km? İki şehir arası mesafe 1551,6 km kilometre olup İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, 17 saat 59 dakika’da Iğdır’a varılabilir.

Ankara Iğdır kaç km? Ankara ve Iğdır arasındaki mesafe 1200,3 kilometre. Ankara’dan Iğdır için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve 14 saat 30 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Yorum ekle