Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Emirgan Korusu Nerede? | Emirgan Parkı

Emirgan Korusu Nerede? | Emirgan Parkı

İstanbul’un kaosundan ve gürültüsünden yorulduysanız ama uzaklaşamıyorsanız sizin için harika bir önerimiz var. Emirgan Korusu, tam sizlik. Hem İstanbul’un içerisinde hem de ferah ve güzel. Burada temiz havaya doyabilir, üstünüzdeki yorgunluğu atabilirsiniz. Emirgan Parkı ile ilgili bilgilerin bulunduğu Emirgan Korusu nerede yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından derlendi. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak burayı gezmeye ne dersiniz? 🙂

Emirgan Korusu Nerede?

Emirgan Korusu adres: Reşitpaşa, Emirgan Sokak 34467 Sarıyer/İstanbul. Anadolu yakasında oturanlar Kadıköy araç kiralama veya Ümraniye araç kiralama gibi seçeneklerden faydalanarak bu eşsiz güzellikteki parkı gezebilirler.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Emirgan Parkı

Emirgan Korusu, İstanbul’un en güzel yerlerinden biri. Köşkleri, boğaz manzarası ve çiçekleri ile adeta insanın içini açıyor. Her yıl Nisan ayında düzenlenen Lale Festivali ile de adını tüm dünyaya duyurmayı başarıyor. Büyük şehirlerin yoruculuğunu bilmeyen yoktur. Çoğumuz her gün bu duruma yakından tanıklık ediyoruz. Trafiği, gürültüsü ve kalabalıklığı ile insanı yoruyor da yoruyor. İşte bu yorgunluktan kurtulmak için en güzel yerlerden biri Emirgan Korusu.

120’den fazla ağaç ve bitki türü, koru içerisinde bulunuyor. Kafur ağacı, Macar Meşesi ve Londra Çamı gibi çeşit çeşit ağaçların altında nefes almak insanın bütün yorgunluğunu alıp gidiyor. Bazı ağaçlara motiflerde işlenmiş. Öyle güzel görünüyorlar ki insan fotoğraf çekmeden duramıyor. Lalelerin görüntüsü ise muhteşem. Renk renk laleler insanı ferahlatıyor.

472.000 metrekarelik geniş alanıyla koskocaman bir yer burası. Ayrıca parkın içerisinde iki tanede su göleti bulunuyor. Göletin içerisinde ördek görürseniz şaşırmayın. 🙂  Kitabınızı alın, bir sandviç hazırlayın ve su göletinin yanına oturup keyfinize bakın.

Kartpostallardan çıkmış gibi duran bu parkta tempolu yürüyüş veya koşuda yapabilirsiniz. Köşklerde kahvaltı yapabilir, yemek yiyebilir ya da çay-kahve eşliğinde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

İstanbul Koruları yazısı için tıklayınız.

Emirgan Korusu Köşkleri

Koru içerisinde 3 tane birbirinden güzel köşk bulunuyor. Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk. Köşklerin hepsi ise Osmanlı Dönemi’nden kalma. Zaten köşklerde Osmanlı mimarisinin izlerine de rastlıyorsunuz. Lale festivali esnasında üç köşkte hizmet veriyor. Onun dışındaki zamanlarda sadece Sarı Köşk açık.

Ayrıca köşkler BELTUR’un altında hizmet verdiğinden fiyatları da çoğu yere göre daha uygun.

İstanbul’un En Güzel Parkları yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle