Yolcu360 Blog
Hyundai-Santro-3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Hyundai Santro İncelemesi: Türkiye’ye Gelecek mi?

Hyundai Santro İncelemesi: Türkiye’ye Gelecek mi?

Hyundai Santro Türkiye’ye gelecek mi, sorusunun yanıtını bekleyenler var. Hyundai Santro küçük sınıfta çok güçlü bir otomobil seçeneği sunuyor. Motoru, yakıt ekonomisi ve küçük boyutlarının yanı sıra marka algısı da yüksek bir otomobil. Tüm bu özellikleri ile çok tercih edilen bir otomobil olabilir. Bu nedenle pek çok kişi sıfır km araba almadan önce Hyundai Santro Türkiye’de satılacak mı sorusunun cevabını öğrenmek istiyor. Sizin için bu konuyu araştırdık.

Hyundai-Santro-2

Hyundai Santro Türkiye Bilgisi

Hyundai-Santro-4

Güney Koreli üretici, pazara ihtiyaca uygun model sunmayı önemsiyor. Hyundai markasının, yıllardır üretim ve tasarım yaklaşımı bu yönde. Bunun güzel bir ürünü de Hyundai Santro modeli. Markanın yeni gözdesi Hyundai Santro, şu anda Hindistan’da satışta. Hatta bu ülkede çok da seviliyor. 

Peki, Hyundai Santro Türkiye’ye gelecek mi? Bu sorunun yanıtı maalesef “hayır”. Marka yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, modelin şimdilik sadece Hindistan pazarında satılacağını vurguladılar. Ancak Türkiye’den gelen ilgi karşısında gelecek yıllarda strateji değiştirmeleri mümkün. Özetle, Hyundai Santro Avrupa pazarına bu yıl girmeyecek. Bildiğiniz üzere otomobil piyasasında Türkiye, Avrupa pazarı içinde değerlendiriliyor. 

Peki, Hyundai Santro nasıl bir otomobil? Biraz Hyundai Santro incelemesi yapalım dedik. Ancak model ile ilgili bilgiler çok sınırlı. 

Hyundai Santro Özellikleri

Hyundai-Santro-

Söz konusu olan küçük sınıfta az yakan araba olunca herkesin ilgisini çekti. Son yıllarda Türkiye’de otomobil fiyatları artınca ve akaryakıt da sürekli zam görünce küçük otomobiller cazip hale geldi. Hem sıfır araba alırken hem ikinci el araba alırken hem de araç kiralama yaparken A sınıfı çok tercih edilir oldu. Hyundai Santro özellikleri karşınızda.

Hyundai Santro özellikleri benzeri özellikleri olan model çok. Otomobil, öncelikle bizdeki i10 gibi bir model. A segmenti oyuncusu olarak tanımlanıyor. Küçük ve kompakt bir otomobil. Elbette çok geniş yaşam alanı ya da bagajı yok. 4 kişilik küçük sınıf otomobil seçeneklerinden biri. 

Küçük boyutlarla beraber küçük motor hacmi de sunuyor. Elbette bu motor hacmi de düşük yakıt tüketimi demek. Santro’nun tüm modellerinde 1,1 litrelik atmosferik motor standart olarak sunuluyor. 

Hindistan’da Hyundai Santro fiyatı 6.500 dolar ile 8.610 dolar aralığında. Peki, bizdeki muadili olan Hyundai i10 fiyatları nasıl? Bunun için Türkiye i10 fiyat listesine bakalım. 

Hyundai i10, Türkiye’de dört farklı motor – şanzıman kombinasyonu seçeneği ile satılıyor. 2022 Şubat ayı itibariyle Hyundai i10 fiyat listesi şöyle: 

  • 1.0 MPI 67 PS Jump Benzin Manuel Hyundai i10 fiyatı:  240.857 TL 
  • 1.0 MPI 67 PS Jump Benzin AMT Hyundai i10 fiyatı: 251.208 TL 
  • 1.2 MPI 84 PS Style Benzin AMT Hyundai i10 fiyatı: 258.958 TL 
  • 1.2 MPI 84 PS Elite Çift Renk Benzin AMT Hyundai i10 fiyatı: 262.316 TL 

Kiralık Hyundai i10 Fiyatları Nasıl?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni çıkan Santro modeli ile Hyundai i10 benzer özelliklere sahip. Bu nedenle böyle A sınıfı bir otomobil size cazip geliyorsa i10 hakkında da bilgi alabilirsiniz.  Diğer araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. yolcu360.com üzerinden kolayca online araç kiralama yapabilirsiniz. Ayrıca kiralık araçların fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Uygun fiyata i10 kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle