Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Hummer Arabalar Yeniden Üretilse…

Hummer Arabalar Yeniden Üretilse…

Hummer markası, otomobil tarihinin en güçlü imaja sahip markalarından biridir. Hummer jeep algısı, hala çok sağlamdır. İkinci el Hummer modellerinin hala çok ilgi görüyor olması da bunun en iyi ve en net kanıtı aslında. Peki, bu kadar çok tutulmasına rağmen Hummer jeep üretimi neden durdu ve Hummer arabalar yeniden üretilse alınır mı?

Hummer Neden Üretilmiyor?

Karlılık konusunda yeteri kadar başarılı olamayan veya gerektiği kadar modern olmadığı için başarısız olan otomobil markalarının iflasları otomobil tarihinde çok yaygındır. Ancak Hummer’ın iflasının ardında böyle bir hikaye yok. 

  • 1980’lerin sonunda petrol krizi bitince temelde Amerikan ordusu için üretilen Hummer modellerine sivil tüketici de ilgi duymaya başladı. AM General şirketi, bu talebi gördü ve bir girişimde bulundu. 
  • 1992 yılında Humvee’nin cadde versiyonu Hummer H1 adıyla piyasaya sürüldü. Bu proje ile AM General çok başarılı oldu. 1999 sonunda bu başarıyı fark eden General Motors, AM General ile bir anlaşma yaptı. Hummer’ın dağıtım ve pazarlama hakkı artık General Motors’ta idi. Bundan sonra iyice sivil üretim hızlandı. Hummer H2, Hummer H3 adında yeni modeller geliştirdi. Böylece Hummer markası büyüdü. 
  • 2006 yılında AM General’in Hummer H1 üretimi bitti. 2008n yılına kadar da başarılı satış grafiği devam etti. 2008 global krizinin gelmesiyle yakıt tüketimi konusunda maalesef Hummer pek de iyi bir seçenek olmadığı için tercih edilmemeye başladı. İşte bu durum, General Motors’un Hummer’ı satmaya karar vermesine neden oldu. 
  • Çinlilerin ilgilendiği Hummer, tam satılacakken Çin hükümeti, anlaşmanın yapılmasını engelledi. Burada muhtemelen politik bazı konular etkili oldu. 

Hummer Arabalar Yeniden Üretilse…

General Motors geçtiğimiz yıl bir açıklama yaptı. Buna göre Rivian ve Tesla’nın elektrikli pick-up modelleri ile rekabet edecek bir Hummer pick-up tasarımı yapılacağı belirtildi. Ancak yeni Hummer pikaplar, başlı başlına bir marka olarak değil General Motors altında bir model adı olacak. 

Trabant Marka Otomobillere Ne Oldu yazısı için tıklayınız.

Hummer Kiralama Fiyatları Nasıl?

Hummer kiralama fiyatları için ve diğer marka model araç kiralama fiyatları için tek web sitesi üzerinden ilerlemek üzere yolcu360.com’u tercih edebilirsiniz. yolcu360.com ile tek web sitesi üzerinden araç kiralama yapabilir, fiyatları görebilir, fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Bu arada kiralık Hummer fiyatları için net bilgi almak üzere yapacağınız araştırmalarda güncel bir model olmadığı için sonuç almak zor olabilir. Çünkü rent a car firmaları, yeni ve güncel modelleri filolarına alırlar.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle