Yolcu360 Blog

Trabant Marka Otomobillere Ne Oldu?

Alman malı otomobiller iyidir” hatta “Alman malı iyidir” algısı, çok haklı ve yerindedir. Buna itirazı olan, her halde yoktur. Alman otomobil markaları deyince akla hemen BMW, Mercedes, Volkswagen, Porsche, Audi gibi sektöre yön veren devler geliyor. Alman otomobilleri içinde bugün bilinmeyen bir marka var ki, o da çok çekiciydi vaktiyle. Alman otomobillerinin ilk örneklerinden biri olan Trabant’tan bahsediyoruz. Peki, Trabant marka otomobillere ne oldu?

Trabant marka otomobillere Ne Oldu?

Doğu Almanya & Batı Almanya…Evet, bir zamanlar bu kavramlar soğuk savaşın korkulu günleri içinde oldukça gündemdeydi. Berlin Duvarı yıkılınca bu kavramlar da tarihe karıştı. Trabant marka otomobiller ise Doğu Almanya’da üretilmişti. Doğu Almanya, resmi adıyla Alman Demokratik Cumhuriyeti’nin yerli otomobili olan Trabant, 1957 yılında banttan indi. 1957 – 1991 yılları arasında Doğu Almanya’da en fazla kullanılan otomobildi. Duroplast gövde ve metal şasi ile oldukça ucuza mal edilen bu otomobil, geniş iç hacmi ile de çok sevilmişti. 

Trabant Arabaların Özellikleri

Bağımsız süspansiyon, önden çekiş sistemi ve enlemesine konumlanan motor gibi özellikler dönemi için oldukça iyi niteliklerdi. Döneminin ötesinde olan Trabant arabaları, özellikle Doğu Bloğu ülkelerinde çok sevildi. 

Tarih, 1980 yılını gösterdiğinde Trabant marka otomobillere olan ilgi azaldı. Ayrıca pek çok mali kriz de söz konusu oldu. 1989’da Volkswagen lisanslı motorlar ile iki yıl üretime devam eden Trabant fabrikası 1991’de kapandı. 2007 yılında Herpa markası, “belki Trabant modellerini tekrar gündeme getirebiliriz” diye düşündü ama daha başlamadan vazgeçtiler. 

Trabant marka otomobiller toplamda 3.096.999 adet üretilmiş. Bugün Avrupa’da ve dünyanın farklı yerlerinde birilerinin garajında mutlaka Trabant marka otomobillerden var. Koleksiyonerler için çok değerliler. 

 

Klasik Araba Kiralama

Klasik araba kiralama seçenekleri butik çalışan rent a car firmalarının sunduğu bir hizmet. genellikle düğünlerde ve sünnet düğünlerinde ya da fotoğraf çekimlerinde tercih edilen bu otomobillerin meraklısı da çok. Düğün için klasik araba kiralama ya da düğün için kiralık klasik otomobil şeklinde aramalar sıklıkla yapılıyor. Böyle bir hayaliniz varsa yolcu360.com üzerinden fiyat araştırması yapabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

1 yorum

  • Süper Trabant gerçek bir efsanedir.Benimde bir Trabant ım var.Çok çok sevdiğim bir otomobil genelde orjinallikleri bozuluyor.Buradan Trabant sevdalılarına sesleniyorum lütfen bu araçların orjinalliğini koruyalım ve sadece çalışması ile yetinmeyelim Trabant kesinlikle rahatsız,konforsuz bir araç değildir. Sesinden gına geldi deyip motoru çöp görmeyelim motorunu fabrikasyon haline getirmek için çabalıyalım değiştirmek için çabalıyacağımıza.Kesinlikle gerçek bir Trabant oldukça konforlu ve sessizdir.Kullanımı çok kolaydır.Lütfen basit görüp basit restorasyonlar yapmayalım.