Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Horma Kanyonu gezi rehberi / Batı Karadeniz / Kastamonu

Horma Kanyonu gezi rehberi / Batı Karadeniz / Kastamonu

Horma Kanyonu Kastamonu‘da keşfetmenizi bekleyen bir başka Batı Karadeniz hazinesi. Bu muhteşem tabiat harikasını sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi, gördü ve yazdı…

Horma Kanyonu gezi rehberi

İçinde birbirinden farklı birçok güzelliği barındıran Kastamonu’nun yeni yeni keşfedilmeye başlayan (en azından biz şehir insanları tarafından) bir noktası Horma Kanyonu. Bu çevrede yaşayanların deyimi ile Su Çıkaran Kayası. Dağı, tepesi, denizi, havası, suyu, yeşilliği özetle her yanı bir başka güzel olan Kastamonu’nun doğa harikası kanyonları da gerçekten nefes kesen güzellikte.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Horma Kanyonu, aynı Ilıca Şelalesi (daha önce burayı da anlatmıştık) gibi birçok doğal güzelliği içinde barındıran Küre Dağları Milli Parkı’na dahil olan bir nokta. Zaten Horma Kanyonu’ndan geçen Zara Çayı’nın sularının döküldüğü yer de Ilıca Şelalesi’ni oluşturuyor.

Yani sizin anlayacağınız, aslında birbirine bağlı olan iki doğal oluşum burası. Horma Kanyonu’nun içinde şelaleye kadar uzanan yaklaşık 3 km’lik ahşap bir yürüyüş yolu bulunuyor. Gerçi biz gittiğimizde önemli bir kısmı sağlamlaştırma çalışmaları nedeniyle kapalıydı.

Neyse, eğer bir gün bu yol açılırsa, Horma Kanyonu’ndan başlayan ve sizi bin bir çeşit doğal güzelliğin içinden geçiren bu ahşap platformdaki yolculuğunuzu dilerseniz Ilıca Şelalesi’nde bitirebilirsiniz. Eğer vaktiniz olursa mutlaka bu yolculuğa çıkın. Yol boyunca size eşlik eden kuş sesleri ve doğanın güzelliği sizi fazlasıyla mest edecek. ☺

Horma Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir?

Yazının başında da belirttiğimiz gibi, Horma Kanyonu, Batı Karadeniz Bölgesi’nin Kastamonu ilinde, Küre Dağları Milli Parkı’nın içerisinde yer alıyor. Pınarbaşı Mevkii’nden Ilıca Şelalesi’ne giden yol üzerinde ilerlerken, şelaleye gelmeden hemen önce sağ tarafta yer alan Küre Dağları Milli Parkı kapısından içeri girerek ve önünüzde uzanan yolu takip ederek Horma Kanyonu’na ulaşabilirsiniz. Yolcu360‘tan Kastamonu araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Horma Kanyonu ‘nda ne yapılır?

Horma Kanyonu’na girdiğiniz ilk an, göğe yükselen heybetli kayalar çekecek ilginizi. Hemen ardından da yürüyüş yolunun sizi rahatlatan atmosferi. İnanılmaz bir doğası var buranın. Zaten Küre Dağları’nın içinde yer aldığı için mis gibi dağ havası hem nefesinizi hem de içinizi açıyor.

Etrafa göz gezdirirken kendinizi bir tablonun içinde gibi düşünüyorsunuz. Enfes manzaralar, suların biriktiği, aşınmış kayalardan oluşan kazanlar ve kuyular… Tam olarak nereden geldiğini anlamadığınız mutluluk dalgası gelip oturuyor göğsünüzün orta yerine Horma Kanyonu’nda.

Ne kadar anlatsak da tam olarak ifade edemeyeceğiz aslında. Çünkü oldukça ilginç ve aynı zamanda çok güzel bir yer burası. Ahşap yolun günümüzde açık olan kısmında ilerlerken, içinde suların birikmiş olduğu kuyuları birkaç metre yakından görebiliyorsunuz. Platform kayaların hemen üstüne kurulmuş. Dolayısı ile enfes bir yolculuk vadediyor Horma Kanyonu misafirleri için.

Son olarak şöyle bir uyarı da yapmak isteriz. Kanyon geçme sevdalılarının en yeni adresi olan Horma Kanyonu aslında bu sporu yapmak için oldukça tehlikeli bir bölge. Suyun geçtiği alanlarda meydana gelmiş olan kazanlar ve kuyular burayı oldukça tehlikeli kılıyor.

Yani, ben platform falan bekleyemem şelaleye kadar doğal parkurda yürümek isterim, derseniz mutlaka ama mutlaka bir rehberden destek almalısınız.

Yorum ekle