Yolcu360 Blog
hindistan-araba-markalari-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > En İyi 5 Hindistan Araba Markası ve Hindistan Trafiği

En İyi 5 Hindistan Araba Markası ve Hindistan Trafiği

En iyi 5 Hindistan araba markasın yakından inceliyoruz. Ayrıca Hindistan’ı keşfe çıkmak isteyen gezginlerimiz için de bölgenin sürüş kültüründen, trafik kurallarına detaylı bir araştırmaya çıkıyoruz.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Hindistan Araba Markaları ve Hindistan Sürüş Kültürü

Gelin Hindistan sokaklarında sıklıkla rastlayabileceğiniz en iyi 5 Hindistan araba markası listemize göz atalım:

  • Tata Motors

hindistan-araba-markalari.jpg

Tata Motors, Hindistan’daki en eski otomobil üreticilerinden biridir. Aynı zamanda dünyanın en uygun fiyatlı otomobili Tata Nano’yu piyasaya sürerek en yenilikçi otomobillerden biri olarak da biliniyorlar. Bu sebeple en iyi 5 Hindistan araba markası listemizde ilk sırada yer alıyor. 1945 yılında kurulan ve ilk ticari aracını 1954 yılında piyasaya süren şirketin şu anda Hindistan’da ve yurt dışında üretim tesisleri mevcut. Yakıt tasarruflu arabalardan, dört tekerlek çekişli spor arabalara kadar geniş bir araba yelpazesine sahipler. Aynı zamanda ticari araçlar dışında askeri araçlar da üretiyorlar.

  • Maruti Suzuki

hindistan-araba-markalari-.jpg

Maruti Suzuki Ltd., önde gelen otomobil ve bisiklet üreticisi Suzuki’nin bir yan kuruluşudur. 1981’de kurulan şirket, ilk ticari aracını ise 1984’te piyasaya sürmüştür. Kaputunun altında yalnızca geniş bir otomobil modeli yelpazesine sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda geniş servis imkanları, otomobil galerileri ve sürücü kursları ağı ile de müşterilerine adeta sınırsız bir hizmet anlayışı vaad ediyor. Hatchback’lerden, minivanlara; sedanlardan, SUV’lere kadar Hindistan’ın en popüler arabaları Maruti Suzuki’nin emeği sonucu ortaya çıkıyor.

  • Hindustan Motors

hindistan-araba-markalari-1

Hindustan Motors, 1980’de Maruti Suzuki onu devralana kadar Hindistan’ın en büyük otomobil markalarından biriydi. Bununla birlikte, Lancer, Pajero, Montero ve Outlander gibi eski Mitsubishi modelleri olan otomobil filosuyla istikrarlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Hem Mitsubishi hem de Isuzu ile ortak girişimlere sahip. En iyi 5 Hindistan araba markası listemizde yerini almayı başarıyor. Ambassador, Hindustan Motors garajından bugüne kadar üretilmiş en ikonik otomobil olma iddiasını halen koruyor.  

  • Mahindra and Mahindra

hindistan-araba-markalari-2

Mahindra & Mahindra araba markası, Ünlü Mahindra Group’un bir parçası olan M&M olarak adlandırılıyor. Özellikle SUV’ler, binek arabalar ve pikaplar üretmektedir. Bu araçlar arasında en popüler olan modeller ise Scorpio, Xylo ve Bolero’dur. Aynı zamanda M&M Hindistan’ın en büyük araç üreticilerinden de biridir. Güçlü motorları ile tanınmaktadır. Şirketin küresel bir varlığı bulunmaktadır. Bu sebeple de diğer ülkelere ile ihracat yapabilmektedir.

  • Ashok Leyland

hindistan-araba-markalari-3

Ashok Leyland, en iyi 5 Hindistan araba markası listemizde yer alıyor. Pek çok çeşitli askeri araçlar, otobüsler, kamyonlar ve ticari araçlar ile çok yönlü bir araç üreticisi diyebiliriz. Nitekim Hindistan’ın en büyük ikinci ticari araç üreticisidir. 

Hindistan’da Yol Kuralları

Meşhur olduğu üzere Hindistan’da araç kullanmak zor olabilir, ancak sürüş kuralları ve yönetmelikleri hakkında doğru bilgilerle güvenli ve kendinizden emin bir şekilde araç sürebilirsiniz. Hindistan’da araç kullanırken bilmeniz gereken önemli yol kurallarını, hız sınırlarını ve yasak olan şeyleri sizlerle paylaşalım.

  • Genel bir yol kuralı olarak, Hindistan’daki sürücülerin sürücü belgesine, geçerli bir sigorta sertifikasına, araba kaydına ve sürüş sırasında kirlilik kontrol sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Bu kurallara uymak ve herkesi güvende tutmak için Hindistan’ın sürüş yasalarını ve düzenlemelerini bilmek pek çok açıdan önemlidir.
  • Hindistan’daki temel trafik kurallardan birisi de alkollü araç kullanmanın yasak olmasıdır. 
  • Ayrıca trafikte hız ve yarışa da izin verilmez. Bu kuralı ihlal edenler 1 aya kadar hapis veya 1.000 liraya kadar para cezası ile karşı karşıya kalabilir.
  • Sürüş sırasında cep telefonu kullanımına izin verilmez. 
  • Sigortasız araç kullanmak Hindistan yasalarına göre aykırıdır.

Hindistan’da Sürüş Kültürü

hindistan-araba-markalari-4.jpg

Hindistan’da sürüş kültürü epey kaotiktir. Yerel halkın çoğunluğu yol ve sürüş kurallarını pek dikkate almaz. Sürücülerin yolun yanlış tarafında araç kullanması sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Hindistan’da araba kullanmak son derece zordur. Şehirler ve kasabalar düzensiz trafiğe sahip olduğu için yüksek düzeyde dikkat gerektirir. Bu nedenle, Hindistan’da araba kullanırken, seyahat etmek istediğiniz yerlere gidip gelmenin tadını çıkarmak istiyorsanız öncelikle kendinize güvenli bir hız limit belirleyin. Her ne kadar yerli halk trafik kurallarını dikkate almasa da siz Hindistan yol kurallarını önemseyin. Ayrıca Hindistan’ın çeşitli bölgelerinde araba kullanmak için yerel ehliyete ve Uluslararası Ehliyete sahip olmanız gerektiğini de söylemeden geçmeyelim.  

Hindistan’da Kullanılan Araçlar

Dünyanın en büyük üçüncü karayolu ağına sahip bir ülke olan Hindistan, 2019’da dünyanın dördüncü en büyük otomobil üreticilerinden biriydi. Hindistan yer alan otomobillerin çoğunluğunu iki tekerlekli araçlar oluşturuyor. Otomobil ve SUV gibi dört tekerlekli araçlar da ülkede kullanılan diğer standart araçlar. Bunun yanı sıra Hindistan’da otomatik çekçek olarak da bilinen üç tekerlekli arabalar da ticari amaçlarla kullanılmaktadır.

Hindistan’da Trafik Akış Yönü 

Hindistan’da, sürüşün yolun sol tarafında olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle döner kavşaklarda doğru yol, sağdan gelen trafiğe yol vermektir. Bunun sebebi ise Hindistan’ın eski bir İngiliz kolonisi olmasıdır. Nitekim tıpkı İngiltere gibi sürücülerin de yolun sol tarafından sürmesi gerekmektedir. Sol taraftan bir yola girmeniz gerektiğinde, yolun sol tarafına yakın durmanız ve diğer araçların sizi sağ taraftan geçmesine izin vermeniz gerekir. 

Hindistan’da Yasal Sürücü Yaşı

Hindistan’da motosiklet kullanma için minimum sürücü yaşı 16. Ayrıca bu sürücü bir ebeveyn veya veli onayına sahip olmalıdır. Diğer araçlar için ise yasal sürücü yaşı 18’dir. Hindistan’da asgari sürüş yaşını karşılamıyorsanız herhangi bir araç kullanmanıza izin verilmez. Deneyimli bir sürücü olmanız için de Hindistan trafik kuralları, yol kuralları ve sürüş kurallarının da farkında olmanız gerekmektedir.

 

Yorum ekle