Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Netflix’te Güçlü Kadın Karakterleri Merkezine Alan Filmler ve Diziler

Netflix’te Güçlü Kadın Karakterleri Merkezine Alan Filmler ve Diziler

Güçlü kadın karakterleriyle dikkat çeken diziler ve filmler neler? Güçlü kadınların merkeze alındığı dizi ve filmler hangileriGüçlü kadın karakterlerin damga vurduğu diziler listesinde neler var? Kadınları anlatan diziler neler? Netflix’te güçlü kadın karakterleri merkezine alan filmler ve diziler yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Netflix’te Güçlü Kadın Karakterleri Merkezine Alan Filmler ve Diziler

  • Selfmade

Dört bölümlük sınırlı dizi, Madam CJ Walker’ın hikayesini ilk kez ekrana taşımakta. Sarah Breedlove olarak dünyaya gelen Walker, altı kardeşi arasından bağımsız olarak doğan ilk kişi. Siyah saç bakımında devrim yaratmak için yola çıkan Walker’ın hikayesi, kölelik sonrası ırk ve cinsiyet baskısına karşı yaratıcılık ve mutlak cesaretle ilgilidir.

  • Girlboss (2017)

Girlboss, eBay’de kıyafet satışını milyonlarca dolarlık Nasty Gal’e dönüştüren mütevazı bir hipster olan Sophia Amoruso’nun gerçek hikayesinin stilize edilmiş bir versiyonunu anlatıyor. The New York Times ona “Teknolojinin Külkedisi” adını vermiş. Çünkü kelimenin tam anlamıyla hiçlikten zenginliğe geçmiş.

  • The Crown

Kraliçe Elizabeth’in hükümdarlığını konu alan Netflix dizisi, izleyicilerine yalnızca kraliyet ailesini değil, aynı zamanda 1960’lar ve 70’ler boyunca Birleşik Krallık’ta yaşam ve siyaset hakkında da bilgi veren bir tür tarih dersi durumunda. 🙂

  • Dead to Me

Netflix’in kara komedi dizilerinden biridir. Christina Applegate ve Linda Cardellini’nin üstün performansıyla kadın arkadaşlığının karmaşık ve ara sıra büyüleyici bir tasviri.

  • How To Get Away With Murder

Eşi benzeri görülmemiş bir kadın liderliğindeki dram dizisi. Shonda Rhimes’ın imzası bulunan dizinin başrolünde ise Viola Davis yer alıyor.

  • Virgin River

Robyn Carr’ın romantik kitap serisinden uyarlanan Virgin River, bütün hayatı kocasının ölümü ile birlikte değişen bir kadının hikayesini anlatıyor. Ayaklarının üzerinde durup, hayata tutunmaya çalışan bu kadının öyküsünü mutlaka izleyin deriz.

  • The Queen’s Gambit

https://www.youtube.com/watch?v=CDrieqwSdgI

Netflix mini dizisi The Queen’s Gambit, 1950’lerde ve 60’larda hikayenin kurgusal kahramanı olan Alice Harmon, bir yetimhanede yetiştirilen parlak ama kendi kendine zarar veren bir satranç dahisi olarak karşımıza çıkıyor.

 

  • The Good Place

The Good Place, yaşarken pek de iyi bir insan olmayan Eleanor’un öldükten sonra yaşadığı maceraları konu ediyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü | İlkleri Başaran Kadınlar yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle