Yolcu360 Blog
hafta-sonu-kis-tatili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Hafta Sonu Kış Tatili: Kışın Hafta Sonu Tatile Nereye Gidilir?

Hafta Sonu Kış Tatili: Kışın Hafta Sonu Tatile Nereye Gidilir?

Havalar soğuyor, karlı hava Türkiye’ye giriş yapıyor! Peki kışın hafta sonu tatile nereye gidilir?

Hafta sonu kış tatili kulağa biraz sıra dışı gelebilir. Çünkü havalar serinleyip bulutlar belirince genelde evlere çekiliriz. Aslında kış günlerinde en azından iki günlüğüne de olsa keyifli bir mola vermek çok rahatlatıcıdır. Ne dersiniz, kışın hafta sonu tatili yapmak sizce de kulağa keyifli gelmiyor mu? Kışın hafta sonu gezilecek yerleri keşfedip sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz. İşte kışın gidilecek yerler listesi:

hafta sonu kış tatili, aile tatili, ailecek seyahate çıkmak, göl manzarası

İstanbul’a Yakın Kışın Hafta Sonu Tatili Yapılacak Yerler

Hafta sonlarını kafe, restoran ve alışveriş üçgeninde geçirmekten sıkıldıysanız bu öneriler tam size göre. İşte tazelenmenizi sağlayacak İstanbul’a yakın hafta sonu adresleri…

hafta sonu kış tatili, abant kar manzarası, abant doğa manzarası, abant kış manzarası, bolu

Abant, Bolu

Kar manzarasını en güzel izleyebileceğiniz yerlerden birisi Abant Gölü. Göl çevresindeki otellerden birinde kalabilir, gölün üzeri karla kaplıyken keyifli bir sabah yürüyüşü yapabilirsiniz. Elbette ağaç çeşidi bakımından oldukça zengin Abant Tabiat parkı sonbaharda da görülmeye değer. Burada foto trekking yaparak mükemmel kareler yakalayabilirsiniz.

Abant’ta Gezilecek Yerler: Bolu Abant’ta Gezilecek En İyi 20 Yer

Sapanca

Şimdiki durağımız da yine göl kenarı tatil adreslerinden. Sapanca, son yıllarda yaz tatilleri için de sıkça tercih edilen İstanbul’a yakın bir yer. Sapanca gölü kenarında bisiklete binebilir, sevimli Kırkpınar mahallesini gezebilir ve göl kenarında yemek yiyebilirsiniz. Sapanca’daki konaklama seçenekleri ise oldukça çeşitli. Gözünüzü durgun göl manzarasına açacağınız bir yer seçmenizi öneririz.

Sapanca Gölü ve Sapanca Çevresinde Görmeniz Gereken 10 Yer

Kıyıköy, Kırklareli

Kıyıköy, İstanbul’a 2.5 saat mesafede sevimli bir balıkçı kasabası. Kıyıköy’ün muhteşem tabiatında gezmenin yanı sıra tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca burada balık tutabilirsiniz. Kıyıköy’de tarihi Aya Nikola Manastırı’nı, Kıyıköy kalesini ve Kıyıköy camiini gezebilirsiniz. Ayrıca bu sahil kasabasına gelmişken kalkan balığı yemeden dönmeyin deriz.

hafta sonu kış tatili, maşukiye kış manzaraları, kar manzarası, kayak

Maşukiye

Maşukiye, Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı yani İstanbul’a oldukça yakın bir belde. Tabiat içerisinde bütçe dostu bir tatil yapmak için de ideal bir adres. Maşukiye’de tabiatın içerisinde güzel bir kahvaltı yaparak güne başlayabilirsiniz.  Ardından da tertemiz havayı içinize çekerek yürüyüş yapabilirsiniz. Daha uzun bir doğa yürüyüşü için Maşukiye’de Kuzu yaylasına gidebilirsiniz. Son bir not; buraya gelmişken alabalık yemeyi de unutmayın.

dedeagaç, yunanistan ALEXANDROUPOLIS sahil, kayık, tekne, liman

Dedeağaç

Son önerimiz ise hafta sonu yurtdışı gezisi hayali kuranlara özel. ¨Hala Schengen vizemin süresi var ama yıllık iznim bitti¨ diyorsanız burası iki güne sığdırabileceğiniz bir yer. Hem de İstanbul’a yalnızca 304 km mesafede. Yani araçla gitme şansınız da var. Dedeağaç’ta kolaylıkla gezmek için de yurt dışı araç kiralama seçeneklerini Yolcu360 internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Ayrıca Yolcu360 mobil uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz. Böylece akıllı cihazlarınız üzerinden 1 dakikadan kısa sürede dilediğiniz aracı kiralayabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Birkaç da ipucu verelim: Dedeağaç yani ​​Alexandroupoli küçük bir liman kenti. Şehrin en hareketli bölgesi Demokrasi caddesinde gezebilirsiniz. Bunu yanı sırada burada Osmanlı’dan miras Dedeağaç camisini görebilirsiniz. Ayrıca şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta olan Makri köyünde balık ve meze keyfi yaşayabilirsiniz.

Türkiye’de Kışın Hafta Sonu Tatile Gidilecek Yerler

Kışın hafta sonu kaçamaklarının güzel yanı kalabalığın olmaması. Dinlenme imkanı veren bir hafta sonu tatili için gidebileceğiniz destinasyonlar şunlar:

Göynük, Bolu

Göynük, Türkiye’nin cittaslow yani sakin şehirlerinden birisi. Arnavut kaldırım sokakları, tarihi yapıları ve en önemlisi geleneksel Göynük evleri görülmeye değer. Göynük’te gezebileceğiniz yerler ise; Zafer kulesi, Akşemsettin Türbesi, Çubuk Gölü ve Gazi Süleyman Paşa Camii.

Uzungöl, Trabzon

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz Uzungöl’ü bir de kışın ziyaret etmelisiniz. Bembeyaz göl ve karla kaplı ağaçlar manzarası karşısında büyülenebilirsiniz. Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl’de gezilecek yerleri öğrenmek için de yazımızı okuyabilirsiniz.

Trabzon Uzungöl’de Görmeniz 11 Gereken Yer

 

Beypazarı, Ankara

Beypazarı, Osmanlı mimarisine sahip tarihi konakları ile meşhur bir ilçe. Restore edilen bu konakların çevrelediği İmaret meydanında ve Alaaddin sokakta gezebilirsiniz. Meydandaki çarşıda el sanatı ürünlerin satıldığı dükkanları gezebilirsiniz. Ayrıca Nasuh Paşa Hanı, Kent Tarihi Müzesi ve Türk Hamamı Müzesini de görmenizi öneririz.

Eskişehir

Eskişehir, son yıllarda yoğun ilgi gören şehirlerden. Şehrin ortasından geçen Porsuk çayı Eskişehir’e keyifli bir görünüm katıyor. Porsuk çayının iki yanında bulunan kafelerde kahvaltı yaparak gezinize başlayabilirsiniz. Sonrasında ise çayın üzerinde gondol gezisi yapabilirsiniz.

UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan Odunpazarı evlerini de gezdikten sonra bir çiğ börek yeme molası verebilirsiniz. Bu sıcak öğrenci kentinde gezebileceğiniz diğer yerler; Sazova parkı, Atlıhan el sanatları çarşısı ve Haller gençlik merkezi.

Ayvalık, Balıkesir

Ayvalık daha çok yaz mevsiminde popülerleşse de aslında kışın da gezebileceğiniz güzel yerlerden. Sokaklarda yürüyerek tarihi Rum evlerini görebilirsiniz. Ayrıca meşhur çarşısını gezebilirsiniz.

Ayvalık sadece denizi ve tabiatı ile değil tarihi mekanları ile de büyüleyen adreslerden birisi. Ayvalık’ta; Ayazma Kilisesi, Saatli Camii, Taksiyarhis Anıt Müzesi ve Hamidiye camisini gezebilirsiniz. Ayvalık’a gelmişken Cunda yani Alibey adasını, şeytan sofrasını ve sarımsaklı plajını da gezmeden dönmeyin.

Palandöken, Erzurum

Palandöken dağı, Erzurum çevresindeki illerde yaşayanların kış sporları yapmak için tercih ettiği bir adres. 3176 metre yükseklikteki Palandöken’de 22 pist var. Yılın beş ayı karla kaplı olduğu için de geniş bir sürede burada kış tatili yapabilirsiniz. Kayak merkezi ve şehir içi arasında kolaylıkla ulaşımı sağlamak için ucuz fiyatlı Erzurum merkez araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi Fiyatları 2023

Şimdiden iyi tatiller dileriz!

 

Yorum ekle