Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Güver Uçurumu ve Kanyonu gezi rehberi / Antalya

Güver Uçurumu ve Kanyonu gezi rehberi / Antalya

Güver Uçurumu ve Kanyonu yolu Antalya‘dan geçen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken keşif rotalarından.

Güver Uçurumu ve Kanyonu

Güver Uçurumu Kanyonu Antalya’nın Döşemealtı ilçesinin Düzlerçamı Milli Parkı sınırları içersinde yer almaktadır. Antalya’da bulunan onlarca kanyondan yalnızca biridir. Tazı kanyonu’na çok benzemekte, fakat yüzeyi daha çok ağaçlıktır. 115 metre yüksekliğindeki kanyonun arasından küçük bir akarsu akmaktadır. Bu akarsunun bittiği yerde Kapuz kanyonu bulunmaktadır.

Yukarıdan uçurum manzarası aşağıdan ise kanyon manzarası harikadır. Suyun rengi mercan yeşili rengindedir. Güver Uçurumu’nun bu görüntüsü 1 milyon yılda suların kayaçları aşındırması sonucu oluşmuştur. Kanyon 2 km uzunluğundadır. Her köşesi ayrı ayrı gezilmelidir. Kanyonun bazı bölgelerinde küçük şelalecikler vardır. Eğer kanonuz varsa Kapuz Kanyonu’ndan yani Güver uçurumunun bittiği yerden başlayıp kanyon boyunca kano turu yapabilirsiniz.

Güver Uçurumu nerede ve nasıl gidilir?

Antalya şehir merkezine 18 km’dir (28dk’dır). Antalya Korkuteli karayolu üzerinde bulunan Döşemealtı ilçesinin Bahçeyaka mahallesinde ,Düzlerçamı Milli Parkı içerisindedir.

Antalya çıkışında Korkuteli sapağından 7 km sonra (Antalya-Korkuteli Karayolu) gelen döner kavşakta (Antalya yönünden geldiğinizde) “Güver Uçurumu” tabelasını göreceksiniz. Bu kavşaktan geri dönerek yan yola girip “Düzler Çamı Milli Parkı” girişinden girmeniz (açıksa)gerekmektedir. Girişten sonra orman içinde toprak bir yoldan yaklaşık 3,5 km gittikten sonra kanyona ulaşıyorsunuz. Güver Uçurumu Kanyonu Antalya şehir merkezine 21 km uzaklıktadır. Antalya-Korkuteli Karayolunda eğer Korkuteli tarafından gelirseniz “Güver Uçurumu” tabelasını o yöne doğru konan bir tabela olmadığı için göremeyebilirsiniz.

Buraya şehirlerarası otobüsler gitmemektedir.Bu yüzden ulaşım için en mantıklı tercih araç kiralama. Yola çıkmadan önce Yolcu360‘tan  Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden kendinize en uygun aracı seçip seyehatiniz keyifle yapabilirsiniz. Yamaç paraşütü için Fly Lycia uçuş firması Kaş merkezde, çarşıda kime sorsanız gösterirler.

 

Güver uçurumu Antalya’lıların ve şehirdışından gelenlerin uğrak yeridir. Çoğunlukla piknik yapmak için gelinir, ateş yakmak serbesttir fakat uçuruma yaklaşmak tehlikelidir. Olası toprak kayması ihtimallerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Heyecan ve adrenalin yaşamak isteyenler, uçurumun kıyısında piknik yapmaya meraklı olanlar, ilginç coğrafi oluşumları takip edenler için kaçırılmaması gereken bir rotadır. Güver Uçurumu’na giriş ücreti yoktur. Kamp yapmak isteyenler  tatlı su kaynağı olmadığını göz önünde bulundurarak kamplarını yapabilirler.

Yorum ekle