Yolcu360 Blog
gumushaneli-unluler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Gümüşhaneli Ünlüler Kimler?

Gümüşhaneli Ünlüler Kimler?

Ünlü isimler hakkında merak edilen en önemli konuların başında nereli oldukları geliyor. Gümüşhaneli ünlülerin kimler olduğunu merak edenler için detaylı bir içerik hazırladık. Televizyon, tiyatro, spor, siyaset dünyasından Gümüşhane ilinde doğmuş ünlü isimleri merak ediyorsanız bu içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Gümüşhaneli Ünlüler 

Karadeniz bölgesinde bulunan bir şehir olan Gümüşhane kendine özgü yemek kültürü, çok eski medeniyetlere dayanan tarihi gibi birçok özelliği ile ön plana çıkıyor. Gümüşhane sadece bu özellikleri ile değil aynı zamanda pek çok ünlü ismin de doğduğu ilimiz. Günümüzde kendilerini örnek aldığımız, hayranı olduğumuz birçok ismin Gümüşhaneli olduğunu duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. İşte Gümüşhaneli 10 ünlü isim

  • Lale Orta

gumushaneli-unluler-

1960 Gümüşhane doğumlu olan futbol dünyasının başarılı ismi Lale Orta Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı’dır. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Ülkemizin ilk kadın futbol hakemi ve kadın antrenörü olan Orta aynı zamanda eski bir hakemdir. 20 sene erkek liginde futbol hakemliği yapmış, amatör ve profesyonel olmak üzere 1500’den fazla maçı yönetmiştir.

Lale Orta 2000 senesinde Doktora tezini tamamlamasının ardından Türkiye’nin ilk kadın futbol doktoru unvanını alan isim olmuştur. Ayrıca, Dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden olan Orta, uluslararası 60 futbol müsabakasının hakemliğini yapmıştır.

Ailesinin yönlendirmesi ile 10 yaşında spor hayatına atılan Lale Orta futbol dünyasının yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine yaptığı çalışmalar ile de dikkat çekmiştir.

İstanbul Vefa Spor Kulübü’nde bir süre oynadığı basketbolun ardından Türkiye’nin ilk kadın futbol takımı Dostlukspor Kız Futbol Kulübünde futbola başlamıştır. 1976 ve 1989 yılları arasında Dostlukspor’da futbol oynamış ve takımın kaleciliğini, kaptanlığını üstlenmiştir.

  • Turan Aydoğan

gumushaneli-unluler-1

Turan Aydoğan 5 Mayıs 1964 tarihinde Gümüşhane Torul (Zigana)’da dünyaya gelmiştir. Aydoğan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesidir. İlköğretim ve ortaokul eğitimini Trabzon’da tamamlamıştır. 1987 yılı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur Mezuniyetin ardından bir süre özel sektörde çalışmış yine özel sektörde profesyonel yöneticilik yapmış, sonrasında serbest avukatlık mesleğini İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak sürdürmüştür. İstanbul Bahçelievler İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde siyaset dünyasına giriş yapmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde Hukuk Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı, Anayasa ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı, Seçim Eğitim Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı, CHP’yi temsilen çeşitli dönemlerde Seçim Kurulu Asil Üyeliği ve Kurultay delegeliği gibi görevleri üstlenmiştir.

2012 senesinden bu yana CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği görevine devam etmiş ardından 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclis’te yer almıştır. TBMM Adalet Komisyonu Üyesidir.

Avukat Turan Aydoğan, orta düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuğu bulunmaktadır.

  • Burcu Kaya

gumushaneli-unluler-2

İş insanı Burcu Kaya 17 Nisan 1987 tarihinde Gümüşhane’de dünyaya gelmiştir. 16 yıldır tekstil sektöründe faaliyet göstermektedir. Ayrıca yaptığı hayır sever çalışmalarla da tanınmaktadır. Geçtiğimiz yıl yılın en iyi iş insanı ödülünü almaya layık görülmüştür. 2020 yılından bu yana modelistanbulda.com şirketinin sahibidir.

  • Fatih Arslan

gumushaneli-unluler-3

İş insanı ve girişimci 2 Ekim 1992 yılında Gümüşhane’de doğmuştur. Babadan oğula geçen mesleki yaşamında şuan Ayna Merkezi Ceo’sudur. Mesleğinin en ince detaylarına kadar bilgi sahibi olan Arslan aynaların çeşitlerine göre kullanım alanlarının da değiştiğini ifade etmektedir.

Son dönemin yükselen trendi olan aynalar hakkında bilgi veren Arslan: “Aynalar, eski çağlardan beri ev dekorasyonlarında kullanıyordu. Ama amaçları evi aydınlık ve ferah göstermekti. Şimdilerde bu amaçlardan ziyade dekoratif objeler olarak karşımıza çıkıyorlar. Geçmişten günümüze her ne kadar kullanım amacı değişse de aynalar, ev dekorasyonu için vazgeçilmez unsurlardır”.

  • Ulaş Özdemir

gumushaneli-unluler-4

Ulaş Özdemir Gümüşhane Torul’da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını da memleketi Torul’da tamamlamıştır. Üç kardeştir. Özdemir Trabzonspor kulübünde yönetici olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Ulaş Özdemir kariyeri boyunca gazeteci, yazar ve muhabir olarak çalışmalarda bulunmuştur. 1993 senesinde Milliyet Gazetesi’nde Torul Muhabiri olarak gazetecilik kariyerine başlamıştır. 1997 senesinde ise Trabzon’da Milliyet Bürosunda, 1999 senesinde ise Doğan Haber Ajansında çalışmaya başlamıştır.

Yaklaşık 6 sene kadar Trabzon’da bir yerel televizyonun genel müdürlüğünü üstlenen Özdemir, 2009’da Sabah Gazetesi, Atv ve A Haberin Trabzon Bölge Temsilciliğinde devam etmiştir. 2001 yılında evlenen Özdemir’in iki oğlu vardır.

  • Ahmet Çalık

gumushaneli-unluler-5

1994 yılında dünyaya gelen Ahmet Çalık baba tarafından aslen Gümüşhanelidir. Anne tarafından ise Ispartalıdır. Uzun yıllar Süper Lig’de profesyonel olarak futbol oynamış başarılı futbolcunun genç yaşta ölümü tüm spor camiasını üzüntüye boğmuştur. 3 kardeş olan futbolcunun babası Kireç İmalatçılığı işi ile uğraşmaktadır.

Futbol kariyerine Ankara’nın köklü kulüplerinden Gençlerbirliği takımı ile başlamıştır. Bir dönem Galatasaray formasını da giyen Çalık, en son Konyaspor takımında forma giymiştir. Galatasaray takımında 2017-2020 yılları arasında 3 sezon takımda yer almıştır.

Bir dönem Türkiye A Milli takımında da forma giyme şansı elde eden deneyimli futbolcunun oynadığı takımlar Gençlerbirliği, Galatasaray ve Konyaspor’dur.

Milli Takım Kariyeri:

  • Türkiye (8 maç 1 gol)
  • Türkiye U21 (12 maç)
  • Türkiye U20 (11 maç)
  • Türkiye U19 (22 maç 2 gol)
  • Türkiye U18 (6 maç)
  • Türkiye U17 (14 maç 2 gol)
  • Türkiye U16 (3 maç 1 gol)

2022 geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden yuman Ahmet Çalık henüz 27 yaşındaydı.

11 Ocak 2022 tarihinde saat 09.00 sıralarında, Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesinde, kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkmış ve şarampole yuvarlanmıştır.

  • Pınar Kömürcüoğlu

gumushaneli-unluler-6

1991 yılının Nisan ayında dünyaya gelen başarılı sanatçı Pınar Kömürcüoğlu aslen Gümüşhanelidir. Evli ve bu evliliğinden bir oğlu vardır.

Ailesinden müzik konusunda büyük bir destek alarak müzik dünyasına giren Kömürcüoğlu çok küçük yaşlardan itibaren müzik dünyası ile iç içe olmuştur. Ayrıca katıldığı birçok ses yarışmasında 1.liği ve ödülleri bulunmaktadır. Henüz 14 yaşında iken girmiş olduğu sınavın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarına girerek iki sene Türk Halk Müziği Bölümü İcra heyetinde görev almıştır.

17 yaşında ise profesyonel olarak festival ve büyük organizasyonlarda sahne almaya başlamıştır. Sanatçı bu zaman zarfında birçok ünlü ismin vokalliğini üstlenmiştir. Sonrasında çalışmalarını bireysel olarak sürdürmeye karar vermiştir.

Ebru Gündeş’in seslendirdiği “Seni Seviyorum” adlı parçayı coverlayarak büyük çıkış yakalayan Kömürcüoğlu, bestesi İnan Şahin’e ait olan ilk teklisi “Yüreğimi Susturdum”u Nisan 2020’de çıkarmıştır. Daha sonra Kemal Aslan Music Production etiketiyle yayınlanan “Yüreğimi Susturdum” isimli tekli çalışmasını müzik severlerin beğenisine sunmuştur.

  • Oltan Karakullukçu

gumushaneli-unluler-7

1991 yılında dünyaya gelen Oltan Karakullukçu son dönemde oynadığı futbol ile göz doldurmaktadır. Aslen Gümüşhaneli olan Karakullukçu 1,88 cm boyundadır. Temmuz doğumlu olan başarılı futbolcu Yengeç burcudur.

2010 yılında Boluspor takımına transfer olmuş, ardından Sandıklı Belediyespor, Denizli Büyükşehir Belediye, Derince Belediye, Erzurumspor, Bayburt İdare, Afjet Afyonspor formalarını giymiştir. 2019 sezonunda ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor takımına transfer olmuştur.

İş dünyası, spor, sanat, siyaset gibi birçok alanla adını duyurmuş Gümüşhane doğumlu ünlü isimlere yer vermeye çalıştık. Gümüşhane doğumlu ünlü isimleri okurken keyif almanızı dileriz.

 

Yorum ekle