Yolcu360 Blog
istanbul-avm

İstanbul’daki En Büyük 10 AVM

İstanbul’daki en büyük 10 AVM’sini listeliyoruz! Misafir ağırlama kapasitesinden, sizlere sunduğu imkanları ve daha fazlasını inceliyoruz.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

istanbul-avm-.jpg

  • Forum İstanbul AVM

Forum İstanbul AVM, 495.000 metrekarelik inşaat alanı ile Türkiye’nin en büyük  alışveriş merkezidir. Aynı zamanda Avrupa’nın da en büyüklerinden biridir. Bu devasa alışveriş merkezinin içerisinde 176.245 metrekarelik kiralama alanı bulunmaktadır. Nitekim toplamda 286 markayı bünyesinde barındırıyor. Alışveriş merkezinin bulunduğu konum da ulaşım açısından oldukça kolaydır. Bunun yanı sıra havalimanına da sadece 25 dakikalık bir mesafede yer almaktadır. Forum İstanbul AVM, İstanbul’daki en büyük 10 AVM listemizin ilk sırasında yer almakta olup, Sealife Akvaryum ve Jurassic Land gibi eğlence noktaları ile de adından söz ettirmektedir.

Forum İstanbul Adres: Kocatepe, Paşa Caddesi, 34045, Bayrampaşa/ İSTANBUL.

  • Mall Of İstanbul AVM

Mall of İstanbul dışardan baktığımız zaman epey büyük bir alışveriş merkezidir. 350’den fazla mağazası ve birbirinden değerli binlerce marka ile Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezleri arasındadır. Hal böyle olunca her gün yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Böylesine büyük bir yapının mimari özellikleri de sizlere sıradışı ve rahatlatıcı bir deneyim sağlıyor. Mall Of İstanbul alışveriş merkezi olan binası ve diğer binalarıyla birlikte İstanbul’un yedi tepesini yansıtan kusursuz bir mimariye sahip desek abartmış olmayız. Henüz içeri girmeden bizleri görselliği ile büyülemeyi başarıyor. Nitekim dış mimari duruşu ile diğer yapılardan farklılaşan bir silüete bürünüyor. Mall Of İstanbul ziyaretçilerine sadece alışveriş değil elbette bunun dışında sosyalleşmek ve eğlenmek için de pek çok seçenek sunuyor. Böylece bir yandan hem ihtiyaçlarınızı almak hem de kaliteli zaman geçirmenizi sağlıyor. Mall Of İstanbul bünyesinde hemen hemen her zevke hitap eden seçenekleri bulmanız mümkün.

Mall Of İstanbul Adres: Ziya Gökalp, Süleyman Demirel Bulvarı, No:7, 34490, İkitelli Osb/ Başakşehir/ İSTANBUL.

  • Marmara Forum

Marmara Forum, 135.000 metrekarelik kiralanabilir sahası ile İstanbul’daki en büyük 10 AVM listemizin ilk sıralarında yerini alıyor. Aynı zamanda bünyesinde barındırdığı yaklaşık 300 marka ile de Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri diyebiliriz. Marmara Forum, yiyecek- içecek sektöründen ise 60 markayla oluşan bir yemek katı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 16 salonlu Cinemaximum hizmeti ile de Türkiye’nin en geniş sinema salonlarına sahip alışveriş merkezi olmaktadır. Aynı zamanda konum olarak da İstanbul’un en işlek noktalarının kesişim merkezidir. Yaz-kış; her mevsim yaşam alanı olmaya devam etmektedir.

Marmara Forum Adres: Osmaniye, Çobançeşme Koşuyolu Caddesi, No:3, 34100, Bakırköy/ İSTANBUL.

  • Cevahir Alışveriş Merkezi

15 Ekim 2005 tarihinde görkemli bir şekilde misafirlerine kapılarını açan Cevahir Alışveriş Merkezi, İstanbul’daki en büyük 10 AVM listemizde bulunmaktadır. Kısa zamanda adından sıkça söz ettirmeyi başaran AVM, Şişli-Mecidiyeköy gibi oldukça popüler bir noktada yer almaktadır. Aynı zamanda Avrupa’nın ve dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak da nitelendirilmektedir. 6 katlı yapıda, 2500 tane araç kapasitesine de sahiptir. Cevahir Alışveriş Merkezi’nde yaklaşık 230 farklı markadan mağaza bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bir tiyatro salonu ve çocuklar için ayrıca bir salon da dahil olmak üzere toplam 12 sinema salonu yer almaktadır. Büyüklerin zevklerini de ihmal etmeyen AVM’de, bir bowling salonu ile de hizmetinizdedir. Yemek bölümü ise oldukça geniş bir alana yayılmıştır. Birbirinden lezzetli tatları keşfedebileceğiniz 48 adet restoran bulunmaktadır.

Cevahir Adres: 19 Mayıs, Büyükdere Caddesi, No:22, 34360, Şişli/ İSTANBUL.

  • Torium AVM

E5 otoyolu üzerinde gördüğümüz, Avcılar-Beylikdüzü arasında bir konumda bulunan Torium AVM İstanbul’un dördüncü, Türkiye’nin ise beşinci en büyük alışveriş merkezidir. 256.000 metrekarelik inşaat sahasına sahip olan bu dev alışveriş merkezi aynı zamanda sizin için bir eğlence ve yaşam merkezidir. Kiralanabilir alanı yaklaşık olarak 90.000 metrekarelik geniş bir alanı kapsamaktadır. Aynı zamanda Torium AVM, Türkiye’de ilk ve tek kar merkezini de bünyesinde barındırmaktadır. “Snowpark” olarak adlandırılan 4.500 metrekarelik bu kar merkezi çocuklarınız ile doyasıya tadını çıkarabileceğiniz bir etkinlik alanıdır. Bunun yanı sıra 3.500 metrekarelik kapalı lunapark “Starpark” ile eğlencenin tadına varacaksınız. Ayrıca, 1 bowling salonu ve 11 sinema salonu ile de epey büyük bir yaşam alanı sizi bekliyor. Aslına bakarsanız Torium AVM’yi bir alışveriş merkezinden öte, bir yaşam ve eğlence merkezi olarak düşünebiliriz.

Torium Adres: Turgut Özal Mahallesi, E-5 Üzeri, Haramidere Yolu, 34903, Esenyurt/ İSTANBUL. 

istanbul-avm-1.jpg

  • Emaar AVM

İstanbul’daki en büyük 10 AVM listemizde yer alan Emaar AVM, bünyesinde yer alan mağazalarla kısa sürede İstanbulluların ilgi odağı haline gelmiştir. Bunun yanı sıra 138.425 metrekarelik bir alanda kurulu olan alışveriş merkezi, yabancı markaların ürünlerini de incelemek için sayısız alternatife sahiptir. Ayrıca Emaar Alışveriş Merkezi içerisinde keyifle vakit geçirmek isteyenler için sıradışı dekorasyona sahip dinlenme alanları da bulunmaktadır. Pek çok kafe ve restoranda keyifli buluşmalar ve dinlenmek için oldukça ideal. Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak nitelendirebileceğimiz Emaar AVM dinlenmek, alışveriş yapmak ya da gardırobunuzu baştan aşağı yenilemek için birebir. Aynı zamanda evini dekore etmek isteyenler için de ilham kaynağı olacaktır.

Emaar Adres:  Ünalan, Libadiye Caddesi, No:88, 34700, Üsküdar/ İSTANBUL.

  • İstinye Park Alışveriş Merkezi

İstinye Park Alışveriş Merkezi, İstanbul’daki en büyük 10 AVM listemizde bulunmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin de ilk büyük AVM komplekslerinden biridir. Ülkemizde AVM kültürünün kazandırılmasında büyük rol oynamıştır. Günümüzde butik AVM konseptine bürünen İstinye Park AVM, siz değerli misafirlerine alışveriş markaları olarak oldukça niş ve lüks marka seçenekleri sunuyor. Bunun yanı sıra İstinye Park içinde çok sayıda keyifli restoran ve kafe de bulunmaktadır.

İstinye Park Adres: Pınar, Katar Caddesi, No:11, 34460, Sarıyer/ İSTANBUL. 

  • Marmara Park AVM

İstanbul’un özellikle hafta sonlarını değerlendirmek için tercih ettiği alışveriş merkezleri Avrupa ile boy ölçüşecek kapasiteye sahipler. Nitekim Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezleri İstanbul’da yer alıyor. Üstelik bu dev alışveriş merkezleri, İstanbul’un hemen hemen her semtine yayılmış durumda. Pek çok sayıda büyük alışveriş merkezine ev sahipliği yapan İstanbul’daki en büyük 10 AVM’den biri de Marmara Park AVM. Beylikdüzü çevresindeki en büyük alışveriş merkezi olarak nitelendirilen Marmara Park, aradığınız tüm markaları bir arada bulabileceğiniz ve ailecek keyifli alışveriş deneyimi yaşayabileceğiniz bir adres.

Marmara Park Adres: Mevlana, Çelebi Mehmet Caddesi, 34515, Esenyurt/ İSTANBUL.

  • Vialand AVM

Toplamda 600 bin metrekarelik bir alana yayılan Vialand AVM’de, birbirinden farklı  mağaza seçenekleri ile size keyifli bir alışveriş imkanı sizi bekliyor. Ayrıca diğer alışveriş merkezlerinden oldukça farklı bir mimariye sahip olan Vialand, dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Klasik alışveriş merkezlerinden farklı olarak, içinden nostaljik tramvay geçen, üç katlı açık ve kapalı alışveriş caddelerinden meydana gelmektedir. Burada yaklaşık 200’ü aşkın mağaza yer alıyor. Bunun yanı sıra bowling ve en son teknoloji ile donatılmış sinema salonlarına sahip olan Vialand’de eğlenceli bir hafta sonu sizleri bekliyor. Ayrıca misafirler için ise 8.000 araçlık otopark kapasitesi var. Ayrıca Vialand AVM içerisindeki küçük büyük herkesin gönlünce eğlenebileceği Tema Park yer alıyor.

Yaklaşık 120.000 metrekarelik bu alanda doyasıya eğlence sizi bekliyor. Henüz girişte ziyaretçilerini görkemli masalsı şatosu ile karşılayan Vialand Tema Park’ta, 3 saniyede 110 kilometre hıza çıkan, dünyanın en iyi 4. Roller Coaster’ı “Nefeskesen” burada. Aynı zamanda 50 metreden adrenalin dolu bir iniş yaşatan “Adalet Kulesi”, “King Kong”, “Viking” gibi heyecan dolu eğlence üniteleri ve 20 milyon dolarlık yatırımla, özel olarak 4 bin metrekarelik bir alana kurulan, “Fatih’in Rüyası” gibi 30’dan fazla sıradışı bölüm ile misafirlerin ilgi odağı olmayı başarıyor. 

Vialand Adres: Yeşilpınar, Şehit Metin Kaya Sokak, No: 11, 34065, Eyüp Sultan/ İSTANBUL.

  •  Vadistanbul Alışveriş Merkezi

14 Eylül 2017 yılında kapılarını siz değerli misafirlerine açan Vadistanbul, 270’ten fazla mağazası, eğlence ve sinema salonları ile alışveriş deneyiminizi keyifli bir hale getiriyor. Bunun yanı sıra gastronomi alanındaki geniş yelpazesiyle de İstanbulluların yeni buluşma ve sosyalleşme noktası haline geliyor. Orman manzaralı kafe ve restoranları iştah kabartan bir duruşa sahip. Toplamda yaklaşık 103.000 m² büyüklüğündeki alanıyla İstanbul’daki en büyük 10 AVM listemizde. Nitekim Vadistanbul, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden de biri.  Ayrıca yaklaşık 5.500 araç kapasitesi ile İstanbul’un en büyük 2. otoparkına sahip alışveriş merkezi olarak nitelendiriliyor.

Vadistanbul Adres: Ayazağa, Azerbaycan Caddesi, No: 3/C, 34396, Sarıyer/ İSTANBUL.

 

Yorum ekle