Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Gökova’da nerede denize girilir? / Gökova plajları

Gökova’da nerede denize girilir? / Gökova plajları

Gökova özellikle yaz aylarında tatilci akınına uğrayan güzelliği dillere destan bir beldemiz. Yolunuz henüz bu muhteşem seyahat rotasına düşmediyse, size yeni yolculuk planları yaptıracak bir gezi rehberimiz var.

Yeşilin ve mavinin binbir tonunun görmeye hazır mısınız? Baş döndürücü güzelliğe sahip doğası ve denizi ile tatilinizi huzur içinde geçirebileceğiniz Gökova’yı keşfe çıkıyoruz. Bodrum Yarımadası ve Datça Yarımadası arasında uzanan 100 kilometre uzunluğundaki Gökova Körfezi’nde görülmeye değer birçok yer sizleri bekliyor. Bu muhteşem güzellikteki tatil noktasına Muğla Bodrum Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile rahatça ulaşabilirsiniz. Ya da Yolcu360’tan Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama tekliflerine göz atabilirsiniz. Ne demiş Halikarnas Balıkçısı: “Roma’yı gör de öl, Gökova’yı gör de yaşa!”

Akyaka

Gökova Körfezi’nin doğu ucunda yer alan Akyaka tatilden beklentisi sakinlik olanların ilk tercihi. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaret etmenizi önerdiğim Akyaka her türlü eğlence arayışına hitap ediyor.

2001 yılında “Sakin Şehir” seçilen Akyaka’da kitesurf ile kendinizi rüzgarın kollarına bırakabilir, Azmak Nehri’nde tekne turuna çıkabilir, kano kiralayarak sazlıklar arasında keyifli birkaç saat geçirebilirsiniz. Yüzmeyi seviyorsanız, Değirmenbükü ve hemen yakındaki Sedir Adası’nı listenize eklemeyi unutmayın. Akyaka’ya gelmişken Sakar Geçiti’nde kısa bir mola verip büyüleyici Gökova manzarasının tadını mutlaka çıkarın.

İncekum Koyu

Gökova’da mutlaka görülmesi gereken koylar arasında yer alan İncekum Koyu cam gibi denizi hayranlık uyandırıyor. Ege’nin cennet köşelerinden biri olan İncekum Koyu Marmaris’e bağlı Çamlı Köyü’nde yer alıyor.

Koya giriş çekçek araçlarla sağlanıyor. Yeşil ve mavinin birleştiği İncekum Koyu’na tekne turlarıyla da ulaşabilirsiniz.

Akbük 

Gökova gezinize eklemenizi tavsiye ettiğim yerlerden bir diğeri de Akbük. Çam ağaçları ve nefes kesen deniz manzarası eşliğinde virajlı yollardan geçerek ulaşabileceğiniz Akbük sakinliğin ve huzurun bir diğer adresi.

Kamp yapmak isteyenlerin de en çok tercih ettiği yerler arasında bulunan Akbük Koyu’nun denizi birçok yere daha ılık. Ancak taşlık olduğu için deniz ayakkabınızı yanınıza almayı unutmayın. Karnınız acıktığında sahilde sıralanan restoranları tercih edebilir, gün batımında kadehinizi muhteşem manzaraya karşı kaldırabilirsiniz.

Çökertme Koyu

Gökova Körfezi’nin kıyısında yer alan Çökertme Koyu Muğla’nın Milas ilçesine bağlı. Bodrum’a yakın olmasına rağmen sakinliğini korumayı başaran Çökertme Koyu özellikle şehir hayatının gürültüsünden kaçanların tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Koy kenarında yer alan pansiyonlarda konaklayabileceğiniz gibi çadır tatili de yapabileceğiniz Çökertme Koyu’na günübirlik tur tekneleri ile de ulaşım sağlayabilir, bu eşsiz koyun tadını çıkarabilirsiniz.

Yorum ekle