Yolcu360 Blog
SONY DSC
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ören: Muğla’nın en güzel kuytusu / Ören gezi rehberi

Ören: Muğla’nın en güzel kuytusu / Ören gezi rehberi

Ören muhteşem denizi ve huzurlu atmosferiyle Muğla’nın son dönemde yıldızı yükselen tatil noktalarından biri.

Muğla’nın şirin mi şirin tatil beldelerinden biri olan Ören cam gibi denizi, salaş balık restoranları ve upuzun sahil şeridi ile bir tatilden çok daha fazlasını vaad ediyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yolunuz bu güzel beldeye düşerse etrafınızda kimseler olmadan denizin tadını çıkarabilir, kafa dinleyerek huzur bulabilirsiniz. Denizi billur gibi olan bu güzel seyahat noktasının sahil şeridi yaklaşık 12 kilometre uzunluğa sahip. Eğer siz de birkaç gün de olsa şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isterseniz kendinizi buranın huzurlu kollarına bırakabilirsiniz. Hadi, o zaman vakit kaybetmeden Ören gezi rehberine başlayalım.

Ören ’e Nasıl Gidilir?

Ören Gökova Körfezi’nin kuzeyinde yer alıyor. Milas’a 40 kilometre, Bodrum’a ise 60 kilometre uzaklıkta bulunan Ören’e İstanbul’dan gelmeyi düşünüyorsanız ortalama olarak 10 saatlik bir yolculuk yapmalısınız. Bunun için de Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama fiyatlarına bakmanızda bir fayda var. Bodrum üzerinden gelmek isterseniz Mazı ve Çökertme’yi geçtikten sonra 1 saat 45 dakikada ulaşabilirsiniz. En yakın havalimanının ise Bodrum Milas Havalimanı olduğunu hatırlatmak isterim. Uçakla Bodrum’a iniş yaptıktan sonra dilerseniz havalimanından araç kiralayarak ortalama 1.5 saatlik keyifli bir yolculukla gelebilirsiniz. Bunun için de Muğla Bodrum Havalimanı araç kiralama fiyatlarına göz atmanız iyi olacaktır.

Ören ’de Ne Yapılır?

Ören tam anlamıyla bir kafa dinleme yeri. Eğer tatilden beklentiniz gece hayatı ise bu huzur köşesinin beklentilerinizi karşılayamayacağını söylemeliyim. Burada bütün gün denizin ve güneşin keyfini çıkarabilir ve bol bol kitap okuyabilirsiniz.

Sahil şeridinin bir kısmı taşlık, bir kısmıysa kum. Siz yine de denize rahatça girebilmek için deniz ayakkabınızı yanınıza almayı unutmayın. Deniz o kadar berrak ki sudan çıkmak istemeyeceğinize emin olabilirsiniz. Yaz aylarında belediyeden makul bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz.

Yürüyüş yapmayı seviyorsanız 12 kilometre boyunca uzanan sahil şeridinde yürüyüş yapabilir, bu kadar sakinlik fazla geldiyse Kocadağ zirvesine çıkarak yamaç paraşütü deneyimini yaşayabilirsiniz.

Ören ’de Ne Yenir?

 Ören’e geldiğinizde Ege mutfağının birbirinden lezzetli mezelerine ve zeytinyağlılarına doyabilir, sahil kenarına sıralanmış balık restoranlarında deniz ürünleri ile midenizi şenlendirebilirsiniz. Benim Ören’deki favori adresim ise Bircan Balık.

Taptaze mezeleri ve balıklarıyla adeta ziyafet yaşatan mekanı denemenizi tavsiye ederim. Sabah kahvaltınızı belediyenin çay bahçesinde yapabilir, denize karşı demli bir çay söyleyerek bu güzel beldenin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

 

1 yorum

  • Gezilmesi gereken saklı bir yer, otel havasından çıkmak için yola koyulduk. Araba olduğu için Muğla virajları hariç gitmek gezmek dinlenmek 10 numaraydı