Yolcu360 Blog
girit-adasi-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Girit Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Girit Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Girit turu ile bu güzel adayı keşfetmek, size eşsiz bir seyahat deneyimi sunabilir. Yunanistan gezisi içinde mutlaka yer verilen Girit adası gezisi için hazırladığımız bilgileri dikkate alabilirsiniz. Yunan adaları rehberi ve Girit turu için mutlaka devamını okuyun…

Yunanistan Girit Gezisi

girit-adasi.jpg

Girit, Yunanistan’ın en büyük adası olarak biliniyor. Yüzölçümü 3000 kadar Yunan adası arasında en büyük olan Girit, pek çok kişi için önemli bir turizm merkezi olarak da akıllarda yer ediniyor. Girit Adası hem tarihi hem kültürel hem de doğal güzellikleri bakımından her yaştan insanın gözdesi haline geliyor. Girit gerek yüzölçümü gerekse içinde barındırdıkları bakımından pek çok kişi için ümit vaad eden bir olay haline geliyor. Girit’te 8 şehir yer alıyor ve bunlar ortak tarihi barındırsa da farklı yapılar ile kültürel zenginliklerine katkıda bulunuyor. Başkenti ise Heraklion yani Kandiye olarak biliniyor. Yemekleri ve farklı lezzetleri ile de öne çıkan Girit, kültürel açıdan çok katmanlı oluşu nedeni ile birçok kültürün etkisini taşıyor.

En güzel Yunan Adaları hakkındaki yazımız için tıklayın.

Özellikle antik Yunanlıların bir kökeni olarak da bilinen Minoslular’ın yaşadığı merkez olan Girit, tarihi açıdan önemli bir konum ediniyor. Bunun yanında Girit Adası dönem dönem zengin bir tarihe ev sahipliği yağmaya devam ediyor. Her dönem önemini koruyan bölge, Yunan Adaları için de gözle görülür bir anlam ifade ediyor. Osmanlı devrinde de dikkat çeken bölgenin fetihleri uzun yıllar gündemde yer alıyor. Bugün ise Girit Adası gezilip görülebilen bir kültür merkezi olarak biliniyor. Araç kiralama yöntemi ile Girit Adası kolaylıkla gezilip görülebiliyor. 

Girit Nerededir?

Girit’in nerede olduğu ve Girit’te yapılacaklar pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Girit Adası adeta bağımsız bir ada gibi çalışıyor. Geniş yüz ölçümü ve bunun yanında kendi içerisinde yoğun ticareti ile birlikte Girit Adası önemli bir yer teşkil ediyor. Bu nedenle Girit nerede sorusu soruluyor. Girit Adası, Ege Denizi’nin güney yönünde yer alan bir ada oluyor. Konum itibari ile hem Yunanistan hem de Türkiye’nin adalarının altında ve tam merkezde konumlandırılıyor. Girit Adası sadece Yunanistan ve Türkiye’de yaşayanlar tarafından değil, dünyanın dört bir yanında önemli bir eğlence ve kültür merkezi olarak ortaya çıkıyor. Girit Adası özellikle Knossos bölgesi ile diğer adalardan ayrılıyor. Tarihi geçmişi adayı önemli bir merkez haline getiriyor. 

Girit Hakkında Bilgiler

girit-adasi-2.jpg

Girit Adası hakkında pek çok bilgi mevcut. Ada üzerinde pek çok kazı çalışması yapılan ve bugün hala devam eden bir bölge oluyor. Bu nedenle Girit Adası hakkında bilgiler de bu kapsamda oluyor. Girit Adası bölgenin en önemli ve en eski tarihten beridir yaşam izlerine sahip olan alanları arasında yer alıyor. Ada yüzyıllardır aralıksız bir yaşam alanı oluyor. Ancak bu ada belirli dönemlerde deprem gibi faktörler nedeni ile ciddi sorunlar yaşıyor olsa da bunları da atlayarak önemini koruyor. 

Girit Adası tarihi Minos uygarlığı ile başlıyor. Kentte de buna dair saray yapıları ve benzeri bilgileri görmek ile edinmek mümkün oluyor. Milattan önce 2000 ile 1400 yılları arasında Minos uygarlığına ev sahipliği yapan adada Arthur Evans büyük oranda kazı çalışmalarını başlatıyor. Ada ilerleyen yıllarda Roma ve ardından Arap devletlerinin etkisi altına giriyor. Doğu Roma sonrasında Venediklilerin yönetmesi ile el değiştiren Girit Adası bir dönem de Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçası haline geliyor. Ada 17.yüzyılda fethedilmiş olsa da içerisinde yer alan kalenin alınma süreci ise 24 yıl kadar sürüyor. Bu nedenle fethinin tamamı oldukça uzun bir zaman alıyor. Bir dönem Almanya’nın dahi yönetimi altına giren ada oldukça farklı coğrafyaların ve kültürlerin izlerini taşıyor. Ada bugün ise Yunanistan’ın bölgelerinden biri olarak biliniyor ve en büyük yüzölçümüne sahip adası olarak önemini koruyor. 

Girit Turunda Görülmesi Gerekenler

Girit turunda görülmesi gerekenler birçok farklı başlığa ayrılıyor. Ada hem doğa açısından hem de tarihi, yemekleri ve benzeri açısından önemini koruyor. Bu nedenle Girit turunda görülmesi gerekenleri birkaç başlık altında nitelendirmek gerekiyor. 

  • Girit Adası’nın Tarihi Yapıları

Girit içerisinde yer alan tarihi yapılar oldukça farklı dönemlere ev sahipliği yapması ile biliniyor. Bunlar arasında ilk olarak Minos kalıntıları yer alıyor. Minos Uygarlığı devrinin geçirdiği evreleri niteleyen saraylar ve günlük hayatı karşılayan parçalar önem arz ediyor. Bunun için Knossos en sık tercih edilen yer oluyor. Bunun dışında Girit içerisinde Venedik Kalesi de yer alıyor. Venedikliler’in yönetimi esnasında inşası tamamlandı.  Kale 24 yıl gibi bir sürede fethedilmesi ile ünlü bir yer oluyor. Bunun dışında Girit Adası’nda Heraklion Arkeoloji Müzesi, Aslanlı Meydan, Aziz Minas Katedrali ve Heraklion yer alıyor. 

  • Girit Adası’nın Doğal Güzellikleri

Girit sadece tarihi yapıları ile değil, doğal unsurları ile de ön planda. Ada içerisinde birçok farklı doğal unsur var. Bunlar arasında mağara, dağ ve plajlar öne çıkıyor. Girit içerisinde Dikteon Mağarası yer alıyor. Bu mağara mitolojik açıdan da pek çok kişinin uğrak adresleri arasında biliniyor. Burada Zeus’un doğduğuna inanılıyor olması burayı önemli bir hale getiriyor. Bunun yanında Bals Plajı, İda Sıradağları gibi doğal ve özel alanlar yer alıyor. 

girit-adasi-3.jpg

  • Girit Adası Lezzetleri

Girit, kültürel çeşitliliği nedeni ile lezzetlerinde de çeşitlilik sunan bir yer oluyor. Ancak özellikle bir ada olması nedeni ile deniz canlılarının tüketimi yaygın olarak tercih ediliyor. Girit içerisinde deniz canlıları ile birlikte Ege bölgesinde yetişen otlar ve zeytinyağının bolca yer aldığı yiyecekler var. Zeytinyağı ile yumuşatılan ekmek olarak da bilinen Dakos en sevilen Girit yemeklerinden biri. Bunun dışında börülce, gamopilafo gibi menüleri de Grit’te denemelisiniz.

Girit Turuna Nasıl Gidilir?

Girit’e nasıl gidileceği merak konusu oluyor. Ege’nin güneyinde yer alan bu ada pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Bu nedenle Girit turuna nasıl gidilir sorusu soruluyor. Girit için pek çok gidiş imkanı mevcut. Bunların başında uçak yer alıyor. Türkiye’den ve farklı pek çok yerden uçak ile gidiliyor. Bunun yanında Girit bir ada olması nedeni ile deniz yolculuğu sayesinde de Girit’e ulaşım sağlanıyor. Adaya ulaştıktan sonra da araca ihtiyaç duyuluyor. 

Girit’te Araç Kiralama

Ada içinde seyahat için araç kullanımı da yaygın bir tercih oluyor. Özellikle Girit Adası içerisinde rahat edebilmek için bir araç kiralamak öne çıkan bir hizmet. Araç kiralayarak adayı konforla gezebilirsiniz. Girit Adasında araç ile plajlara kolayca gidebilirsiniz.  Aynı zamanda hem tarihi hem de diğer doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Girit kiralık araç fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz. Fiyatları bir biri ile kıyaslayabilir ve uygun Girit’te araba kiralama yapabilirsiniz. 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle