Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kiev Ziyaret Edebileceğiniz Parklar ve Adalar

Kiev Ziyaret Edebileceğiniz Parklar ve Adalar

Ukrayna‘nın en güzel şehirlerinden biri olan Kiev’e sadece yeşil alanlarını gezmek için bile gelinebilir… Parklarının bu kadar meşhur olmasını dile getiren sadece biz değiliz tabi ki. Dünya edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Alman edebiyatçı Goethe Kiev’i bakın hangi sözlerle anlatmış… “İçinde parklar olan şehirler gördüm ama parkın içinde şehri ilk kez görüyorum”. Kiev’e gitmeden önce bu cümlenin ne kadar doğru olduğunu anlayabilmek imkansız… Gittiğinizde ise şehre doğanın ne çok yakıştığı yakından göreceksiniz. Kiev gezilecek yerler kapsamında harika parkları ve adalarını sizin için yazdık. Size şimdiden güzel gezmeler. 🙂

Kiev Parklar

  • Taras Shevchenko Parkı

Bu parkın adının birçok kişi ünlü futbolcu Andry Shevchenko’dan geldiğini düşünebilir ancak ünlü yazar, sanatçı ve aynı zamanda ressam olan Taras Shevchenko’dan geliyor. Parkın içinde Taras Shevchenko’nun heykeli de bulunuyor. Burası üniversitenin hemen karşısında… Öğrencilerinde sık sık geldiği bu park cennetten bir köşe gibi…

Kiev Gezilecek Yerler için Kiev Katedral ve Kilise Rehberi

  • Mariinsky Park

1874 yılında yapılan ve Kiev gezilecek yerler arasında bulunan park, hemen yanında bulunan Mariinsky Saray’ından ismini almıştır. Parkın bu saray sayesinde ünlendiği söylense de park tek başına ismini duyuracak kadar güzel… İster yürüyüş yapabilir, ister dinlenip temiz havayı içinize çekebilir isterseniz de harika manzarasıyla Kiev’i yukardan izleyebilirsiniz.

  • Spivoche Pole

Bloglarda denk gelebileceğiniz bir park olmamasına rağmen belirtmemiz gerekir ki burası oldukça göz alıcı… Pechersk Lavra ve İkinci Dünya Savaşı Müzesi yanında bulunan eğlenceli bir parktır. 30 hektardan fazla bir alana sahip olan bu parkta birçok etkinlikler düzenlenmektedir. Spivoche Pole’yi bulmak oldukça kolay… Pechersk Lavra’dan yürüyerek gidebilir ya da 115 numaralı otobüs ile ulaşabilirsiniz. Bu parkın girişi 70 Grivna, yaklaşık 18 TL’dir.

Kiev Gezilecek Yerler için Tıklayınız.

Kiev Gezilecek Yerler

  • A.V. Fomin Botanik Park

Kiev gezilecek yerler arasında bulunan A.V. Fomin Botanik Parkı, Ukrayna’nın en eski botanik bahçelerindendir. 1839 yılında Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi’nin kendi açmıştır. Çok bakımlı değil ne kadar sevdiniz derseniz iki tur atıp çıkabilirsiniz. Oldukça merkezi bir yerde olmasından dolayı yürüyerek ulaşabilirsiniz ancak metroya ile gidecekseniz Universytet Metro istasyonunda inebilirsiniz.

  • Hryshko Ulusal Botanik Parkı (National Botanik Park)            

Kiev gezilecek yerler kapsamında bulunan Hryshko Ulusal Botanik Bahçesi, Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi’nin botanik bahçesidir. Çok iyi korunmamış ancak 13.000′i aşkın bitki, çiçek ve ağaç çeşidi bulunmakta olduğundan dünyada görülmesi gereken botanik bahçelerden biridir.

  • Kiev Hayvanat Bahçesi

Kiev’de iki tane hayvanat bahçesi bulunuyor. Biz gitmeyi tercih etmedik ama gitmek isteyenler için böyle bir fırsat olduğunu belirtelim.

Kiev Adaları

  • Hydropark

Kiev’de en çok nereyi sevdiniz derseniz işte karşınızda HydroPark. Burası şehrin içerisinde bir ada… Evet evet doğru duydunuz. Bir yanı plaj diğer yanı alabildiğine park olan bu tatlı yeri bazı bloggerlar zamanınız olursa gezin dese de biz kesinlikle zaman yaratıp gidin diyoruz. Yalnız yazın huzurundan çok nehre giren kalabalığı göreceğinizi belirtelim.

  • Trukhaniv Adası

Kiev’de bulunan bir diğer ada. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel yerlerden… Adanın en güzel yanlarından biri sadece yayalara açık olan Park (Lovers) Bridge ismindeki köprüden yürüyerek geçebiliyor olmanız. Dinyeper Nehri’ne girmek isterseniz gündüz gidebilirsiniz ama Elit Fukara tavsiyemiz kesinlikle gün batımı gitmeniz gerektiği… Güzel bir renge bürünen hava sonra ışıkları yanan köprüyle ışıl ışıl bir hal alıyor.

Vizesiz Ülkeler: Ukrayna Vize

Ukrayna, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Eski kimliğe sahip olanlar, yanlarına sadece pasaport alması yeterli. Yenilenmiş kimliği olanlar, Ukrayna’ya direkt giriş yapabilirler.

Kiev Ulaşım

Kiev’e gidecek olanlar Boryspil Uluslararası Havaalanı için uçuş tercih etmeliler.

Kiev dönüşünde İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Kiev’den Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Ukrayna gezilecek yerler listesini tamamlayıp Ukrayna’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle