Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Eynal Kaplıcaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Eynal Kaplıcaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kütahya’nın Simav ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıktaki Gölcük dağının eteklerinde bulunan Eynal Kaplıcaları, neredeyse tarih boyunca jeotermal tesis olarak kullanılmış, güzide mekanlardan biri. Yolunuz Kütahya’ya düşerse Eynal’a uğramayı ihmal etmeyin! Ziyaret amacınız,  şifa bulmak,  rahatlamak, keyif almak,  etrafı ormanla çevrili bir yerde birkaç gün geçirmek olabilir. Zira, bu aktivitelerin hepsi mevcut. Eynal Kaplıcaları’nda, huzur bulabileceğiniz bir sakinlik, muhteşem bir doğa ve sağlığınıza iyi gelecek termal tesisler bulunuyor. Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Eynal Kaplıcaları için yola çıkmaya hazır mıyız? 🙂

Eynal Kaplıcaları Nerede ve  Nasıl Gidilir?

Kütahya Zafer Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle Altıntaş, Gediz, Simav üzerinde 2 saat süren bir yolculuğun ardından rahatlıkla ulaşırsınız Eynal’e. Farklı bir rota tercih etmek isterseniz Anasultan, Çavdarhisar, Gediz ve Simav üzerinden giden yolu da takip edebilirsiniz. Her iki rota da farklı bir keyifle kat edeceğiniz doğal görünümleri içeriyor.

Eynal Kaplıcaları 

Balkanlar’dan başlayıp, Ortadoğu’yu da kapsayan bölgede en büyük jeotermal kaplıca ve hamam tesisine sahip olan Eynal Kaplıcaları, Evliya Çelebi’nin ünlü Seyahatnamesi’nde de kendine yer edinmiş. Çelebi, seyahatnamesinde dünyanın ve Anadolu’nun birçok yerini gezdiğini, bu gezilerde birçok kaplıcada konakladığını ama Eynal gibisine hiç rastlamadığını yazar ve ekler; “Böylesi yeryüzünde yoktur”. Seyahatname dışında kaplıcalardan bahseden yazılı eserlerin sayısı pek azdır ve bu nedenle de tarihçesi hakkında kesin bir bilgi tam olarak edinilememiştir.

Kaplıca suyunda etkili miktarda bulunan kalsiyum, sodyum, bikarbonat, bromür, klorür ve sülfat ile başta romatizma ve siyatik olmak üzere ağrılı kırık ve çıkıkların, cilt ve deri hastalıklarının, mide ülseri, nevrit, nevralji, egzama ve ağrılı böbrek taşı dökme tedavi edilebilmekte ya da oluşan ağrılar azaltılarak rahatlama sağlanmakta.

Tesisler 800 yatak kapasitesine sahip. Kompleksin içerisinde 2 tane termal havuzlu klasik Türk hamamı bulunuyor. 4000m² alan üzerine kurulu Termal Aquapark açık yüzme havuzu da mevcut. Aquapark, tamamen doğal termal kaynak suyu kullanılan nadir eğlence parklarından biri olma özelliğini de taşıyor. Eynal Kaplıcaları bünyesindeki tüm kapalı alanların jeotermal ısıtma sistemi ile ısıtıldığını belirtmekte fayda var. Ayrıca, kaplıca bünyesinde bulunan apartların hepsinde termal su ile kullanılan özel tasarım küvetler bulunuyor. Konakladığınız yerde de kaplıca keyfi yaşayabiliyorsunuz yani.

Simav

Kütahya iline bağlı Ege ve Marmara bölgeleri arasında sınır olan Kütahya’nın kuzeybatısında bulunan bir ilçedir. İlçenin rakımı 800 yüzölçümü ise 1557 km’dir. Nüfusu ise 100 bin dolaylarındadır. İlçede Yaren Folkloru çok önemli bir yer tutmaktadır.  İlçe merkezinde 2200 konut jeotermal enerji ile ısınmaktadır. İlçede kaplıca turizmi önemli bir ekonomik kaynaktır. Fakat ilçeye bağlanan karayollarının yetersiz kalmasından dolayı istediği potansiyele ulaşamamaktadır. Simav’ın Kütahya merkezine uzaklığı 148 km’dir. İlçede 700 yatak kapasiteli tesisler de bulunmaktadır.

Simav İlçesinin Tarihçesi

Sunauva- Synus kalıntıları üzerinde kurulduğu düşünülmektedir. Bu durum Simav’ın tarihini MÖ 4000’li yıllara kadar dayandığının göstergesidir. Simav’da sırasıyla Frigler, Abitler, Bizans, Katalanlar hakimiyet sürmüştür. Germiyoğlu Çağaşan Mehmet Bey’in hakimiyeti almasından sonra ilçede Türk hakimiyeti başlamıştır. Çeyiz olarak Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır. Sonralarında tekrar başka beyliklerin hakimiyetine girmiş ve bağış olarak tekrar Osmanlı Devleti’ne katılmıştır.

Simav Eynal Tesisleri

Saydıklarımızın dışında, 250 kişilik aile restoranı, kafeterya, çay bahçeleri, yürüyüş alanları, futbol sahası, çocuk oyun parkları, mangal yapılabilen doğal piknik alanları, market, pide fırını ve cami de kaplıca tesisi içerisinde bulunuyor.

Doğanın içinde, sağlıklı günler geçirmek ve tedavi aramaksa amacınız Eynal kaplıcalarına bir göz atmanızı öneririz.

Simav Eynal Kaplıcaları’nın Sunduğu Hizmetler

Kaplıcalarda 190’ a yakın apart bulunmaktadır. Toplam 800 yatak kapasitesine sahiptir.  Kaplıcada 2 adet Termal Havuzlu Türk Hamamı, 250 kişilik yemek salonu, 4000 metrekarelik Termal Aquapark, çay bahçeleri, piknik alanları, koşu alanları, insanların ihtiyacını karşılaması için marketler, spor salonları ve alanları, fırın ve camii bulunmaktadır. Kapalı tüm mekanlar termal suyla ısıtılmaktadır. Ayrıca Apartların hepsinde termal su ve banyolarda özel yapım küvetler bulunmaktadır. Ayrıca buraya gelenler kendi elleriyle sebze, meyve toplayabilir sabah kahvaltısında eşsiz bir deneyim yaşayabilirler.

Simav’dan kaplıcalara sabah 07:00 akşam 23:00 saatleri arasında belediye otobüsleriyle seferler düzenlenmektedir.

Kaplıca Suyu Nelere İyi Gelir

Eynal Kaplıcaları sağlık turizmi açısından ülkenin en büyük tesislerindendir. Kaplıcanın suyunun bazı hastalıklara iyi geldiği kanıtlanmıştır. Kaplıca suyunun iyi geldiği bazı hastalıklar Solunum sistemi hastalıkları (Bronşit), cilt hastalıkları (Egzama, Kurdeşen), kas- iskelet hastalıkları, metabolizma ve dolaşım sistemi (varisler) hastalıklarını gibi daha birçok hastalığa iyi gelmektedir.

Etkin bir tedavi almak istiyorsanız su sıcaklığının 34- 35 derece arasında olması, yeterli miktarda su tüketmeniz ve termal koşullarda ısıtılmış bir odada yatmanız gerekmektedir.

Yorum ekle