Yolcu360 Blog
en-iyi-radyolar-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > En İyi 10 Radyo Kanalı: Yolculuğunuza Eşlik Edecek En Güzel Radyo İstasyonları

En İyi 10 Radyo Kanalı: Yolculuğunuza Eşlik Edecek En Güzel Radyo İstasyonları

Teknolojinin gelişmesi ile her ne kadar telefon, bilgisayar ya da tabletlere gömülsek de radyolar hala popülaritesini kaybetmiş değil. Radyo dinlemek özellikle araba kullanan pek çok kişinin hobisi haline gelmiş durumda. Bu kültürü devam ettirenler, şarkılardan ziyade radyo spikerlerinin hoş sohbetini de yakından takip ediyor. Büyükşehirlerde trafik çilesi çekenler için en iyi radyolar hangileri araştırdık. Elinizin altında bulunsun istedik.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

En İyi Sesli Kitaplar: Uzun Yolda Dinleyebileceğiniz 5 Sesli Kitap yazımız için tıklayın.

 

En İyi Radyolar

Ülkemizde köklü ve yeni kurulmuş çok sayıda radyo istasyonu bulunuyor. Peki bu istasyonlar arasından en iyileri ve popülerleri hangileri? Sizler için özel bir liste hazırladık. Bu arada radyo kanallarını internetten de canlı dinleyip, aralarından en uygun olanı seçebilirsiniz. İşte radyo tavsiyelerimiz…

en-iyi-radyolar.jpg

Kral FM

En iyi radyoların başında gelen Kral FM, uzun yolda dinlenecek şarkılar için en gözde seçenek olarak öne çıkıyor.  Kral FM, 1992 yılından kuruldu ve günümüze kadar yayın hayatını sürdürdü. Radyo ve kanalı, Doğuş Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor. “İlaç gibi radyo!” sloganı ile hafızalara kazınan Kral FM, İstanbul’da 92.0, Ankara’da 102.4 ve İzmir’de ise 96.2 frekansı üzerinden dinlenebiliyor. Kral FM’in Türkiye’nin her noktasında karasal yayını bulunuyor. Kral FM’i internet üzerinden de dinleyebilirsiniz. Radyo tavsiyeleri listesinin başında gelen Kral FM, çok sayıda ünlü ismin çıkış yeridir.

TRT FM

En iyi radyolar listemizin ikinci sırasında TRT FM var. TRT FM’in Türkiye’nin en köklü radyosu olduğunu herkes bilir. 1964 yılında kurulan TRT FM, “Uzakları Yakın Eden Radyo” sloganı ile yayınlarını sürdürüyor. Çok sayıda programın yayınlandığı TRT FM’de Türkiye’nin en sevilen, en deneyimli radyocuları ile çalışıyor. Türkiye’nin her yerinden rahatlıkla dinleyebileceğiniz TRT FM’i İstanbul’da 91.4, Ankara’da 88.0 ve 100.3, İzmir’de ise 91.2 frekansları üzerinden dinleyebilirsiniz.

Süper FM

Uzun yolda dinleyebileceğiniz şarkıların en güzel adreslerinden biri olan Süper FM de listemizde. Türkiye’nin en büyük platformlarından olan Karnaval Group bünyesinde bulunan Süper FM, 1992 yılında kuruldu. Süper FM, “Sınırsız Hit Müzik” sloganı ile günümüzde de yayınlarını devam ettiriyor. Türkçe pop şarkıları ile öne çıkan radyo, uzun yıllar boyunca “Her Şey Boş, Süper FM’le Coş!” sloganını kullandı. Jingle olarak kullandığı Harem’de Dans şarkısı ile de hafızalara kazındı. Radyonun Türkiye’nin en iyi pop şarkılarından oluşan Top 10 ve Top 20 listeleri ilgi ile takip ediliyor. Kanalı dinlemek için İstanbul, Ankara ve İzmir’de 90.8 frekansını kullanabilirsiniz.

Alem FM

Radyo tavsiyelerimize, en iyi radyolar arasında olan Alem FM ile devam ediyoruz. 1994 yılında kurulan Alem FM, Türkiye’nin köklü radyolarından biridir. “Cümle Alem Burada” sloganı ile öne çıkan radyo, karışık formatta Türkçe şarkılar yayınlıyor. Esmedya bünyesindeki Alem FM, yolculukta dinleyebileceğiniz harika alternatiflerden… Alem FM, özellikle gündüz kuşağında evlerde ve işyerlerinde en çok dinlenen radyo istasyonlarından biridir. Kanal, İstanbul’da 89.2, Ankara’da 105.3 ve İzmir’de ise 89.3 frekanslarında yayın yapıyor.

Slow Türk

Uzun yolda dinleyebileceğiniz şarkılar deyince akla gelen bir diğer radyomuz tabi ki de Slow Türk. 2005 yılından bu yana yayın hayatını sürdüren radyo, kendi tarzının en fazla tercih edileni. “Aşkın Frekansı!” sloganı ile yayın yapan radyo, ağırlıklı olarak Türkçe slow müzik formatında şarkılar yayınlıyor. Radyo, 4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri’nde 2015’in en iyi slow müzik radyo ödülünü kazandı. İstanbul’da 95.4 ve Ankara’da 95.3 frekanslarında yayın yapan Slow Türk, İzmir’de ise 87.7 frekansından dinlenebiliyor.

Radyo Fenomen

En iyi radyo deyince Radyo Fenomen’i de övmeden geçmeyelim. Fenomen şarkıların adresi radyo, yolculukta şarkı dinlemek isteyenlerin uğrak yeri. 2007 yılında Cem Hakko ve Olivier Mauxion tarafından kurulan Radyo Fenomen, kısa sürede ilgi odağı oldu. Kısa süredeki başarısının nedeni ise bünyesinde çok sayıda ünlü ismi çalıştırmasıdır. “Maximum Hit Müzik” sloganı ile yayın yapan Radyo Fenomen, yabancı türde de yayınlar yapıyor. Radyo Fenomen’i İstanbul’da 100.4, Ankara’da 98.8 ve İzmir’de 98.0 frekansından dinleyebilirsiniz.

Power Türk

Uzun yol şoförlerinin zaten gönlünde bir liste vardır. Power Türk onların listesinde kaçıncı sırada bilemeyiz ama biz 7. sıraya yazdık bile. 2001 yılından bu yana Türkçe Pop müzik türünde yayın yapan Power Türk, televizyon olarak da yayın yapıyor. “Önce Müzik!” sloganı ile bir döneme damga vuran Power Türk; 2007, 2008, 2019 ve 2020 yıllarında müzik ödülleri düzenlemiştir. Kanal, İstanbul’da 99.8, Ankara’da 106.9 ve İzmir’de ise 105.0 frekansından dinlenebiliyor.

Best FM

En iyi radyolar arasında Best FM’imiz de var. Radyo, yayın hayatını Ajda Pekkan’ın Kimler Geldi Kimler Geçti şarkısı başlattı. Köklü radyolardan biri olan Best FM, 2012’de mobil yayın gerçekleştirerek bir ilki yapmıştır. “Radyonuz Açık Olsun” sloganı ile yayın yapan Best FM, İstanbul’da ve İzmir’de 98.4, Ankara’da ise 98.3 frekansından dinlenebiliyor.

Joy Türk

Radyo tavsiyelerimize, birçok insanın gözdesi Joy Türk ile devam ediyoruz. 2003 yılında kurulan Joy Türk, Karnaval Radyo bünyesinde yayın yapıyor. Radyo, Türkçe pop, rock, slow, rap ve arabesk gibi çok farklı müzik türlerinde şarkılar yayınlıyor. Bir dönem City FM ve Lokum FM isimleri ile yayın gerçekleştiren Joy Türk, önemli radyoculara ev sahipli yapıyor. Radyo, İstanbul’da 89.0, Ankara ve İzmir’de ise 106.0 frekansında yer alıyor.

Radyo D

Demirören Medya bünyesinde yayın yapan Radyo D, 1994 yılında kuruldu. Radyoda, ağırlıklı olarak Türkçe Pop müzik türüne ait parçalar yayınlanıyor. Zaman zaman haber bültenlerinde Kanal D ile ortak yayınlar yapan radyo, 31 frekans üzerinden dinleniyor. Radyo D’yi İstanbul, Ankara ve İzmir için 104.0 frekansından kullanabilirsiniz.

Uzun yol şoförlerine ve trafik çilesi çekenlere şimdiden iyi dinlemeler…

 

Yorum ekle