Yolcu360 Blog
en az yakan hatchback otomobiller
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > En Az Yakan Hatchback Otomobiller: Ekonomik İlk 5 HB Araba

En Az Yakan Hatchback Otomobiller: Ekonomik İlk 5 HB Araba

En az yakan hatchback otomobiller ile karşınızdayız.

Otomobiller, günlük hayatın vazgeçilmezleri. Yaşam kalitesini artıran otomobiller bazı masraflarla geliyor. Mesela bakım, yakıt, vergi, sigorta, kasko ve ayrıca tadilat gibi bazı masraf kalemlerine sahipler. Fosil yakıtlı otomobiller için en yüksek masraf kalemi, yakıt.

Yakıt, aracın motorunun çalışması için gerekli olan enerjiyi sağlıyor. İnsanlar geçmişte daha büyük motorlu araçları kullanılıyordu. Ancak günümüzde emisyon ve yakıt tasarrufu için daha modern ve daha teknolojik motorlar kullanılıyor. Böylece daha ekonomik bir sürüş mümkün.

Araçların yakıt tüketim değerlerine göre satış hacminde değişiklikler görülebiliyor.  Bunun en önemli nedeni bir amaç uğruna kullandığımız otomobillerin masraflarını minimum seviyeye çekebilmek.

Ülkemizde son yıllarda sayıları oldukça çoğalan hatchback otomobiller gerek ailelerin gerekse tek kişilik kullanımlar için oldukça ideal. Kolay sürüş dinamiği ve hareket kabiliyeti nedeniyle tercih edilen hatchback otomobiller, sedan ve SUV otomobillere nazaran daha az maliyetli. Ayrıca satış maliyetinin yanı sıra hatchback otomobiller yakıt ekonomisi konusunda da oldukça cimri. Fakat hepsi değil 🙂

Bu yazımızda yakıt tüketim değerleri karşılaştırıldığında en az yakan 5 hatchback otomobile göz atacağız.

En Az Yakan Hatchback Otomobiller: Toyota Yaris

Japon otomobil markası olan Toyota, uzun yıllardır kullanıcılarına sunduğu kullanışlı ve teknolojik otomobiller ile global anlamda tanınan bir marka. Bu markanın bir mensubu olan Toyota Yaris, uzun yıllardır Toyota fabrikalarında üretilen bir model. Hatchback otomobil almayı düşünen kullanıcıların bir alternatifi olan Yaris, teknolojik yapısı ve tasarımı ile dikkat çekmeyi başaran bir otomobil. Ayrıca B segmentinde konumlanan Yaris, satış hacmi ile ülkemizde de sıklıkla tercih ediliyor.

Toyota Yaris, yalnızca teknolojisi ve tasarımı ile bu satış rakamlarına ulaşmıyor. Toyota mühendislerinin yakıt ekonomisi konusundaki başarısı oldukça büyük. En az yakan 5 Hatchback otomobil listesine sokabileceğimiz Toyota Yaris, ülkemize benzin ve hibrit seçenekleri ile birlikte geliyor. Hibrit otomobilleri oldukça az yakan Yaris’de benzin tarafında da durum aynı.

Yaris farklı benzinli motor tiplerine sahip. 1.0 benzinli Yaris’in karma tüketim değeri 4.5 litre seviyesinde. Yine benzinli 1.5 motora sahip Yaris 4.7 litre ortalama tüketim değeri ile öne çıkıyor. Gelelim oldukça az yakıt tüketen hibrit versiyona. Toyota Yaris Hibrit ortalama 2.8 litre yakıt tüketimi ile oldukça ekonomik bir otomobil.

opel astra, en az yakan hatchback otomobiller

En Az Yakan Hatchback Otomobiller: Opel Corsa

Ülkemizde görmeye oldukça alışık olduğumuz bir otomobil olan Opel Corsa, PSA grubunun ortak platformunda ürettiği Opel Corsa F ile oldukça yeni ve modern bir görünüme kavuştu. Opel, PSA grubu çatısı altına girdikten sonra tasarım dili oldukça değişti. Bu değişimi hissedebileceğimiz ilk Corsa modeli olan Corsa F, teknolojisi ile kullanıcıların dikkatini çekiyor.

Yakıt konusunda da oldukça iddialı olan Yeni Opel Corsa, ülkemizde benzinli ve dizel seçenekleri ile birlikte geliyor. Opel Corsa yakıt tüketimi ise bu motor seçeneklerine göre farklılık gösteriyor. 1.2 benzinli 75 HP bir Opel Corsa’nın ortalama tüketimi 4.1 litre gibi oldukça astronomik bir değer. Dizel tarafında da durum aynı. Opel Corsa 1.2 Dizel motorun karma tüketim değeri 3.2 litre seviyesinde.

Opel Corsa’nın en performanslı motoru olan 1.2 benzinli AT-8 şanzımanlı ve 130 HP’lik modeli ise şehir içi 5.4 litre, şehir dışı 4.0 litre yakıt tüketimine sahip. Yani Opel Corsa 1.2 130 HP, karma bir şekilde 100 km’de 4.5 litre yakıt tüketiyor.

en az yakan hatchback otomobiller, honda jazz

En Az Yakan Hatchback Otomobiller: Honda Jazz

Yine bir Japon otomotiv markası en az yakan 5 hatchback otomobil listesine girmeyi başarıyor. Honda Jazz, ülkemizde bir önceki versiyonu ile iddialı satış rakamlarına ulaşmıştı. Honda’nın tamamen yenilenen yeni Jazz ile birlikte bu rakamları geçmeyi hedeflediği oldukça açık. Honda Jazz genişliği ve görünümü ile modern bir otomobil.

Yakıt tarafında ise tüketim değerleri oldukça iddialı. Honda Jazz ülkemize tek motor seçeneği ile birlikte geliyor. 1.5 litrelik bir motora sahip olan Honda Jazz, 100 km’de şehir için de 2.4 litre tüketim değerine sahip. Şehir içi tüketim değeri oldukça iddialı olan Honda Jazz’ın şehir dışı tüketimi ise şehir içine nazaran fazla. Yeni Jazz şehir dışında 4.3 litre tüketim değerine sahip.

En Az Yakan Hatchback Otomobiller: Toyota Corolla HB

Corolla, yıllardır ülkemizde sevilerek kullanılan bir otomobil. Corolla’nın her ne kadar sedan versiyonu daha sık tercih edilse de hatchback versiyonunu da yollarda görmek mümkün. Yenilenen Toyota Corolla HB, ülkemize benzinli ve hibrit versiyonları ile giriş yapıyor. Yeni Corolla HB, C sınıfında konumlanan bir otomobil.

Yakıt tasarruflu Hatchback otomobiller listesine giren Toyota Corolla HB, hibrit motoruyla bu konuda oldukça iddialı. 1.2 motora sahip benzinli yeni Corolla HB, 100 km’de karma 5.8 litre yakıt tüketim değerine sahip. 1.8 motorlu hibrit Corolla ise 100 km’de şehir içi 3.3, şehir dışı 3.7 yani karma bir şekilde 3.5 litre yakıt tüketim değeri ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

En Az Yakan Hatchback Otomobiller: Ford Focus HB

Focus, uzun yıllardır üretimine devam edilen bir seri. Model, yenilenen tasarımı ile daha modern bir görünüme sahip. Ayrıca Yeni Ford Focus özellikleri ve yakıt tasarrufu ile dikkat çekiyor. Ford tarafında en sık tercih edilen otomobillerin başında gelen Focus ailesi, ülkemizde benzinli ve dizel motor seçenekleri ile birlikte geliyor.

Yeni Focus farklı güçteki benzinli ve dizel motorları ile farklı yakıt tüketimlerine sahip. Focus benzinli 1.5 123PS karma 5.8 litre tüketim değerine sahip. Aynı otomobilin otomatik vitesinde ise karma yakıt tüketimi 6.5 litre. Yeni Focus’un 1.5 litre dizel motoru manuel vites seçeneğiyle karma sürüşte 3.4 litre yakıt tüketiyor.  Aynı motorun otomatik vitesli sürümü ise 4.3 litre yakıt tüketim değerine sahip.

Ford Focus’un 1.0 litre EcoBoost motorunun yakıt tüketimi ise şehir içi 7.3 litre. Ayrıca şehir dışında ise 4.9 litre. Yani karma bir şekilde yeni Focus EcoBoost 100 km’de 5.8 litre yakıt tüketiyor.

 

Az Yakan HB Kiralık Araçlar

Az yakan HB araç kiralama seçenekleri de çok popüler. Kiralık az yakan otomobil arayışında yolcu360.com ile hemen sonuç alabilirsiniz. Pratik bir biçimde yolcu360.com ana sayfasına lokasyon girerek rent a car firmalarının müsait araçlarını listeleyebilirsiniz. Listeyi araç sınıfı, kiralama fiyatı ya da marka ve model ekseninde filtreleyebilirsiniz. Az yakan HB kiralık araç modellerine de hızlıca ulaşabilirsiniz.

Yolcu 360 uygulamamızı aşağıdaki bağlantılar üzerinden indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

yolcu360 araç kiralama

 

Yorum ekle