Yolcu360 Blog

Elektrikli Harley Yolda!

Elektrikli Harley yolda! Sonunda elektrikli araba devrimi motosiklet dünyasına da yansıdı. Bir motosikletim olsa diye hayal eden her insanın net tercihi olan Harley Davidson motosikletler de artık elektrikli olacak. Elektrikli Harley Davidson haberinin devamı şöyle…

Elektrikli Harley Yolda!

Harley Davidson elektrikli motosikletini üretti. LiveWire adıyla piyasaya sürülen elektrikli motosiklet, CES 2019’da tanıtıldı. Harley Davidson’ın elektrikli modeli LiveWire yıl sonuna doğru Türkiye pazarına da gelecek.

Harley Davidson  LiveWire Hakkında…

Yeterince hızlı mı, menzili nasıl acaba diye düşünenlere için hemen söyleyelim, müthiş bir performans verisi sunuyor. H-D Reveletion elektrikli güç aktarma organı ile anlık tork alıyor. Aldığın torkun %100’ünü de yola aktarabiliyor. Harley Davidson  LiveWire, 0-100km/s hızlanmasını 3,5 saniyede tamamlıyor.

Şehir içi kullanımda tek şarj ile 110km menzil sunuyor.

Debriyajsız kullanılabiliyor. Yani Harley Davidson  LiveWire otomatik ve elektrikli.

İnternet bağlantısı, bulut aktarımı gibi bağlantı ağları güçlü. Telematik Kontrol Ünitesi ile motosikletteki tüm verileri sürücü anlık olarak akıllı telefonunda da görebiliyor. Bu, büyük bir kolaylık çünkü Harley Davidson  motosikletin keyfini sürdürüyor. Nasıl mı? Motosikletin kalan menzilini, yakıt ve elektrik durumunu, varsa arızaları görüntüleyebiliyorsunuz. Araç bakım zamanı yaklaştığında da yine motosikletiniz size mesaj gönderiyor.

Şasi, oldukça sağlam ve esnek. Şehir içi kullanımda da çok güvenli. Elektrikli şasi kontrolü sayesinde de dengeli sürüş sağlanıyor. Geliştirilmiş ABS; çekiş kontrol sisteni, elektromotorlu düşük ağırlık merkezi gibi detaylar da 2019 Harley Davidson LiveWire modelinin diğer özellikleri.

2019 Harley Davidson LiveWire Motor Sesi..

Harley Davidson motor sesi konusunda ise bu modelde klasik sesi sunuyor ama daha düşük vibrasyon var. Hızlandıkça ve devir arttıkça ses de değişiyor.

Yorum ekle