Yolcu360 Blog
DS 3 Crossback 2019

Kim Ne Derse Desin DS Satıyor!

DS marka arabalar nasıl? DS hangi markanın arabası? DS alınır mı? DS arabalar kaç para?

Bu yıl ikinci nesil modellerini göreceğimiz DS marka otomobiller, pek çok açıdan çok etkileyici. Aslında böyle bir markanın altında ikincil bir marka olarak doğan otomobillerin piyasada pek şansı olmuyor. Özellikle Türk tüketici için konuşmak gerekirse; alıcı, nedense bu yan markalara pek de kıymet vermiyor. Ancak bazen bazı fikirler önyargıdan ibaret. Bir çok kişi, bir araba hakkında “iyi” ya da “kötü” yorumunu yaparken motor bilgisi olmaksızın, aracın donanım zenginliğine ya da fakirliğine bakmaksızın, bagaj hacmi, iç mekan konforunu sınıfındaki diğer araçlarla kıyaslamaksızın konuşuyor. DS markası da tam olarak böyle bir önyargıyla yaklaşılan bir otomobil markası…

Kim Ne Derse Desin DS Satıyor!

Markanın ikinci nesil modelleri bu yıl showroomlarda yerini aldı. 2018’de 53.265 adet satışla da satış grafiğini epeyce yukarı doğru çekti. Size daha çarpıcı bir bilgi verelim, DS markası Fransa’da SUV segmentinin en çok satanı oldu. İspanya ve Almanya pazarında en hızlı büyüyen marka oldu. Rakamlara bakalım mı?

2018’de DS Satışları Nasıl?

Fransa’da 24.004 adet DS satıldı.

İspanya’da 4,325 adet DS satıldı.

Almanya’da 3,730 adet DS satıldı.

Belçika’da 2.100 adet DS satıldı.

Çin’de 3,955 adet DS satıldı.

Afrika’da 1.440 adet DS satıldı.

Türkiye’de 239 adet DS satıldı.

Gelelim elektrikli DS otomobiller konusuna…

2019 DS Modelleri Elektrikliye Geçiş!

2019 DS arabalar elektrikli olacak. Daha doğrusu, markanın yaptığı açıklamaya göre 2019 tamamen elektrikliye geçiş dönemi olacak. Şarj edilebilir hibrit 4X4, 300 BG ve 50km menzil DS7 Crossback E-Tense ise merakla bekleniyor.

Yorum ekle