Yolcu360 Blog
Elektrikli Araba Şarj İstasyonu ABB Türkiye'ye Geliyor!
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Elektrikli Araba Şarj İstasyonu ABB Türkiye’ye Geliyor!

Elektrikli Araba Şarj İstasyonu ABB Türkiye’ye Geliyor!

Elektrikli araba şarj istasyonları artıyor. Hibrit araba şarj istasyonu kurulumunda Türkiye pazarına girmeyi hedefleyen bir şirket de ABB. ABB Teknoloji, elektrikli araç şarj noktaları kurmak üzere planlar yapıyor. Aslında bu elektrikli araç şarj istasyonu pazarındaki genişleme, bu konuda bir şeylerin değişeceğini düşündürüyor. Peki, ABB kim ve ne yapıyor?

Elektrikli Araba Şarj İstasyonu ABB Türkiye’ye Geliyor!

ABB, geçtiğimiz günlerde elektrikli araç şarjı için ürettiği mobil teknolojilerini İstanbul Beykoz’daki Kundura fabrikasında tanıttı. ABB, trafo merkezleri ve elektrikli araç şarj istasyonu konusunda uzman bir teknoloji şirketi. Sürekli Ar-Ge yapan güçlü bir alt yapısı var.

ABB Türkiye’de!

Elektrikli Araba Şarj İstasyonu ABB Türkiye'ye Geliyor!ABB, geçtiğiniz günlerde İstanbul Beykoz’daki Kundura Fabrikasında bir tanıtım yaptı. Davetliler, ABB Türkiye çözüm ortakları ve teknoloji meraklılarıydı.

ABB elektrifikasyon Ürünleri Satış ve Pazarlama Müdürü ve Bina Ürünleri Direktörünün sunum yaptığı lansmanda 2011’den pazarda dominant olan marka ve çalışmaları tanıtıldı.

Türkiye’de elektrikli araçların yaygınlaşması yani daha çok satması ve daha çok modelin ülke pazarına gelmesi için elektrikli araç şarj istasyonları çok önemli. Pek çok alıcı, yeterince şarj istasyonu olmaması sebebiyle dizel ya da bezinli seçeneklere yöneliyor. Zaten sınırlı olan menzil için bir de şarj istasyonu stresi yaşamak istemiyor. Ancak diğer yandan elektrikli araba şarj noktası açılması da ülkede yeterince elektrikli ve hibrit araba olmasına bağlı. Bu ikisi tam bir kısır döngü yaratıyor. Hükümet eliyle Hibrit vergi düzenlemesi gibi elektrikli araba fiyatlarını çekici kılacak girişimler olamadıkça durum pek de değişmeyecek gibi. Diğer yandan elektrikli araç satmak isteyen markaların da bu dev pazarı hedefliyorlarsa toplumda bilinç yaratmak üzere biraz para harcamaları lazım. Zira, henüz Türk insanı, elektrikli araba konusuna epeyce uzak.

Yorum ekle