Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > El Salvador Gezilecek Yerler | El Salvador Gezi Rehberi

El Salvador Gezilecek Yerler | El Salvador Gezi Rehberi

Orta Amerika’nın en küçük ülkesi El Salvador’u keşfetmeye ne dersiniz? Guatemala ve Honduras ile komşu olan El Salvador 21.040 km2’lik yüzölçümü ile küçük ama nüfus yoğunluğu bakımından kalabalık bir ülke. İspanyolca’da Kurtarıcı anlamına gelen El Salvador yaklaşık 300 sene İspanyolların işgalinde kaldıktan sonra 1841 yılında bağımsızlığını ilan etse de siyasi çalkantılar bir süre daha devam ediyor. Başta başkent San Salvador olmak üzere ülkede gezip görülecek pek çok yer bulunuyor. Farklı bir kültürle tanışmak isteyenler El Salvador gezi rehberi ile planlarına bu şirin Orta Amerika ülkesini ekleyebilir.

El Salvador’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den El Salvador’a direkt ulaşım imkanı bulunmuyor. İstanbul’dan Madrid, Washington ya da Mexico City aktarmalı olarak başkent San Salvador’a uçuş mümkün. El Salvador Uluslararası Havalimanı, San Salvador’a yaklaşık 45 dakika uzaklıkta. Orta Amerika turu planlıyorsanız Guatemala, Honduras, Panama ve Kosta Rika’dan karayolu ile de El Salvador’a ulaşım sağlayabileceğinizi hatırlatalım.

İstanbul Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

El Salvador Gezilecek Yerler

  • Joya de Ceren

El Salvador’un Pompei’i olarak bilinen Joya de Ceren volkan patlaması sonucu oluşmuş bir bölge. MÖ. 1200’lerde çiftçilik amacıyla kurulmuş bölge yıllar boyunca İlopango volkanının patlamalarına maruz kalmış. En şiddetlisi ise 7. yüzyılda gerçekleşerek kasabanın tamamını volkanik kül tabakasına bürümüş. 1993 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınan Joya de Ceren’de bölgeye ait kalıntıları görmek mümkün.

  • El Boqueron Ulusal Parkı 
Kaynak: https://elsalvadorinfo.net/

San Salvador volkanı üzerinde eşsiz bir manzaraya şahit olmaya hazır olun! 558 metre derinliğe sahip krater parkın ana cazibe noktasını oluştururken yemyeşil parkta yürüyüş yapmak da hayli keyifli.

  • İlopango Gölü

San Salvador’un yakınlarında yer alan İlopango Gölü 248 metre derinliğe sahip aktif bir kaldera gölü. San Salvador ile birlikte La Paz ve Cuscatlan şehirleriyle de sınır oluşturan İlopango Gölü balıkçılık, yelken ve dalış için popüler duraklardan biri.

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir yazısı için tıklayınız.

El Salvador Turu

  • Chalchuapa

El Salvador’un geçmişine yakından bakmaya ne dersiniz? Mayaların yerleşim yeri olan Chalchuapa bölgesindeki Tazumal deniz seviyesinden 700 metre yükseklikte yer alıyor. Mayalar’a ait tapınak ve harabelere ev sahipliği yapan arkeolojik bölgede kazılardan elde edilen eserlerin sergilendiği bir de müze bulunuyor.

  • Santa Ana

El Salvador’un ardından ülkenin ikinci büyük şehri Santa Ana volkanik dağı ile turistler için önemli bir gezi durağı. İçinde krater gölü de bulunan Santa Ana volkanını günübirlik turlara katılarak görmeniz mümkün. Kolonyal mimarisi ile göz alıcı yapıların yer aldığı Santa Ana’nın merkezi fotoğraf tutkunlarını mest edebilir.

  • San Miguel

Tarihi noktalardan biraz sıyrılıp deniz ve doğanın kalbinde vakit geçirmek isteyenler ülkenin üçüncü büyük şehri San Miguel’i rotalarına ekleyebilir. Uzun kumsalları ve göz alıcı doğası ile öne çıkan San Miguel’deki El Esteron, El Cuco ve Intipuca plajları fazlasıyla rağbet görüyor.

Çocukla Seyahat Etmek yazısı için tıklayınız.

El Salvador Yemek Kültürü

Orta Amerika mutfakları arasında fazlasıyla popüler olan El Salvador yemekleri damak zevkinizi zorlamayacak türde. 300 yılı aşkın İspanya’nın hakim olduğu ülkenin yemek kültüründe de İspanyol etkilerini görmek mümkün. Peynir, fasulye ve et ile hazırlanan Pupusas bir çeşit mısır ekmeği olmakla birlikte ülkenin en fazla tüketilen yiyeceği. Lahana, havuç ve diğer sebzeler ile hazırlanan baharatlı ve bol sirkeli Curtido, manyok kökü, domuz eti ve lahana ile lezzetlendirilen Yuca Frita El Salvador’un meşhur yemekleri arasında. Empanadas de Leche, Tortitas, Tamale, Sopa de Pata deneyebileceğiniz diğer lezzetler. 
El Salvador Vize

Turla vize almak

El Salvador’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları vizeden muaf tutuluyor. Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus pasaport sahipleri 90 günü aşmayacak şekilde El Salvador’u vizesiz seyahat edebilirler.

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

El Salvador’a Ne Zaman Gidilir?

Tropikal iklim özelliklerine sahip olan El Salvador’a gitmek için en ideal dönem yağışların azaldığı Kasım-Nisan arası.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle