Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Çocukla Seyahat Etmek | Çocuklarla Seyahat Etmek

Çocukla Seyahat Etmek | Çocuklarla Seyahat Etmek

Çocuklarınızla seyahat mi edeceksiniz? Bu sizin ilk çocuklu tatiliniz mi? Aile tatiline mi çıkıyorsunuz? Ailecek tatil için valiz mi hazırlamanız gerekiyor? Çocukla seyahat ederken yanınıza neler almanız gerektiği konusunda yardıma mı ihtiyacınız var? Çocuklarla seyahat planlarken hangi püf noktalara dikkat etmelisiniz? İşte tüm bu soruların cevapları Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Çocuklarınızla Seyahat Etmeden Önce Yapılması Gereken Hazırlıklar

  • Gideceğiniz yerdeki hava durumunu kontrol edin.

Aileniz ile tatile gitmeden en az birkaç gün önce, gideceğiniz yerin hava durumuna bakın. Bu, elbette uygun şekilde toplanmanıza yardımcı olur. Ancak daha da önemlisi, hem çocuklarınız hem de kendiniz için dış mekan ve iç mekan etkinlikleri planlamanıza yardımcı olacak.

  • Çocuk dostu olanaklar hakkında bilgi almak için önceden arayın.

Otel odasında bir beşiğe mi ihtiyacınız var? Tatilde bir çocuk bakıcısı mı tutmak istiyorsunuz? Rezervasyon yapmadan önce tüm bu olanakları otelinize arayıp sorun, böylece otelinizin size tam olarak ne sunduğunu bilirsiniz.

  • Tüm cihazları şarj edin ve onlara izleyecek şeyler yükleyin.

Uçak, otobüs ya da tren gibi ulaşım araçları ile seyahat edecekseniz çocuklarınızın ilgileneceği bir şeyler gerekli olacaktır. Bu nedenle sizin ve çocuklarınızın internet erişimi olmasa bile izleyebilecekleri bazı oyunları ve çizgi filmleri indirerek hazırlıklı olun.

  • Acil bir durumda kullanabileceğiniz küçük bir temizlik seti yapın.

Kağıt havlular, ıslak mendiller, plastik poşetler ve çocuğunuz için ekstra kıyafetlerden oluşan ufak bir kit hazırlayın. Böylece herhangi bir kusma ya da üstüne bir şey dökme durumunda hemen müdahale edebilirsiniz.

Çocuklarıyla Yaz Tatiline Çıkacak Aileler İçin Kiralık Araç Önerileri için tıklayınız.

Çocukla Seyahat Öncesi Bavul Hazırlama

  • El çantası almamaya özen gösterin.

Genel bir kural olarak, kişi başına ikiden fazla çanta taşımamalısınız. Ve aslında, o çantalardan birini sırt çantası yaparsanız daha iyi olur. Çünkü bir yandan çocuğunuzu da rahat bir şekilde yanınızda tutabilirsiniz.

  • Onların kendi valizlerini hazırlayıp taşımasına izin verin.

Bir ebeveynin yapabileceği en iyi şeylerden biri de çocuğuna kendi valizini hazırlama ve taşıma görevi vermek. Çünkü çocuğunuz için valiz hazırlamak büyük bir macera. Ama en önemlisi ona sorumluluk ve organize olma bilinci aşılatır. Bu yüzden bırakın hangi kıyafetleri ve oyuncakları almak istiyorsa alsın ve valizini kendi taşısın. 🙂

  • Çocuk arabasını mutlaka alın 

Özellikle çocuğunuz 6 yaşın altındaysa ve keşif dolu bir seyahate çıkıyorsanız çocuk arabasını almanız şart. Çünkü çocuğunuz sizden daha çabuk yorulup büyük ihtimalle kucağınızda taşınmak isteyecek. Bu duruma engel olmanın en iyi yöntemi bebek arabasını evde bırakmamak. 🙂

  • Çocuğunuz daha çok küçükse…

Oteli arayıp mama sandalyesi olup olmadığını sormalısınız. Eğer yoksa bebeğiniz için taşınabilir mama sandalyesi götürebilirsiniz. Böylece tatilde ailecek daha rahat yemek yersiniz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle