Yolcu360 Blog
dunyanin-en-iyi-kahveleri.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Dünyanın En İyi Kahveleri Gerçekten Nereden Geliyor?

Dünyanın En İyi Kahveleri Gerçekten Nereden Geliyor?

Kahve çeşitleri denilince aklınıza Türk kahvesi, latte, Americano filan geliyorsa makalemizi okuyun. Dünyanın en pahalı kahveleri listesi yaparken enteresan üretim şekilleri ile karşılaştık. O çok pahalı kahvelerin birçoğu da aynı zamanda dünyanın en iyi kahveleri tabi…

Kahve; son yılların en popüler içecekleri arasında yer alıyor. Sevdiklerinizle ettiğiniz sohbetlere eşlik eden kahve, belki de pek çok kişinin sabah uyandığında aradığı ilk şey. Kahvenin nefis kokusu ve tadı, onun neden bu kadar sevdiğimizin ispatı gibi.. 

Bunca kahve çeşidine rağmen dünyada aslında 3 çeşit kahve çekirdeği var. Bu çekirdekler farklı aşamalardan geçerek ve çeşitli lezzetlerle birleştirilerek, onlarca seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bu da her bir kişinin kendi damak zevkine uygun olan kahveyi bulmasını mümkün kılıyor. Birbirinden birçok konuda ayrılan kahve çekirdekleri, aynı zamanda farklı niteliklerine bakılarak sınıflandırılıyor. Peki dünya üzerinde bu kadar seveni olan kahve nereden geliyor? Yazımızın devamını okuyarak, en iyi kahve hangisi, en iyi kahve nerede içilir gibi daha pek çok soruya kolaylıkla yanıt bulabilirsiniz. 

dunyanin-en-iyi-kahveleri-1.jpg

Kahve Sınıfları Neler?

Günümüzde her köşe başında bir kahveci var. Kahve dükkanlarının menülerinde ise pek çok farklı kahve adı görmek mümkün. Üç kahve bitkisinin bu kadar çeşitlendirilmesi ise birçok kişide hayret uyandırıyor. Kahve çekirdeklerini sizin için listeledik;

  • Arabica Kahve Çekirdeği

Arabica kahve çekirdeği, dünya üzerinde en çok tüketilen ve üretimi yapılan kahve çeşidi olarak biliniyor. Bu bilginin doğruluğu, istatistiklere bakıldığında da görülebiliyor. Dünyadaki kahve tüketimi incelendiğinde, tüketimin %75 ila 80 arasında Arabica çekirdeklerinden oluştuğu ortaya çıkıyor. Arabica kahve çekirdeklerindeki kafein oranı düşük. Fakat lezzet aroması en yüksek kahveleden biri. Arabica kahve çekirdeğinden üretilen kahvelerde de farklılıklar görülüyor. Bunun ana sebebini, kahve çekirdeklerinin yetiştirildiği coğrafi özellikler.

  • Robusta Kahve Çekirdeği

Robusta kahve çekirdeği, yüksek kafein oranı ile dikkat çekiyor. Sert bir içime sahip olan bu kahve, sahip olduğu bu özelliklerden dolayı daha çok espresso kahvelerde kullanılıyor. Robusta kahve denildiğinde akla, üreticiliğinde bir numara olan Vietnam geliyor. 

  • Liberica Kahve Çekirdeği

Liberica kahve çekirdeği oldukça özel bir çekirdek. Bu çekirdekleri farklı kılan, dünyada en az üretilen kahve olması. İsli bir aroması olan Liberica kahve çekirdeğini oldukça az kişi biliyor. Filipinler’de kısıtlı bir bölgede yetişen bu kahve az tanınsa da özel ilgi görüyor.

Çekirdekleri üç adet olsa da, kahveleri sınıflandırmak için pek çok farklı nitelik aynı anda inceleniyor. Kahve için evrensel bir derecelendirme bulunmuyor. Kahve üreticileri için oldukça önemli olan bu sınıflandırma işlemi, üreticilere göre değişebiliyor.

  • Boyuta Göre Kahve Sınıflandırması

Kahve çekirdeğinin boyutu, en önemli sınıflandırma özellikleri arasında yer alıyor. Kahve büyüklüğü arttıkça, kahvenin kalitesi de artıyor. Tabii bazı istisnalar sebebiyle yalnızca boyut açısından sınıflandırma yapmak yeterli olmuyor. 

  • Yetiştiği İrtifaya Göre Kahve Sınıflandırması

İrtifa arttıkça, kahve bitkisinin meyvesi de daha yavaş büyüyor. Yavaş büyüyen kahve çekirdekleri, bu süreç içerisinde, besinleri emecek uzun bir zamana sahip oluyor. Yüksek irtifada yetişen kahveler, kendileri için en iyi lezzetti geliştirecek zamanı kazanıyor. Bu kahveleri birbirinden ayırmak için, SHG, HG ve CS gibi sınıflar var.  SHG sınıfına, yüksek irtifada yetişmiş kahveler girerken, CS sınıfında yer alan kahveler, 900 metrenin altında yetişiyor. 

dunyanin-en-iyi-kahveleri-2.jpg

Dünyanın En İyi Kahveleri: Kahvesi İle Meşhur Ülkeler

Dünyanın en iyi kahvesi nerede sorusunun yanıtı özellikle kahve severler tarafından sıklıkla araştılıyor. Tüm dünyada sevilerek tüketilen kahve, farklı işleme şekilleri ve kavrulma biçimleri ile bambaşka lezzetlere kavuşuyor. İşte dünyanın en meşhur kahveleri ve bu kahvelerin geldiği yerler!

  • Türkiye – Türk Kahvesi

Türk kahvesini, Türkiye’nin her bölgesinde içmek mümkün. İçilen bu bölgelerde, yörelere ve pişirme tekniklerine bağlı olarak, Türk kahvesinin tadı da değişiyor. Oldukça köklü ve eski bir tarihe sahip olan Türk kahvesi, en çok beğenilen kahveler arasında yer alıyor. 

Türk Kahvesi ve Kahve Geleneği Hakkında Her Şey yazımız için tıklayın.

  • Fas – Baharatlı Kahve

Baharatlı kahve içerisinde, karabiber, muskat, susam, tarçın ve daha birçok baharat yer alıyor. 

  • İtalya – Espresso

Espresso, yüksek kafein oranı ile tanınıyor. İnce öğütülmüş bir kahve olan espresso, basınçlı sıcak suyun eklenmesi ile servise hazır duruma geliyor. Dünyanın en iyi kahvesi ne sorusuna pek çok kişi espresso yanıtını veriyor. 

Dünyanın En İyi Kahveleri: En Sıradışı Kahveler

Dünya üzerinde, lezzeti ile büyüleyen kahve çeşitleri bulunduğu gibi, bir de farklılıkları ile ön plana çıkan kahveler mevcut. Dünyadaki en sıradışı kahveler olarak geçen bu kahveleri mercek altına aldık!

  • Yarasa Tükürük Kahvesi

Yarasa tükürük kahvesinin üretim yeri, Madagaskar. En pahalı kahve çeşitleri arasında yer alan yarasa tükürük kahvesini aynı zamanda Kosta Rika’da da bulmak mümkün. Yarasalar bu bölgede yetişen kahvelerin etli kısımları ile besleniyor. Yarasa salgısı ile değişime uğrayan yarasa tükürük kahvesi, gerekli işlemler uygulanarak, kişilerin beğenisine sunuluyor. 

  • Maymun Tükürük Kahvesi

Maymun tükürük kahvesi, Tayvan ve Hindistan’da yetişiyor. Bu bölgelerde yaşayan maymunlar, kahve meyvesini oldukça seviyorlar. Maymunların salgıları ile değişime uğrayan kahveler, çeşitli aşamalardan geçerek, kahve severlere farklı bir lezzet sunuyor.

  • Black Ivory Kahvesi

Dünyanın en pahalı kahveleri arasında yer alan black ıvory kahvesi, Tayland’da üretiliyor. Bu kahveyi özel kılan, fil dışkısından elde edilmesi. Kahve meyvesi filler tarafından farklı yollarla tüketiliyor. Çekirdek kısmı filin mide asidinden etkilenmeden, dışarıya çıkıyor. Bu şekilde farklı bir lezzet kazanan black ivory kahvesi, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 

En Pahalı Kahve: Kopi Luwak

Dünya üzerinden pek çok ilginç kahve çeşidi mevcut. Elde ediliş biçimleri ve lezzetleri kahvelerin fiyatlarını da belirliyor. Özel olarak üretilen ve dünyadaki pahalı kahveler arasında giren bir çok kahve çeşidi var. Bunlar arasında en ilginci olan ise dünyadaki en pahalı kahve yani Kopi Luwak. Kopi Luwak, Endonezya’da üretiliyor. Endonezya’da yaşayan misk kedisi, bir etobur. Fakat kahve meyvesini de sıklıkla tüketiyor. Kopi Luwak kahvesi, misk kedisinin mide asidi ile fermente oluyor. Elbette gerekli sterilizasyon işlemleri sonrasında paketlere konuluyor 🙂 

Kopi Luwak kahvesi, yoğun tadı, yumuşak içimi ve sınırlı sayıda üretilebiliyor oluşu ile dünyanın en pahalı kahvesi olmayı uzun süre sürdürecek gibi…

Siz de bir kahve severseniz; farklı kahve alternatiflerine şans vererek yeni lezzetlerle tanışabilirsiniz. Dünya üzerindeki farklı seyahat rotaları sayesinde, en pahalı kahve çeşidi ile karşılaşabilir, kahve yapımına yakından tanıklık edebilirsiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle