Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > DS 7 Crossback 1.6 PureTech 225 Opera İncelemesi

DS 7 Crossback 1.6 PureTech 225 Opera İncelemesi

DS 7 Crossback 1.6 PureTech 225 Opera incelemesi ile sınıfın “nadir” modeline göz gezdirdik. Lüks marka algısında kendisine yer açan DS’nin crossback kategorisindeki yarışçısı hakkında biraz araştırma yaptık. Detaylar şöyle:

DS 7 Crossback 1.6 PureTech 225 Opera İncelemesi

DS 7 Crossback 2019 modeli, pek çok kişinin hayallerini süslüyor. 2019 DS7 Crossback fiyatı ve özellikleri merak ediliyor. Biz de sınıfında çok özel bir seçenek olan bu otomobili inceledik. 

PSA Grubunun en yeni üyelerinden biri olan DS7, tasarımı ile özgün ve etkileyici. Diğer yandan motor özellikleri güçlü ve çevreci. Bu da onu, Avrupa pazarı için ideal hale getiriyor. 

DS Otomobil Markası Hakkında

Önce biraz DS’den bahsedelim. DS markası yeni ama DS logosu değil. Biz, bu modeli otomobil tarihinde ilk kez 1950’li yıllarda gördük. 1980’lere kadar da Citroén logosu altında DS modelleri üretildi. 2014 yılında PSA Grubu bir karar aldı: Artık DS, kendi başına bir marka olacaktı. Citroén’den de yavaş yavaş uzaklaşacak…Zamanla, güçlü pazarlama hamleleri yapılarak ve DS logosuyla çıkan her aracın tasarımına büyük önem vererek PSA’nın lüks markasının adı DS oldu. Gelelim DS 7 Crossback hakkında konuşmaya…

DS 7 Crossback Hakkında

Büyük bir ön ızgara ile heybetli bir görünüm sunan otomobilde iri tekerlek yuvaları da hafif off-road havası sunuyor. Otomobil ana karakteri off-road değil. Kısık far tasarımı ile çekici ve biraz agresif bir görünümü var. Farlar, aracın hızına ve manevralarına göre değişebiliyor. Bu da işlevsel olarak araçta sürücüye sunulan bir konfor. Ayrıca bu havalı DS 7 farları, yolun durumuna göre aydınlatmayı otomatik ayarlıyor. Aracın arkasında kristal dokulu stoplar da çok şık. Arka tamponu hareketlendiren çift egzoz çıkışı ve arasındaki difüzör ile sportiflik devam ettirilmiş.

DS 7 Crossback’in donanımında 360 derece geri görüş kamerası, kızılötesi kamera, aktif güvenlik freni, şerit takip yardımcısı ve kör nokta yardımcısı gibi sürüş konforunu arttıran donanımlar var. 

DS 7’nin konsolunda 12 inçlik yüksek çözünürlüklü bir bilgi ekranı var. Ekranın hassasiyeti de menülerin geçişleri de güzel. Ayrıca ekran altında bazı kumanda düğmeleri de var.

DS 7 Crossback Motor Seçenekleri

1.6 litrelik turbo benzinli 180HP motor / 1,6 litrelik turbo benzinli 225 HP motor seçeneği var. İkisi de EAT8 şanzımanla kombine edilmiş. DS 7’nin yakıt tüketimi ortalaması 100km’de 5,9  litre. 

Benzinli DS 7 Crossback Teknik Özellikler Tablosu

Motor Tipi ve Konumu: Sıralı- turbo motor, önde ve enlemesine konumlanıyor.

Silindir/ Subap Sayısı: 4/16

Motor Silindir Hacmi: 1598cc

Maksimum Hız: 227km/s

Bagaj Hacmi: 556 litre

Bakım Aralıkları: 20 bin km’de bir. 

Yakıt tüketimi ortalaması: 5,9 litre. 

DS 7 Crossback Kiralama

DS 7 CrossbackHayalinizde bir DS 7 Crossback kullanmak varsa ya da bu aracı uzun süre deneyimlemek istiyorsanız kiralık DS 7 seçeneklerine bakabilirsiniz. Araç kiralama alanında DS 7 modelinin çok popüler olmadığının altını çizelim. Bu, ne demek? Rent a car firmaları, yıllık anlaşmalarla filolarına yeni araçlar alıp her yıl filo yenileme yaparlar. Ancak burada daha sonra ikinci el pazarında kolay satabilecekleri modellere yönelirler. DS 7 gibi niş bir kitlenin talep ettiği modelleri filoda ya bulundurmaz ya da az sayıda bulundururlar. Bu nedenle kiralık DS 7 bulmak, çok kolay olmayabilir. Ancak yolcu360.com sistemini kullanarak ülke genelinde kiralık araçların listesine, fiyat ve diğer bilgilere erişebilirsiniz. yolcu360.com ana sayfası üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde kiralık DS marka araç arayışına yanıt bulabilirsiniz. 

 

 

Yorum ekle