Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dresden’de Ne Yenir ? / Dresden Yeme İçme Rehberi / Almanya

Dresden’de Ne Yenir ? / Dresden Yeme İçme Rehberi / Almanya

Dresden’de ne yenir sorusunun cevabını sizler için Dresden yeme içme rehberi ile veriyoruz. Daha önce Dresden gezi rehberi ile size Almanya’nın bu güzel şehrini tanıtmıştık.

Dresden’de Ne Yenir?

Almanya’nın en tarihi şehirlerinden biri olan Dresden birbirinden lezzetli yeme-içme alternatifleriyle de öne çıkıyor. Dresden mutfağının demirbaşı patates desem yeridir. Hemen her yemekte karşınıza patates çıkıyor. Şehirde et yemeklerinin tüketimi de bir hayli fazla. Pastacılık konusunda oldukça gelişmiş olan Dresden’de her türlü hamur işini tatma fırsatı bulabilirsiniz. Yolcu360 ile Dresden Havaalanı uçak kiralama alternatiflerine göz atabilir, şehirdeki lezzet duraklarını layığıyla rahat rahat gezebilirsiniz. Hadi gelin hep birlikte Dresden yeme-içme alternatiflerine göz atalım.

Dresden’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler için tıklayınız.

Dresden Yeme İçme Rehberi

  • Şinitzel

Şinitzelin en lezzetlisi sadece Viyana’da yenir sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Genellikle yanında brokoli, haşlanmış patates ve havuçla servis edilen şinitzeli deneyebileceğiniz en iyi adreslerden biri Augustiner an der Frauenkirche. Porsiyonları büyük olduğu için bir hayli de doyurucu.

  • Sosis

Almanya’ya gelip de sosis yemeden dönmek olur mu hiç? Eğer siz de meşhur Alman sosislerini denemek isterseniz Curry24’ü listenize mutlaka eklemelisiniz. Yanında acı sosu ve patates kızartmasıyla diyetinizi bozmaya hazır olun☺ Öğle yemeği için vaktiniz sınırlıysa uğrayabilir, hem uygun fiyatlı hem de lezzetli bir kaçamak yapabilirsiniz.

  • Dresdner Eierschecke

Dresden’in meşhur keki Dresdner Eierschecke ile çay saatinizi taçlandırmak isterseniz Kaffeestuebchen harika bir lezzet durağı olabilir. Kekin tadı cheesecake’i andırdığı için seveceğinize eminim☺ Yanında ister çay, ister kahve ile yorgunluğunuzu atabileceğiniz mekana kahvaltı için de uğrayabilirsiniz.

  • Quarkkeulchen

Sıradaki önerim hem tatlı hem de tuzlu olarak servis edilebilen lor peyniri, haşlanmış patates ve kuru üzüm ile hazırlanan Quarkkeulchen. Bir nevi pancake diyebileceğimiz Quarkkeulchen’in tatlı olanını denedik, tadı damağımızda kaldı☺ Üzerine genellikle pudra şekeri serpiliyor ve yanına elma, vişne veya çilek sosu ile birlikte bir top dondurmayla servis ediliyor. Tatlı düşkünüyseniz mutlaka deneyin derim.

  • Bira

Bira içmeyi seviyorsanız Dresden’de biranın her çeşidini bulabilirsiniz. Şehirde bar ve kafelerin yanı sıra bira evleri de oldukça fazla. Dresden’de aynı zamanda öğrenci nüfusu da yoğunlukta olduğu için bar ve publar gençlerle dolup taşıyor. Özellikle Neustadt (yeni şehir) bölgesinde toplanan barlarla birlikte Elbe nehri manzaralı barlar da akşam bir hayli keyifli oluyor. Zamanınız varsa şehirde düzenlenen bira tadım turlarına katılabilir, eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Daha fazla yeme-içme alternatifi için Aldstadt (eski şehir) bölgesindeki Weisse Gasse’ye uğrayabilir, farklı dünya mutfaklarını deneme şansı bulabilirsiniz. Hem yeni şehir hem eski şehir bölgesinde Türk yemekleri satan büfe ve restoranlar bulabileceğinizi de hatırlatmak isterim.

Almanya Turu / Almanya Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Yorum ekle