Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Dokuzdeğirmen Köyü aktivite rehberi / Rafting, Paintball ve Trekking

Dokuzdeğirmen Köyü aktivite rehberi / Rafting, Paintball ve Trekking

Dokuzdeğirmen Köyü ülkemizde doğa sporlarına düşkün ve hafta sonlarında yerinde duramayan herkes için tam bir cennet. Rafting ve Paintball gibi pek çok eğlenceli aktiviteyi rahatlıkla yapabileceğiniz

Sonbahar ve İlkbahar aylarının bizim için vazgeçilmez yerinden bahsetmek istiyoruz size… İstanbulluların yanı başında bir yerden hem de ☺. “Düzce” desek “herkes bilir orayı” diyeceğinizden şüphemiz yok. Peki, “Cumayeri” desek? Bilenlerin sayısı fazlaca azaldı vallahi☺. İşi biraz daha ayrıntılı hale getirip “Dokuzdeğirmen Köy’ü” desek? Ooo herkes dökülmeye başladı ☺. Evet, Düzce’de herkesin bilmediği mükemmel bir yer var ve size burayı tanıtıyor olmaktan çok büyük keyif duyuyoruz. 

Dokuzdeğirmen Köyü ‘ne nasıl gidilir?

Öncelikle bu doğa harikası gezi rotasına nasıl gideceğinizin cevabını verelim. Adı üstünde bu bir aktivite rehberi ve Dokuzdeğirmen Köyü’nden dönüş yolunda epey yorgun olacağınız kesin. Bu sebeple Yolcu360‘tan bir araç kiralayarak yola çıkmanızı önemle tavsiye ediyoruz. İstanbul araç kiralama fiyatlarına bakmadan yollara düşmeyin sakın!

Dokuzdeğirmen Köyü doğaseverler için tam bir cennet… İçinize oksijenle birlikte huzuru ve mutluluğu da çekeceğiniz bir cennet hem de…  Melen çayı dibinde, doğayla iç içe, ziyaret eden herkesi hayata bağlayan özel bir ortamı var. Buranın küçüklüğüne aldanıp hiçbir şey yapılamayacağını düşünenleri utandırır cinsten bir yer… Doğaseverlere neredeyse doğada yapılabilecek tüm aktiviteleri sunuyor Dokuzdeğirmen Köyü☺. Sabırsızlandığınızı biliyoruz. Hadi başlayalım…

Dokuzdeğirmen Köyü aktivite rehberi

  • DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Yürüyüşü seven, içini huzurla, ciğerlerini bol bol oksijenle doldurmak isteyenler için ister kolay, ister orta zorlukta çok güzel parkurlar mevcut. Orman içinde sizi rüya gibi yerlere çıkaracak bu yürüyüş parkurlarında melen çayı etrafında yürüyebilir veya sular henüz yükselmediyse şelale yolunu tercih edebilirsiniz.

  • TIRMANIŞ

Cumayeri’nde bulunan bölgenin saklı cenneti Harmankaya Şelalesi’ne profesyonel ekiplerle tırmanış veya şelale inişi gerçekleştirebilirsiniz. Tehlikeyi göze alamam derseniz de su seviyesinin yükselmediği dönemlerde şelale yolunu geçip tırmanıyormuş gibi yapabilirsiniz. Söz veriyoruz bu gerçeği kimseye söylemeyeceğiz.

  • ATV SAFARİ

Doğanın tüm güzelliklerinin sunulduğu böyle bir alanda ATV’nin de keyfi çok ayrı oluyor tabi ki. Mevsime göre güneşin, kar birikintilerinin veya çamurun eşlik ettiği sakin ve huzurlu bir gezinti ile çok daha fazla yer keşfetmeniz mümkün.  

  • RAFTİNG

Cumayeri-Dokuzdeğirmen Köyü yüksek adrenalini, eşsiz doğal güzelliklerin içinde yaşayabileceğiniz yerlerden . Türkiye’nin 3. büyük rafting sporlarının yapıldığı bölge, orta zorlukta ve toplamda 13 km’lik oldukça uzun bir parkurdan oluşuyor…

Melen çayında yılın her dönemi profesyonel rafting ve kano yapabilirsiniz. Ancak kışın sular daha yüksek olduğu için heyecanı bol bir rafting yaparken, yazın suyun biraz daha az olmasından kaynaklı aynı heyecanı alamıyorsunuz .

Bahtsız bedeviler olarak bir tatilde daha başımıza bir şey gelmezse olmazdı, farkındaydık… O yüzden rafting için minik bir not düşmek istiyoruz. Biz rafting yaptık ve baya eğlendik ancak parkur boyunca fotoğraf ve videolarımız çekiliyor zannederken, parkur bitiminde onca pozumuzun boşa olduğunu öğrenmek biraz üzücüydü . Makinenin hafıza kartında çıkan bir sıkıntıdan dolayı hiç bir rafting fotoğrafımızı alamadık. Aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyorsanız bir kaç fotoğraf çektirip makinede gözüküp gözükmediğine bir bakın deriz .

  • PAINTBALL

Melen Nehri’nin kenarında, fındık bahçelerinin içinde, oldukça büyük ve havalı bir paintball alanı mevcut…  Arkadaşlarınızı kovalayıp eğlenebileceğiniz, dostlarınızı gönül rahatlığıyla boyaya bulayabileceğiniz bir aktiviteyle fazlaca eğlenebilirsiniz ☺.

  • YÜZME

Bu kısım tamamen sizin çılgınlığınıza bağlı. Örneğin yürüyüş sonrası güneşin kavurduğu anlarda, kendinizi yeşillikler içindeki buz gibi sulara atıp serinleyebilir, sudan çıkıp huzurla kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Yorum ekle