Yolcu360 Blog

Dacia Duster Tam Otomatik Var mı?

Erişilebilir SUV iddiasıyla piyasada yer edinen Dacia firmasının lokomotif modellerinden biri olan Duster, yenilenen ve teknolojik anlamda bir üst seviyeye çıkan 2018 modeliyle göz dolduruyor. Ülkemizde SUV sınıfında en çok tercih edilen araçlardan biri olan Duster’ın otomatik vites seçeneği de bulunuyor.

Otomatik Vites Dacia Duster

Dacia Duster EDC Otomatik Vites

Kombinasyonlarıyla birlikte 6 farklı motor seçeneği ile üretilen 2018 model Dacia Duster’ların 4×2, 1.5 motor, dizel seçeneğinde EDC otomatik vites özelliği eklenmiş durumda. Renault’un geliştirdiği Efficient Dual Clutch (kısaca EDC) vites kutusunun eklendiği Duster’da, çift kavramalı, 6 ileri vites kutusu yakıtta %17’lik bir tasarruf da sağlıyor.

Manuel Duster seçeneğine göre daha kullanışlı hale gelen vites, daha rahat ve sorunsuz geçişlere sahip. 1. Viteste hareket halindeyken, hız saate 12 km’ye çıktığında 2.vites dişlisi de yerine takılmış hale geliyor. Bu durumda da araç 2. Vitese geçtiğinde 2. Milin debriyajı aktive oluyor ve aynı anda da 1.milin debriyajı pasif hale dönüyor. Böylelikle sistem, kesintisiz geçişlere sahip bir hale geliyor. Kesintisiz geçişin de ciddi bir yakıt tasaruffu sağladığı önemli bir not.

Yeni Dacia Duster

Aktif ve Pasif Güvenlik

Otomatik vites Duster’larda güvenlik konusu da önemsenmiş. ABS, Elektronik Denge Programı (ESP), Elektronik Patinaj önleme sistemi (ASR), Yokuş kalkış destek sistemi (HSA), ön, yan ve perde hava yastıkları, yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri, 3 adet arka emniyet kemeri, Stop & Start özelliği ve arka yan koltuklarda yer alan çocuk koltuğu için ISOFIX bağlantı sistemi ile son derecede güvenli bir sürüş ve yolculuk keyfi yaşatacağına eminiz.

Elektrik takviyeli ve kontrollü direksiyon, toplam kilometre, günlük kilometre, kullanılan yakıt, ortalama tüketim, tahmini menzil, ortalama hız, dış sıcaklık gibi 7 farklı fonksiyonu barındıran yol bilgisayarı, hız ayar ve sınırlayıcı, buz çözücülü arka cam, geri görüş kamerası da diğer ekipman özelliklerinden bazıları. Sadece bu özellikleriyle bile çok şey vaat eden Dacia Duster kelimenin tam anlamıyla mükemmel bir yol keyfine hazır olmanız gerektiğini müjdeliyor.

Konforlu Dacia Duster

Immobilizer otomobil koruma sistemine sahip olan Duster, uzaktan kumandalı merkezi kilit, torpido gözü aydınlatması, bagaj gizleme pandizotu gibi ayrıntılarda gizli özellikleriyle de konforlu bir otomobil olduğunu kanıtlıyor.

Otomatik vites Dacia Duster arıyorsanız bu konfor artık marka tarafından sunuluyor. Ayrıca Dacia Duster kiralamak için yolcu360.com ile hızlıca fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Yorum ekle