Yolcu360 Blog
citroen-ami-
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Citroén AMI Fiyatları, İncelemesi ve Özellikleri 2023

Citroén AMI Fiyatları, İncelemesi ve Özellikleri 2023

Citroén AMI nasıl, fiyatı ve özellikleri gibi konular son yıllarda otomobil dünyasında çok popüler. Citroén AMI fiyatı ve özellikleri için pratik bir inceleme yazısı arıyorsanız size özel bir değerlendirme yaptık. Citroén AMI hakkında merak edilenleri yanıtladık. Citroén AMI özellikleri için tasarımdan motora uzanan ve sürüş dinamiklerini de dikkate alan bir inceleme yaptık. Citroén AMI almak üzere karar vermeye çalışıyorsanız bulabileceğiniz en kapsamlı içerikle karşınızdayız. Citroén AMI ne kadar hızlanabilir, kaç saatte şarj olur, içine kaç kişi sığar gibi sorularınızın cevapları burada. AMI kasko ve trafik sigortası gibi konulara da değindik. İşte detaylar…

citroen ami özellikleri, donanım ve fiyatları, citroen ami türkiye'ye geldi mi?

Kapsamlı Citroen AMI İncelemesi

Citroén AMI motoru nasıl, ne kadar hızlanabilir, şanzımanı nasıl, fiyatı ne gibi sorulara geçmeden önce bu aracın çıkış fikri ile özet bir bilgi edinelim. İlk kez 2019 yılında adını duyduğumuz Citroén AMI, Fas’ta üretiliyor. Dört tekerlekli kabinli elektrikli motosiklet olarak tanımlanıyor. Önden motorlu, önden çekişli ve iki kapılı olan araç, otomobil değil. Pek çok yayında elektrikli bisiklet olarak tanımlanıyor. Ev prizi ile şarj edilebilen bu elektrikli bisiklet, ekonomik sürüş için şehir içinde kullanıma çok iyi bir seçenek. 

2023 Citroen AMI Özellikleri

Kapsamlı bir değerlendirme yaparken aracın tasarımı, motor özellikleri ve size sunacağı konforu değerlendirmek önemli. AMI; şehir içinde örneğin işe gidip gelmek, okula gidip gelmek gibi amaçlarla keyifle ve ekonomik bir şekilde kullanabileceğiniz bir araç. Gerek uygun etiket fiyatı, gerek yakıt ekonomisi, gerek rakiplerinde olmayan manevra kabiliyeti ile çok güzel bir şehir içi kullanıcı deneyimi sunuyor. Şimdi AMI nasıl görünüyor, hangi renk seçenekleri var, motorunun özellikleri neler bakalım. 

  • Citroen AMI Tasarım Özellikleri ve Citroen AMI Görünüşü

citroen ami, ehliyetsiz elektrikli araba modelleri

Oldukça düz ve yalın bri dizayn söz konusu. Önü ve arkası tamamen aynı. Bu durum bazen “gidiyor mu / geliyor mu” hissi yaratıyor 🙂  Citroén AMI görünüşü için minnoş, sevimli, pratik ve atak bir izlenimi var, yorumu yapılabilir. Tek kapılı olduğunun da altını çizelim. Ortada bir Citoén logosu ve yanlarda orantılı aydınlatmalar var. 1 tane önde sileceği kullanılmış. Jantları kolayca çıkarılabiliyor. Çamurlukları şişkin değil ama hafif bir çıkıntısı da var.

2023 AMI tasarımı denilince boyutlara değinmemek olmaz. Bir aracın ne kadar konforlu bir iç mekan sunduğu ya da ne kadar etkin bir manevra kabiliyeti olduğu konusunda aracın boyutları fikir verir. Peki, Citroén AMI boyutları nasıl? Şehirde kolay park hayali kuranlar için iki iri adım uzunluk tek adım genişlik cevabını versek, yalan olmaz. Ama net olarak Citroén AMI ölçülerine bakalım.

  • Uzunluk: 2,410 mm
  • Genişlik: 1.390 mm
  • Yükseklik: 1.520 mm
  • Ağırlık: 485 kg

2023 Citroen AMI renk seçenekleri de tasarımın önemli bir parçası elbette. Peki, 2023 Citroen AMI renkleri neler?

  • Kırmızı
  • Koyu gri
  • Açık gri
  • Mavi
  • Özel renk paleti

 

  • Citroen AMI İç Mekan Özellikleri 

citroen-ami

İç mekanda ilk dikkatimizi çeken detay; pencerenin açılıp kapanma şeklinin manuel olması. Biraz karavan camlarının açılma biçimine de benziyor. Kapılar da manuel açılıp kapanıyor. İç mekanda uzun yolculuklarda rahat kullanım vadedilmiyor. Zaten Citroen AMI, bir uzun yol aracı değil. Şehir içinde kısa mesafelerde ekonomik ve pratik sürüş için tasarlanmış. Şehir içi bireysel ulaşım ihtiyacına odaklanan bir araç olması nedeniyle içinde çok konforlu bir yaşam alanı yok. Ama içeride telefon tutacağı, şarj soketi, USB 2.0 çıkışı, cam buğu sökücü, sıcak ve soğuk hava fanı gibi detaylar düşünülmüş. Askı aparatı ve küçük valiz için alan da var. 

Büyük cam tavan güzel havalarda konfor ve keyif sunuyor. Aydınlık bir iç mekan sağlanmış.

Bisiklet süspansiyonu gibi tasarlanmış bir süspansiyon sistemi olduğu için yine engebeli arazide pek konforlu bir sürüş sunmuyor. Dijital gösterge kadranı var. Onun hemen yanında bardaklık da var. 

Sağ kapının içindeki gözde kablosu saklı. Buradan çekip ev şarjı ile şarj edebilirsiniz.

Kapıların açılma kapanma şekli de farklı. Rolls Royce tasarımındaki gibi ters açılıyor. Kapılar normal manuel anahtarla açılıp kapatılıyor.  

  • 2023 Citroen AMI Motor Özellikleri / AMI Teknik Özellikler

Otomatik şanzımanlı Citroen AMI, ani manevralar için uygun değil. Ancak dönüş çapı esnekliği şehir içinde büyük konfor. Peki, AMI motor özellikleri nasıl? Teknik verilere hemen bakalım. 

  • Maksimum Motor Gücü: 6 kW
  • Maksimum Tork Değeri: 40 Nm
  • Menzil: 75 km
  • Batarya Kapasitesi: 5,5 kWh
  • Şarj Süresi: 4 saat
  • Gereken Minimum Voltaj Değeri: 220 V
  • Maksimum Hızlanma: 45 km/s
  • 0-100 km/s Hızlanma: 10 km/s
  • Ön Frenler: Disk 
  • Arka Frenler: kampana

 

Citroen AMI Sürüşü Nasıl?

AMI direksiyonuna geçtiğimizde bazı detaylar hemen fark ediliyor. Mesela AMI direksiyonu hareket halinde sert bir etki veriyor. Süspansiyonu da çok sert. Araçta bisiklet süspansiyonu temeli var. Elektrikli motoru özellikle gaza basarsanız ses çıkarıyor. Yalıtımı da yeterli olmadığı için gürültü konforu zayıf. 10 saniyede 45 km hızlanma elbette otoban kullanımı için uygun olmadığını özetliyor. 

Citroen AMI, küçük kentlerde şehir içinde bireysel ulaşım için ekonomik ve konforlu bir seçenek. Bisiklet yerine kullanılacak kabinli bir araç olması onu çok çekici kılıyor. 3 saatte ev elektriğinden tam şarj olması da güzel. Ama Citroen AMI şehirler arası yolculuğa, bozuk araziye, yüksek hızlanma gerektiren otobanlara uygun değil. 

Citroen AMI Güvenlik Testlerinden Geçti mi? / Citroen AMI Euro NCAP

Citorén AMI Euro NCAP testlerine girmedi. Çünkü bir otomobil değil. Ancak farklı bağımsız test kurumları tarafından kendi hızlanması ve şehir için kullanımı bakımdan değerlendirildi. 

Citroen AMI Fiyatları

citroen-ami-1.jpg

Citorén AMI fiyatları için online olarak kolayca araştırma yapabilirsiniz. Fiyatları değerlendirerek kendiniz için uygun seçeneği tercih edebilirsiniz. Fiyat & performans değerlendirmesi yaparken aracın size ne kadar uygun olduğunu da dikkate almalısınız. Sıfır km AMI, ikinci el AMI, kiralık AMI gibi seçenekleriniz var. Fabrikadan ikinci el araba olarak bu modeli düşünüyorsanız yenilenmiş AMI seçeneği ise henüz bulunmuyor. 

  • Sıfır Citroen AMI Fiyatları

Sıfır km AMI fiyatları için markanın resmi web sitesine bakabilirsiniz. Sıfır Citroén AMI fiyat listesine bakarak karar verebilirsiniz. Renk seçeneklerine göre fiyat değişikliği olabilir. 

  • İkinci El Citroen AMI Fiyatları

2020 yılında pazara sürülen AMI ikinci el fiyatları da farklılık gösterecektir. 2. el AMI fiyat bilgisi edinmek üzere online ikinci el araç satışı yapan kanalları takip edebilirsiniz. Bütçenize uygun seçeneği bulurken ekspertiz yaptırmayı ihmal etmeyin. Oto ekspertiz yaptırmadan ikinci el araç almanız, olası bazı riskleri kabullenmeniz anlamına gelebilir. 

  • Kiralık Citroen AMI Fiyatları

Kiralık Citroén AMI bulmak üzere de online araştırma yapabilirsiniz. Ancak AMI kiralama seçeneği bulmanız biraz zor. Zira araç kiralama filolarında AMI bir motosiklet olması nedeniyle yer bulmuyor. Ancak ilerleyen yıllarda bulabilir. 

Citroen AMI Yorumları / Citroen AMI Kullananlar Memnun mu?

Citroén AMI yorumları için online araştırma yapmanızı önerebiliriz. Kullanıcıların araçla ilgili demeyimleri size fikir verebilir. Biz, kullanıcı yorumları AMI şeklinde bir yurt içi ve yurt dışı online araştırma yaptığımızda genellikle olumlu görüşlerle karşılaştık. Aldığımız notları da sizinle paylaşalım:

  • Manevra kabiliyeti beğeniliyor. Adeta yoyo gibi kendi etrafında kolayca dönebiliyor.  
  • Yakıt tüketimi neredeyse bedava ulaşım hissi veriyor. 
  • Direksiyonu sert, sürüş keyfi yok. 
  • Kapıların açılıp kapanma şekli çok konforlu değil. 
  • Açık cam tavan ile aydınlık iç mekan sağlanmış ama Türkiye gibi bol güneşli ülkelerde özellikle yazın bu durum, araç içinde sauna etkisi yaratabiliyor. 
  • Farların aydınlatma gücü çok zayıf.
  • Görünüşü çok sevimli.
  • Park stresi yaşatmıyor. 
  • Çok uzun boylu ve iri yetişkinler için konforsuz. 

Citroen AMI Hakkında En Çok Merak Edilenler

citroen ami türkiye'ye geldi mi? citroen ami 2021 fiyatları

Citroén AMI satın almayı planlıyor ama emin olamıyorsanız aklınıza bazı sorular olmalı. Sizin için bu araç hakkında en çok cevabı aranan soruları da bulduk ve yanıtladık. Bunlar dışında aklınıza takılanlar varsa lütfen yorumlarda paylaşın. 

  • Ami için ehliyet gerekmiyor mu?

Citroen AMI, dört tekerlekli motosiklet kategorisinde konumlanır. Bu nedenle en az B1 sınıfı ehliyete sahip olmanız aracı kullanabilmeniz için gereklidir. Ayrıca 16 yaşından büyük olma şartı da var. 

  • Ami’yi otoban ve çevreyollarında kullanabilir miyim?

Citroen AMI, yukarıda da detaylı olarak açıkladığımız gibi şehir içinde kullanılmak üzere üretilmiştir. Çünkü maksimum 45 km hızlanma yapabilir. Dolayısıyla hız limiti olan otobanlar ve çevre yolunda kullanmak, tehlikelidir.   

  • Citorén AMI Güvenli mi?

Yukarıda da anlattığımız üzere AMI, bağımsız test kuruluşları tarafından test edilerek trafiğe sunulmuş bir araç. Ancak kaporta sağlamlığı çok yüksek değil. Zaten yüksek hızlarda, engebeli arazide, otobanda, şehirler arası ulaşımda kullanılması önerilmiyor. Bu bakış açısıyla değerlendirdiğinizde güvenlik konusu, sürücü dikkati ile ilgili. 

  • Citroén AMI’de bagaj var mı?

Araçta 63 litrelik bir bagaj alanı sunuluyor. Küçük bir valiz için bu alan yeterlidir. 

  • Citroén AMI kasko var mı?

“motosiklet” dedik, araç değilse kasko olur mu, diye düşünebilirsiniz. Motosiklet statüsünde kasko yaptırılmaktadır. 

  • Trafik Sigortası var mı?

Yine kasko sigortasında olduğu gibi motosiklet statüsünde Zorunlu Trafik Sigortası yapılmaktadır. 

  • Citroen AMI Kime Göre?

Güzel renkleri, sevimli görünümü, ekonomik sürüş sunması ile gerçekten çok çekici bir araç. 220 V elektrikle şarj olabiliyor. Aynı elektrik süpürgesi kablosu gibi içinde çekip çıkarabileceğiniz ve otomatik toplanan bir kablosu var. Kablo yaklaşık 2 metre uzunluğunda. Tüm bunlar, onu çok pratik ve ekonomik kılıyor. Eğer böyle sizi yormayacak ve bütçenizi de sarmayacak bir şehir içi kabinli motosiklete ihtiyacınız varsa AMI tercih edebilirsiniz. Şehir içindeki okuluna giden öğrenciler, işe gidip gelenler ya da yakın çevredeki işlerini halletmek üzere araca ihtiyaç duyanlar AMI ile rahat edebilir. Hatta şöyle demek daha mantıklı; bu araç, motosiklet kullanmak istemeyen ama motosiklet konforunu şehir içinde yaşamak isteyenlere göre. 

citroen ami teknik özellikleri, donanım, fiyatlar, 2021

Citroen AMI Alınır mı Alınmaz mı? 

Citorén marka minik araba olarak akıllara kazınan AMI’nin sempatik görünümü gerçekten çok sevildi. Ortalama bir yetişkinin 2 adımı uzunluğunda olması, onun park konusunda büyük avantaj sunmasına neden oluyor. Dikine bile park edebilirsiniz. 485 kilo olan araç, kolayca bir yetişkin tarafından itilebilir. Yokuş olmayan bir yolda el frenini indirerek kolayca itebilirsiniz. Bunun yanında 2 metrelik kabloyu kapı içinden çekip ev tipi prize takarak kahvenizi içerken şarj edebileceğiniz bir araç. Şehir içinde düşük bütçe ile sürüş keyfi sunuyor. Üstelik hem sıfır AMI fiyatları hem de ikinci el AMI fiyatları bir çok küçük sınıf otomobile göre çok uygun kalıyor. Bu özellikler dikkate alınınca bir AMI satın almak, kullanıcıya farklı açılardan konfor sunabilir. Diğer yandan şehir dışına çıkma ihtiyacı varsa, aile kalabalıksa, performan seviliyorsa kesinlik bu araç size göre değil!

En son teknoloji kiralık araçlar Yolcu360’ta!

Türkiye’nin en iyi araç kiralama platformu Yolcu360 ile dilediğiniz aracı istediğiniz an kiralayın. 1 dakikadan kısa sürede rezervasyon yapmanızı ve en iyi fiyatlara ulaşmanızı sağlayan algoritmalarıyla Yolcu360 tüm keşiflerinizde yanınızda! Ayrıca mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın 😎

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle