Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Girlevik Şelalesi | Girlevik Şelalesi Nerede?

Girlevik Şelalesi | Girlevik Şelalesi Nerede?

Erzincan, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Hem tarihi yerler hem de doğal güzellikleri açısından Türkiye’nin mutlaka gezilmesi gereken şehirleri arasında yer alıyor. Sizde bu yıl bir değişiklik yaparak, Erzincan gezilecek yerler için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? Erzincan’a nasıl gidilir, Erzincan otelleri, Erzincan yemekleri gibi bilgilerinde yer aldığı Erzincan gezi rehberi kapsamında Girlevik Şelalesi yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Girlevik Şelalesi Nerede?

Erzincan’ın Çağlayan Beldesi içerisinde bulunan Girlevik Şelalesi, Erzincan merkeze 33 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Erzincan oto kiralama seçeneklerini değerlendirerek, buraya kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Erzincan araç kiralama fırsatlarını değerlendirdikten sonra Erzincan Çağlayan Yolu üzerinden 31 dakika içerisinde buraya ulaşabilirsiniz. Erzincan gezilecek yerler arasında olan Girlevik Şelalesi, aynı zamanda Türkiye’de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında.

Erzincan merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Girlevik Şelalesi

Girlevik Şelalesi, son zamanların en popüler yerlerinden biri. Büyük şehirlerin kalabalıklığından sıkılanların özellikle ilk tercih ettiği yerlerden biri. Bunun nedeni dinlendirici ve stres atıcı bir atmosfere sahip olması olabilir. Sanki buraya gelince biri üstünüzden bütün yorgunluğunuzu alıp uzaklara götürüyor gibi hissediyorsunuz.

Munzur Dağı tarafından gelen 9 tane farklı derenin bir dere yatağı üzerinde bir araya gelmesi ile oluşan Girlevik Şelalesi’nin suyu, yöreye özgün taştan oluşan üç kademeden ve 30-40 metre yükseklikten akıyor. Erzincan’ın doğal güzellikleri arasında bulunan Girlevik Şelalesi hem yazın hemde kışın yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Özellikle kışın havaların soğuması ile beraber buz tutan şelale, muhteşem bir görüntüye ev sahipliği yapıyor. Şelale üzerinde kışın oluşan sarkıtlar ise buzul tırmanışı yapmayı sevenlere harika bir fırsat yaratıyor. Bol oksijenli ve temiz havası ile ise insana adeta nefes aldığını hissettiriyor.

İlkbaharda ise buzların ısınması ile Girlevik Şelalesi daha da gürül gürül akıyor. Girlevik Şelalesi’nin çevreleyen, hatta sarıp sarmalayan desek daha doğru olur, ağaçlar ve bitki örtüsü ise şelalenin manzarasını daha da güzelleştiriyor. Şelaleyi çevreleyen bitki örütüsü o kadar zengin ki buranın neden oksijen deposu niteliğinde olduğunu Girlevik Şelalesi’ne gider gitmez anlıyorsunuz. Girlevik Şelalesi özellikle yazın yöre halkı tarafından sıklıkla tercih edilen bir yer. Bunun nedeni buz gibi akan suyu olabilir. 😊 Buz gibi akan su bir de ağaçların gölgesi ile birleşince yaz mevsimi için ideal bir dinlenme yeri oluyor. Aynı zamanda, Girlevik Şelalesi’ne geldiğinizde mutlaka Alabalık yemenizi öneriyoruz. 😊

Girlevik Şelalesi, doğal sit alanı olarak kabul edildiği için koruma altında olan bir alan. Erzincan gezilecek yerler arasında olan Girlevik Şelalesi, bölge halkının da göz bebeği konumunda.

  • Girlevik Şelalesi giriş ücreti: Yok.

Girlevik Şelalesi mesire ve piknik alanı da var. Özellikle yaz mevsiminde Girlevik Şelalesi piknik yapmayı sevenlerin en gözde adreslerinden biri oluyor. Ama dilerseniz burada bulunan restoranda da yemeğinizi yiyebilir, kahve ya da çay keyfi yapabilirsiniz.

Erzincan gezi rehberi için tıklayınız.

Erzincan Yemekleri

Erzincan deyince tabi ki akla gelen ilk şey Erzincan yaprak döneri. Bir de Erzincan tulum peyniri çok meşhur. Sabah kahvaltı da sofrada Erzincan tulumu varsa o kahvaltı ayrı bir güzel geçiyor. 🙂 Abarttığımızı düşünebilirsiniz ama Erzincan tulum peynirinin ünü tüm dünyaya yayılmış vaziyette. Gel gelelim, Erzincan yöresel yemekleri arasında neler var? Erzincan’a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetler neler?

  • Erzincan Etli Yaprak Sarma
  • Erzincan Kesme Çorbası
  • Erzincan Su Böreği
  • Erzincan Usulü Kuzu Dolması
  • Erzincan Gendime Çorbası
  • Erzincan Usulü Kaburga
  • Erzincan Gasefe Tatlısı
  • Erzincan Sırın Tatlısı
  • Erzincan Üzümü

Erzincan’da en iyi et döner mekanları:

  • Konak Mazlum Sofrası
  • Erzincan Döner
  • Kebapistan
  • Evin Döner
  • Tunalı Döner

Erzincan Ergan Kayak Merkezi Rehberi için tıklayınız.

Erzincan Otelleri

Erzincan konaklama açısından her bütçeye uygun imkanlara sahip. Erzincan için en çok tercih edilen oteller:

  • Büyük Erzincan Oteli
  • Meva Otel Erzincan
  • Erzincan Hilton Otel
  • Alemdar Otel Erzincan
  • Simay Hotel Erzincan

Erzincan araba kiralama için Erzincan Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz.

Erzincan’a Nasıl Gidilir?

İstanbul Erzincan kaç km? O-4 ve E80 üzerinden iki şehir arası mesafe 1.042,9 kilometre. İstanbul’dan Erzincan için yola çıkmak isteyenler, kiralık araba opsiyonları kapsamında İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, 11 saat 36 dakika’da Erzincan’a ulaşabilirler.

Trabzon Erzincan kaç km? Kiralık araç için Trabzon araç kiralama fırsatlarından yararlandıktan sonra Trabzon Gümüşhane Yolu/D885/E97 üzerinden yolunu takip ederek, 258 kilometrelik yolu 3 saat 35 dakika içerisinde yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Sivas Erzincan kaç km? Sivas üzerinden yola çıkacak olanlar, Sivas araç kiralama imkanlarına bakarak, D200/E88 ve Amasya – Erzurum Yolu üzerinden 246,4 kilometrelik yolu 2 saat 53 dakika içerisinde yolu tamamlayabilirler.

Ankara Erzincan kaç km? Ankara ve Erzincan arasındaki mesafe 685,4 kilometre. Ankara’dan Erzincan için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve  D200/E88 üzerinden 7 saat 52 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Yorum ekle