Yolcu360 Blog
cam-suyu-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Cam Suyunun Önemi ve Cam Suyu Çeşitleri

Cam Suyunun Önemi ve Cam Suyu Çeşitleri

Araç kullanırken bazen çok basit olan ama işlevi çok önemli olan parçaların sunduğu konforu fark ediyoruz. Can suyu da bunlardan biri. Sadece camı temizleyen su olarak görmememiz gereken bu ürün, aracın performansından sürüş güvenliğine uzanan bir dizi konuda çok etkili ve olmazsa olmaz bir malzeme. Silecek suyu, sürücü için aracın en önemli görüş alanı olan camların temizlenmesini sağlıyor. Cama silecek motoru ile püskürtülen suyun yumuşak yüzeyli sileceklerle cama dağıtılması ve tozun ya da lekelerin etkili şekilde çıkarılması, güvenli sürüş için çok önemli. Peki, cam suyu olmazsa ne olur? Cam suyu neden bu kadar önemli?

Cam Suyu Neden Önemli?

Su eksikse silecekler görevini etkili şekilde yapamaz. Ayrıca silecekler, araç camını çizer ve çok daha fazla masraf ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Hatta silecek motoru ekstra fazla güç harcayarak yakıt tüketimine dahi etki eder. En önemlisi de görüşünüz azalır ve sürüş güvenliği hem sizin için hem de sizinle birlikte trafikte olan diğer insanlar için tehlikeli hale gelir. Peki, bu kadar önemli olan cam suyu alırken nelere dikkat etmeli? Cam suyu nedir, anlatarak başlayalım. 

Cam Suyu Nedir?

cam-suyu.jpg

Araç kullanırken net bir görüş alanına sahip olmak çok önemlidir. Bu sebeple ön cam temizliğini sağlamak gerekir. Ön cam temizliği ise (bazı araçlarda arka cam temizliği için de kullanılır) cam suyu ya da silecek suyu ile sürüş sırasında yapılabilir hale geliyor. Cam suyu nedir diye bakıldığında, görüş açısını en iyi şekilde sağlamaya yönelik kimyasallarla desteklenmiş bir sıvı olarak görülür. Camı temizlerken leke tutmayacak ve buğu yapmayacak şekilde işlemi gerçekleştiriyor olması da cam suyu ne işe yarar sorusunun net bir cevabıdır. Silecek suyu araç kullanımı sırasında en çok ihtiyaç duyacağınız ürünlerden biridir.

Antifrizli Cam Suyu Nedir?

Antifrizli cam suyu kullanmak her mevsim bu temiz görüş açısını koruyabilmek için önemlidir. Belirli bir sıcaklığın altında normal su donduğu için bir işlevi olmaz. Hatta donduğu için parçalara zarar da verebilir. Antifrizli cam suyu ne işe yarar diye soracak olursanız düşük sıcaklıkta bile donmadan kullanmanıza olanak sağlar. Böylece parçalar da zarar görmeden işlevini yerine getirebilir.

Cam Suyu Kullanımında Bilinmesi Gerekenler

Araba cam suyu kaputu açtığınızda kolaylıkla doldurabileceğiniz bir noktada bulunur. Böylece uygun yerden belirtilen seviyeye kadar dolum yapmanız yeterlidir. Ancak hangi araç cam suyu ile dolum yaptığınız çok önemlidir. Mavi renkli cam suyu antifrizli olma özelliğiyle güvenli kullanım sağlar. Kışlık cam suyu olarak da bilinen bu ürünleri güvenle kullanabilirsiniz. Hatta içeriğindeki kimyasallar ile yazlık cam suyu kullanımında da direkt su yerine bu ürünleri tercih edebilirsiniz.

Cam silme suyu yedek olarak aracınızda bulunmalıdır. Böyle aksi bir durumda biterse hemen doldurarak güvenle sürüşe devam edebilirsiniz. Cam silecek suyu boşken araç kullanmak güvenli değildir. Ekstra durumlar karşısında aniden camınızı temizlemeniz gerekebilir. Bu sebeple her zaman uygun bir sıvıyla oto cam suyu haznesini doldurmanız gerekir.

En İyi Cam Suyu Hangisi?

cam-suyu-1.jpg

Kullanıcı için en kaliteli silecek suyu ya da en iyi cam suyu ürünü konusu da önemli. Aslında en kaliteli cam suyu seçeneği, ihtiyaca en iyi cevap verebilen ürün. Yeterince iyi temizlik sağalması, leke bırakmaması istenen silecek temizleyici sıvısı seçimi önemli. Elbette hava soğuduğunda donan bir sıvı da işe yaramaz. Peki, en iyi silecek suyu için nelere dikkate etmeli?

  • Cam Suyu Donma Noktası Kaç?

Eğer kışın havanın çok soğuk geçtiği bir yerde yaşıyorsanız mutlaka donma noktasını kontrol ederek ürün alın. Eğer yazın çok sıcak geçtiği bir yerde yaşıyorsanız da buharlaşmaya karşı dayanıklı içeriği olan ürünleri tercih edin. Diğer yandan en iyi cam suyu arayışında belirli kriterlere dikkat etmek gerekir. Örneğin ürünün kaç dereceye kadar donmaya karşı etkili olduğunu incelemelisiniz. 

  • Cam Suyunun Temizleme Özelliği Nasıl?

Silecek suyunun içeriğindeki kimyasalların etkilerini de araştırmak gerekir. Sadece donmayan bir sudan öte net bir temizlik için de arayışta olmalısınız. Bunun için de güvenilir ve bilinen bir markadan yana tercih yapmanız gerekir.

  • Silecekler Bozuksa Cam Suyu İşe Yaramaz!

Cam suyu kadar sileceklerin de işlevini tam olarak yerine getiriyor olması gerekir. Eğer yıpranmış bir silecek kullanıyorsanız etkin bir sonuç elde edemeyebilirsiniz. Bu sebeple sieceklerinizin de durumunu kontrol etmelisiniz. Eğer ihtiyaç halinde ise değişimini sağlamanız sürüş güvenliği açısından önem taşır.

Cam Suyu Fiyatları

cam-suyu-2.jpg

Birçok cam suyu çeşidi içerisinde cam suyu fiyatları da oldukça merak edilen bir konu oluyor. Araç için en iyisini arayan kullanıcılar sıklıkla fiyat araştırması yapıyor. Silecek suyu fiyat bilgisi için online bir araştırma ile sonuç alabilirsiniz. Cam suyu aracınızın ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri içeren bir sıvı. Bu nedenle fiyat konusunda olduğu kadar özellikleri için de detaylı araştırma yapmak gerek. Özellikleri ve fiyatları hakkında de inceleme yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle