Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Cide Gezilecek Yerler | Cide Gezi Rehberi

Cide Gezilecek Yerler | Cide Gezi Rehberi

Cide nerede? Cide’ye nasıl gidilir? Cide gezilecek yerler nereler? Cide gezi rehberi içerisinde neler var? Cide’ye ilk kez gidiyorsanız, Yolcu360 ekibi tarafından bu yazı tam sizlik. Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak sizde harika bir Cide turu yapabilir ve Cide’yi rahat bir şekilde keşfedebilirsiniz. Hazırsanız hep birlikte Cide gezilip görülecek yerler listesine bir göz atalım 🙂

Cide Nerede?

Cide, Kastamonu’nun bir ilçesi. Kastamonu merkez ve Cide arası yaklaşık D759 üzerinden 158 kilometre. Araba kiralama seçeneklerinden faydalanarak buraya 2 saat 20 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

Kastamonu merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Cide Gezilecek Yerler

  • Gideros Koyu 

Masallardan fırlamış gibi güzel bir görüntüsü var. Karadeniz sularının tadını çıkarabileceğiniz bu koyda kampta yapabilirsiniz. Yeşilin ve mavinin buluştuğu bu eşsiz güzellikteki koy içerisinde konaklayabileceğiniz yerlerde mevcut. Akşama doğru karnınız acıkmaya başladığında yine bu harika manzaraya karşı balık yiyebilirsiniz.

  • Loç Vadisi
Kaynak: http://www.locvadi.com/

Küre Dağlarının el değmemiş bölgelerinden biri burası. El değmemiş dediysek burada yaşama dair bir iz yok sanmayın. Vadi içerisinde 5 tane köy bulunuyor. Ama Loç Vadisini asıl özel kılan şey ne el değmemişliği ne de köyleri. Loç Vadisini bu kadar meşhur yapan şey dünya üzerinde bulunan ve sadece burada yetişen 29 bitki türü olması. Ayrıca Loç Vadisi seyir terası da mevcut olduğundan doğayı burada rahatlıkla kucaklayabilirsiniz.

  • Kerempe Feneri
Kaynak: https://www.kiyiemniyeti.gov.tr/

1885 yılında Fransızlar tarafından inşa ettirilen Kerempe Feneri, denizden 82 metre yükseklikte bulunuyor. 1934 yılında Almanlar tarafından fenere bir de ses sireni eklenmiş. Günümüzde hala faaliyet gösteren fenerin çalışanları ise tek bir aileye mensup.

  • Ilgarini Mağarası

Türkiye’nin en derin 4. mağarası olma özelliğine sahip olan Ilgarini, Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunuyor. 850 metre uzunluğunda ve 250 metre derinliğindedir. Ilgarini’ye rehber eşliğinde gitmeniz önerilir.

  • Rıfat Ilgaz Müzesi
Kaynak: https://www.cidehuzurpansiyon.com/

Rıfat Ilgaz’ın doğup büyüdüğü ev, müze olarak hizmet vermeye başlamış. Müzede Rıfat Ilgaz’ın eserleri, kişisel eşyaları, çalışma masası, kitaplığı ve fotoğrafları sergileniyor.

Kastamonu Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Cide Otelleri

Sizde Cide’ye ilk kez gidiyorsanız ve konaklama konusunda bir fikriniz yoksa endişelenmeyin. Çünkü biz sizler için Yolu360 ekibi olarak Cide pansiyon ve otelleri nelermiş araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Salapurya Otel
  • Yalı Otel
  • Cide Huzur Pansiyon

Cide’ye Nasıl Gidilir?

İstanbul Cide kaç km? İki şehir arası mesafe 535 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, O-4 üzerinden 7 saat 11 dakikada Cide’ye varılabilir. Özellikle Kastamonu turu yapmak isteyenler için araç kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Cide kaç km? Ankara ve Cide arasındaki mesafe 369 kilometre. Ankara’dan Kastamonu Cide için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D765 üzerinden 5 saat 18 dakika içerisinde ilçeye ulaşabilirler.

Yorum ekle