Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bademli Köyü Nerede? Bademli Köyü Gezilecek Yerler

Bademli Köyü Nerede? Bademli Köyü Gezilecek Yerler

Bademli Köyü, İzmir ile Ayvalık arasında kendine yer edinmiş, Midilli ile komşu, Maldivler kadar turkuaz ama oradan bile daha temiz bir denize sahip harika bir yer. Kısacası ‘’Şu 3 günlük dünyada biz Maldivler’e falan gidemeyiz, çok pahalı be kardeşim’’ diyenleri İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademli Köyü kollarını açmış bekliyor.

Bademli Köyü Nerede?

Burası son zamanlarda popüler olmaya başlasa bile, henüz bir Alaçatı, Çeşme ya da Bodrum değil. Oralara göre çok daha sakin bir yapısı ve keşfedilmemiş harika koyları var. Dikili’ye sadece 20 dakikalık mesafede olan bu tatlı köy, zeytin ağaçları ile bezeli. Denize giderken, zeytin bahçelerinin arasından yol alıyorsunuz. Hal böyle olunca daha kızgın kumlardan serin sulara kendinizi atmadan önce içiniz kıpır kıpır oluyor.

Tabii sadece zeytin bahçeleriyle olmaz. Bademli’nin en güzel koylarında denize de girmek lazım.

İzmir araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Bademli Koyları

Bademli Köyü’nde gezilecek çok fazla bir yer yok. O yüzden Bademli gezi rehberinin bu kısmını ‘’gezilecek yerler’’ yerine ‘’yüzülecek yerler’’ alıyor. Plaj önerilerine geçmeden önce, sizlere buranın Akdeniz olmadığını hatırlatır ve denizde üşümemek için Temmuz-Ağustos’u kaçırmadan Bademli’ye gelmenizi tavsiye ederiz.
Bademli plajları arasında en çok ilgi görenleri; Fame Beach, Pissa Plajı, Kayra Beach, Killik Koyu, Zindancık Koyu ve Hayıtlı Koyu. Tüm bunlarında dışında deniz kenarında aracınızı sürerken ani bir kararla durup denize atlamakta cezbeden seçenekler arasında.

*Editör Notu: Bademli’ye gitmişken mütevazı marinasına (iskele demek daha doğru olur) uğrayıp günübirlik bir tekne turu ayarlayın. Teknenin kaptanına “İstikamet Kalem Adası” derseniz, Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen bölgeye doğru güzel bir yolculuğa çıkmış olursunuz. Baştan uyaralım denizin rengi aklınızı başınızdan alabilir.

Bu arada, Bademli Köyü’ndeki tüm plajlara özel araç ile ulaşım sağlanabiliyor, toplu taşıma yok. Bu yüzden buralara mümkünse aracınızla gelmenizi tavsiye ederiz. Eğer aracınız yoksa İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirmek için Yolcu360’ta bir sorgu yapmanız yeterli.

İzmir Koyları | İzmir Plajları | İzmir Gezilecek Yerler

Bademli’ye Nasıl Gidilir?

Keşfedilmemiş, sakin yerlere gitmek istiyorsanız eğer, özel araç ile seyahat etmek biraz zorunluluk gibi oluyor ne yazık ki. Çünkü genelde ulaşım sıkıntısı olan yerler daha geç keşfediliyor. Bademli Köyü de tam anlamıyla böyle yerlerden biri. Otobüs ile Dikili’ye kolayca ulaşabilirsiniz ancak asıl olay Bademli koyları olduğu için özel araçsız gelmeyin deriz.

Bademli’ye İstanbul’dan ulaşım sağlamak isteyenler için 2 farklı seçenek var. Osmangazi Köprüsü’nü kullanmak ya da arabalı vapur ile karşı kıyıya geçerek, kara yolu üzerinden Dikili’ye ulaşmak. Bundan sonrasında sizi tabelalar yönlendirecek. Ankara tarafından gelecek olanlara önerimiz, Afyonkarahisar üzerinden takip edecekleri D300 karayolu. İzmir tarafından gelecek olanlar için ise en kısa yol Menemen, Aliağa üzerinden Bademli’ye ulaşmak.

İstanbul Bademli arası yaklaşık olarak 6 saat. Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerinden bütçenize uygun kiralık araç ile de gelebilirsiniz.

  • Ankara Bademli arası yaklaşık olarak 8.5 saat
  • İzmir Bademli arası yaklaşık olarak 2 saat.
  • Ayvalık Bademli arası yaklaşık olarak 1 saat.

Bademli Köyü’nde Ne Yenir? Ne İçilir?

Bademli’de, plajlardaki tesisler ve Bademli Köyü merkezindeki birkaç fast food yeri dışında çok fazla yeme içme yeri alternatifi yok. Aşırı leziz yemekler gibi bir önerimiz de olamıyor haliyle. Köyde ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz bir market var. İçecek konusunda ise kesinlikle ama kesinlikle koruk suyu favorimiz. Sakın ama sakın Bademli’ye kadar gidip, buz gibi bir koruk suyu içmeden dönmeyin. Üzümün olmamış haline verilen isim olan “koruk” tan yapılan bu güzel lezzet özellikle biraz ekşi sevenlerin tadına bayılacağı doğal mı doğal bir içecek. Köyün girişinde bulunan Kamil Baba’nın yerinde içebilirsiniz.

Germiyan Köyü / Ege’nin incisi / Çeşme / İzmir

Yorum ekle