Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Christmas Adası Gezilecek Yerler | Avustralya

Christmas Adası Gezilecek Yerler | Avustralya

Christmas Adası sadece dünyadaki en yüksek çeşitliliğe ve yoğunluğuna sahip. Ama aynı zamanda şaşırtıcı bir doğal fenomene de ev sahipliği de yapıyor. Ayrıca adanın en şaşırtıcı özelliği 120 milyon kırmızı yengece ev sahipliği yapması. Hatta bu yüzden adanın diğer bir ismi de Yengeç Adası. El değmemiş doğal güzellikleri ile burası mutlaka keşfedilmesi ve gezilmesi gereken bir yer. Eğer daha önce hiç buraya gitmediyseniz ve egzotik bir seyahat yapmak istiyorsanız, bu ada tam sizlik. Bizde Yolcu360 ekibi olarak Avustralya‘nın bu güzel adasını sizler için yazdık.

Christmas Adası

Adanın ismi sizede çok tatlı gelmedi mi? Buraya neden Christmas dendiğini biz çok merak ettik ve araştırdık. Ada, ismini 1643 yılında bir Noel Günü’nde bu bilinmeyen araziyi ilk kez keşfeden ve bir İngiliz denizci olan Kaptan William Mynors’dan almış. O gün ilk kez bu adaya ayak basıldığı için Christmas denmiş. Güzel bir hikaye değil mi? 🙂

Noel Adası’nı ilk kez duymuş olabilirsiniz ya da duysanız bile nerede olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Ancak burası gerçekten çok özel ve güzel bir yer. Adanın yerini görmek için Dünya haritasına bakarsanız  neredeyse bir leke gibi göründüğünü fark edeceksiniz. Zira ada en yakın batı Avustralya şehri Perth’den 1.650 mil uzaklıkta yer alıyor. Hint Okyanusu’nun ortasında bulunan Christmas Adası, aslında eski bir dağın sadece su üstü ucu. Evet biz bunu öğrendiğimizde çok şaşırdık. 🙂

Peki adada gezilip görülebilecek nereler var? Bu güzel ve küçük adaya gittiğinizde küçük plajları, koyları, kireçtaşı mağaralarını ve çokça bulunan 60 metrelik uçurumları gezebilirsiniz.

Adada Mutlaka Yapmanız Gereken Şeyler

  • Vahşi Yaşamı Yakından Görün

Adanın yaklaşık üçte ikisi, kuş gözlemcileri tarafından oldukça popüler olan iyi işaretlenmiş parkurlara sahip ve buralar milli park arazisi olarak belirlenmiş. Yağmur ormanlarında yürüyerek Hugh’nun Dale şelalesine mutlaka uğrayın. Tahiti kestane ağaçları etrafınızı sararken zemin ise küçük kırmızı yengeçlerle dolu olacak. 🙂 Şelalelere vardığınızda yerli ve yabancı turistlerin burada suyun altında eğlendiğini görebilirsiniz. Bu aktiviteye katılıp iyi vakit geçirmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Su ile ilgili bir başka bilgi ise yerel Budistler bu suyun evrenin merkezi olduğuna inanması. Onlar için burası kutsal bir yer.

  • Balina Köpekbalıklarıyla Yüzün

Adanın dar tropik resifinde suya girmezseniz olmaz. Çünkü çok renkli ve zengin bir su altı dünyası var. Her türlü renkli balığı burada görebiliyorsunuz. Hatta Kasım ve Nisan ayları arasında adayı ziyaret ediyorsanız, dünyanın en büyük balıkları olan balina köpekbalığı ile yüzebilirsiniz. Ada içerisinde tam tamına 64 tane dalış noktası var.

Avustralya Vizesi

Avustralya seyahati için turistik vize sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Ankara Avustralya Büyükelçiliği konsolosluğuna başvurmalı. Dilerseniz, Avustralya vize başvurusu için büyükelçilik tarafından yetkili olarak görevlendirilmiş seyahat acentalarınada başvuruda bulunabilirsiniz. Avustralya vizesine başvuru yapacaksanız, şimdiden uyaralım en az 1 ay öncesinden işlemleri başlatmalısınız. 20 iş günü içerisinde ise vize alıp almadığınız kesinleşiyor.

Christmas Adası’na Nasıl Gidilir?

Öncelikle, adaya gitmek için Perth’den uçmanız gerekiyor. Türkiye’den Perth’e direkt uçuş seferleri bulunuyor. Bunun için Perth Havalimanı‘nı tercih etmelisiniz.

Christmas Adası gezilecek yerler listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Christmas Adası gezi rehberi kapsamında detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Ada turu için listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle