Yolcu360 Blog
Chevrolet Corvette ZR1 incelemesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Chevrolet Corvette ZR1 İncelemesi

Chevrolet Corvette ZR1 İncelemesi

Chevrolet Corvette ZR1 incelemesi ile bu muhteşem super spor otomobili detaylıca bir araştırdık. O efsane sarı renk, Chevrolet amblemi ve daha neler neler….

Chevrolet Corvette ZR1 İncelemesi

765HP’lik ZR1, önden motorlu V8 olan son Chevrolet. Çünkü bundan sonra o da ortadan motorlu olacak. Konu, denge…

Saygısız Sürücüler Yüzünden Chevrolet Corvette ZR1 Alamayacak mıyız?

Maalesef henüz dünyanın her yerinde satışı olmayan bir otomobilden söz ediyoruz. Mesela Türkiye’de yok. Bir otomobil gazetecisi, Türkiye gibi ülkelere bu aracın getirilmeme nedeninin para ile bir ilgisi olmadığını hatta dünyanın en pahalı otomobillerinin pek çoğunun Türkiye’de alıcı bulduğunu yazmış. Esas neden olarak yayalara saygılı bir sistemin olmaması gösterilmiş. Zira, marka, kötü kazalara vesile olmak istemiyor olabilir. Eğer gerçekten böyleyse bu vizyonun elini öpmek ve ülkemizdeki altyapı eksikliğini ama en çok da trafikte insana saygılı olamama eksikliğini çözmek gerek.

Chevrolet Corvette ZR1 Kaç Para?

Amerikan marka spor otomobil denilince akla hemen Chevrolet geliyor. Chevrolet Corvette ZR1 2019 ise markanın şimdiye kadar üretilmiş olan en hızlı modeli. Chevrolet Corvette ZR1 fiyatı 121 bin dolar civarında. Elbette vergiler hariç Chevrolet Corvette ZR1 fiyatından söz ediyoruz.

Motor Gücü Dediğin…

6,2 litrelik V8 motor. Aracın önünde dikine konumlanmış durumda. 765Hp güç üretiyor. 970Nm tork veriyor. Özetle GT2 RS modelinden 65Hp daha fazla güç veriyor. Vitesleri kendiniz değiştirebildiğiniz için sürüş keyfi bir başka. Chevrolet Corvette ZR1’in maksimum hızı 340km/s. En hızlı spor arabalardan biri yani…

İster manuel ister otomatik şanzıman…seçim sizin. 7 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği sunuluyor.

Chevrolet Corvette ZR1 Teknik Detaylar

  • Aracın fiyatı 121 bin dolardan başlıyor.
  • Motoru 6162cc – 16v kompresor V8- 765HP 6300d/d- 970Nm 4400 d/d
  • Aktarma: 8 ileri otomatik şanzıman veya 7 ileri manuel şanzıman ile arkadan itişli kombinasyonu
  • Performans: 0-100km/s hızlanma: 2,85 saniye. Maksimum hız: 340km/saniye
  • Toplam ağırlık: 1598kg.

Kiralık Chevrolet Fiyatları Nasıl?

Ülkemizde bir süredir Chevrolet modelleri için distribütör firma yok başka bir deyişle 2014 yılında Chevrolet markası Türkiye’den çekildi. Bu kararın arkasında Chevrolet modellerinin benzini biraz bonkör kullanmasından kaynaklı kullanıcı tepkisi olduğu söylendi. Ancak biz, hala trafikte bol bol Chevrolet Cruze ya da Aveo modeli görüyoruz. Konu araç kiralama olunca bu modelleri rent a car firmalarının filolarında bulmak zor. Zira, bu modellere yatırım yapılmıyor. Ancak amaç Chevrolet Camaro ya da Impala gibi modelleri kiralamaksa lüks araç kiralama veya spor araba kiralama seçenekleri içinde uygun sonuçlar bulunabilir.

 

Yorum ekle