Yolcu360 Blog
cesme-sahilleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çeşme Sahili Hakkında Her Şey: Çeşme’nin En Güzel Plajları

Çeşme Sahili Hakkında Her Şey: Çeşme’nin En Güzel Plajları

Çeşme sahili deyince aklınıza gelenleri üç kelimeyle özetleyebilir misiniz? Bize sorarsanız: Turkuaz, eğlence ve begonvil. Neden bu üç kelimeyi seçtiğimizi merak ediyor musunuz? Gelin sizlere anlatalım.😊

Çeşme’nin En Güzel Plajları yazısını okumak için tıklayın.

Çeşme Sahili

Her şehrin hatta her yerin kendine özgü bir rengi, bir dokusu var; öyle değil mi? Daha ilk adımı attığınızda sizi saran o his… Aldığınız ilk nefeste fark ettiğiniz o koku… İşte Çeşme’nin de kendine özgü bir dokusu var. Yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi Çeşme Sahilleri alabildiğine turkuazdır. Ege Denizi’nin eşsiz mavi tonu görür görmez etkiler sizi.

Çeşme sahillerinin bir tarafında sınırsız eğlence varken, bir tarafında sonsuz huzur vardır. Bir tarafta gece hayatını dolu dolu yaşarken, bir tarafta da dalgaların sesini dinleyebilirsiniz. Akvaryum berraklığında denizi ve sıcacık güneşiyle ruhunuza dokunur. Yaz tatilinizi unutulmaz kılacak birçok anı yaşatır sizlere.

Çeşme Sahili Nerede?

Çeşme Sahili yazın vazgeçilmez durağı olan Ege’nin incisi “İzmir” de bulunuyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor.

Çeşme Sahili’ne Nasıl Gidilir?

Tatilcilerin tercih listesinde ilk üçte yer alan Çeşme’ye ulaşım oldukça kolaydır. Sizlere ulaşım imkanlarından kısaca bahsedelim.

Uçakla İzmir Havaalanı’na, ardından da Çeşme ilçesine gelebilirsiniz. İzmir ile Çeşme arası 93 km uzaklıktadır. Bunun yanı sıra Çeşme ile Alaçatı birbirlerine epey yakındır. Kendi aracınız ile Alaçatı’dan Çeşmeye sadece 10 dakikada gelebilirsiniz.

En Güzel Çeşme Sahilleri

Çeşme sahilleri anlatmakla bitmeyecek güzellikteler. Mavi Bayraklı koyları, uçsuz bucaksız kumsallarıyla bambaşkadır. Açıkçası biz en güzel sahilleri seçerken epey zorlandık. Çeşme sahilleri listemizi inceleyince bize hak vereceksiniz.

Ilıca Plajı

cesme-ılıca

Sizi Çeşme’nin en ünlü plajıyla tanıştıralım: Ilıca Plajı. Elbette diğer plajlardan ayrılan yönleri vardır. Eğer “Ben kendime güveniyorum. Bu havada denize girebilirim.” diyorsanız sizi Ilıca Plajı’na bekliyoruz. Bahar aylarında denize girilebilen bir plaj olmasıyla Ilıca, rakiplerine fark atıyor. Yer altından gelen sıcak sularla beslenen denizi aynı zamanda bol mineralli bir yapıya sahiptir.

Aya Yorgi Koyu

cesme-ayayorgi

Burası Çeşme’nin en eğlenceli koyu. Gündüzü ayrı gecesi ayrı hareketli, DJ performanslarıyla ünlü Aya Yorgi Koyu. Özellikle genç misafirleri ağırlayan lüks mekanlarıyla ön plana çıkıyor. Diğer Çeşme sahillerine oranla biraz pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Yine de unutulmaz bir eğlence yaşamak için mutlaka uğramalısınız.

Tekke Koyu

Sizlere söylemiştik: “Çeşme bir tarafta eğlence, bir tarafta huzurdur.” demiştik. İşte Tekke Koyu, Çeşme sahillerinin huzuru yaşatan adresidir. Denizi oldukça sığ ve berraktır. Hatta denizin dibindeki taşları renklerine göre ayırabilirsiniz. Küçük bir bölgede yer alan Tekke Koy, adeta kendini korumuş gibidir. İçine kapanık, sessiz sakin; kendi halinde bir koy diyebiliriz.

Özellikle çocuklu aileler için tavsiyelerimiz arasındadır.

Mavi Koy

“Su altını çıplak gözle keşfetme imkanına sahipsiniz.” desek. Evet, yanlış duymadınız. Mavi Koy, denizin 20 metre derinliğine kadar görebileceğiniz benzersiz bir keşfe çağırıyor. Hatta bu özelliğinden dolayı Akvaryum Koy’u olarak da biliniyor. Hadi kapın deniz gözlüklerinizi! Kim bilir, belki de yeni bir deniz canlısı keşfedersiniz. 😊

Altınkum Plajı

Uçsuz bucaksız altın rengi kumlarda güneşlenmek ister misiniz? Elbette hepimiz isteriz. Yaz tatilinin vazgeçilmez aktivitesidir kızgın güneşin altında uzanmak. Teninize yavaş yavaş işleyen güneşin tadını çıkarmak. İşte Altınkum Plajı bronzlaşmanın Çeşme’deki adresidir. Aman siz yine de dikkatli olun. Bol korumalı güneş kreminizi sürmeden gelmeyin.

Alaçatı

Çeşme ile Alaçatı arası mesafenin yakın olduğundan bahsetmiştik. Yolunuz buralara kadar düşmüşken Alaçatı’ya uğramadan dönmek istemezsiniz.

Alaçatı, eski taş konakları, şirin kafelerinin olduğu tarihi sokaklarıyla meşhurdur. Alaçatı’nın ruhu, Rum mimarisinin zarif örnekleriyle bezelidir. İlçenin her bir detayında tarihten dokunuşlar görmeniz mümkündür. Aynı zamanda Alaçatı sörfle de ön plana çıkıyor. Rüzgarla dans etmeyi seven ve dalgalara hükmedenlerin adresi Alaçatı’dır. Dolayısıyla eğer siz de adrenalin dolu zamanlar geçirmek isterseniz mutlaka sörfü denemelisiniz. Buradaki deneyimli eğitmenlerden ders alarak sörf tahtanızla rüzgarın peşinden gidebilirsiniz.

Çeşme Konaklama

Çeşme’de konaklama seçenekleriniz oldukça fazladır. Butik otel isteyen misafirler için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş zariflikte butik oteller mevcuttur. Ayrıca her şey dahil otellerde Çeşme’ye gelen misafirlere konforlu hizmet imkanı mevcut. Çeşme’nin en yüksek puana sahip 10 otelini listeledik.

  • Alaçatı Asmalı Konak Otel (Google Puanı: 4.8)
  • Reges a Luxury Collection Resort & SPA (Google Puanı: 4.7)
  • Viento Alaçatı Hotel (Google Puanı: 4.7)
  • Palas Alaçatı Adult Only (Google Puanı: 4.6)
  • The Stay Warehouse (Google Puanı: 4.6)
  • Windmill Alaçatı (Google Puanı: 4.6)
  • Maison Boheme Hotel (Google Puanı: 4.6)
  • Sade Alaçatı Hotel (Google Puanı: 4.4)
  • Ilıca Hotel Spa & Wellness Thermal Resort (Google Puanı: 4.3)
  • Radisson Blu Resort & Spa, Çeşme (Google Puanı: 4.2)

Önümüz yaz. Sınırsız eğlenceye, güneşin ve denizin eşsiz manzarasına doymak için Çeşme sahillerine mutlaka uğramalısınız. Merak ediyoruz. Çeşme sahillerini bakalım siz hangi üç kelime ile anlatacaksınız?

İzmir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ayrıca ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

Yorum ekle