Yolcu360 Blog

Cehennem Deresi Kanyonu Nerede?

Cehennem Deresi Kanyonu nerede? Cehennem Deresi Kanyonu’na nasıl gidilir? Cehennem Deresi Kanyonu hakkında bilgi almak istiyorsanız bu yazı tam sizlik. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Cehennem Deresi Kanyonu için yola çıkmaya ne dersiniz?

Cehennem Deresi Kanyonu

Sevgili doğa tutkunları, tüm dünyanın bu zor zamanlarında gayet açık anlaşılan bir şey var oda doğanın değeridir. Sizlerle bu yazımda doğa harikası kanyonlardan Cehennem Deresi Kanyonunu anlatacağım. Karadeniz’in o mükemmel ve Büyüleyici bitki örtüsü ve sularını ne kadar anlatsam azdır. Ülkemiz de bir çok kanyonu gezmiş biri olarak en büyüleyici olanlarından biridir. Cehennem Deresi Kanyonunu ziyaret ettiğiniz de tüylerini diken diken olur, çünkü onun büyüleyici kendine has bir havası vardır.

Kanyonun içinden gökyüzüne baktığınız zaman yırtıcı kuşların o ihtişamlı kanatlarına denk gelebilirsiniz. Kanyonun yakınında ya da içerisinde şimdilik bir tesis bulunmamaktadır. Konaklama, yeme içme ve benzeri ihtiyaçlar için en yakın bölge Ardanuç ilçe merkezi diyebilirim. Deniz seviyesinden oldukça yüksekte olan Cehennem Deresi Kanyonunun uzunluğu 500 metre, genişliği 70 metredir.

Kanyonun iç kısmına girişte oldukça dar, kayalık ve engebeli bir patika vardır. Bu patikada zaman zaman bir kişinin ancak geçebileceğin noktaları göreceksiniz. Doğa gezilerine hayran biri olarak size tavsiyem bu kanyona kesinlikle tek başınıza girmemektir. Yılın her zamanı ziyaret edilebilen kanyonun herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır. Cehennem Deresi Kanyonu 1. Derece Doğal Sit alanı ilan edilmiştir.

Bölge yetkililerin açıklamalarına göre Cehennem Deresi Kanyonuna cam bir köprü yapma projeleri bulunuyor. Bu köprü yapılırsa eğer Japonya da bulunan cam köprüden sonra dünyadaki en uzun ikinci cam köprü unvanını taşıyacaktır. Gittiğiniz mevsime bağlı olarak Kanyonun içerisindeki bitki örtüsü değişiklik gösterse de her ziyaret ettiğim de içerisinde boy vermiş yabani incir ağaçları ruhum da umut yeşertmeye sebep olur.

Şavşat Çukur Köyü | Artvin Gezi Rehberi yazısı için tıklayınız.

Cehennem Deresi Kanyonu Nerede?

Cehennem Deresi Kanyonu Artvin ili sınırları içerisinde bulunur. Artvin’den Ardanuç ilçesine giden yolun 25. Kilometresinde yolun hemen sol tarafında küçük bir tabela göreceksiniz. Sanki bir köy evine girer gibi Kanyonun girişine ahşap bir kapı çalmışlar bu size biraz tuhaf gelebilir. Artvin il merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Kanyon, Ardanuç ilçe merkezine 7 kilometre mesafede bulunmaktadır. Memleketin her köşesi cennettir.

Yolunuz Doğu Karadeniz’e düştüğünde bu Kanyonu görülecekler listenize eklemeyi unutmayın. Yolu merak edenler için kıvrımlı ve bol virajı olması dışında herhangi bir tehlikesi bulunmamaktadır. Buraya kadar gelmişken daha önce sizlere bahsettiğim Gevhernik kalesini de ziyaret edebilirsiniz. Sevgili seyahat tutkunları daha görülecek çok fazla doğa güzelliğimiz var, şimdi keşif zamanı gezginkz der ki Doğa ile kalın doğa da kalın.

Artvin araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Artvin’e Nasıl Gidilir?

İstanbul Artvin kaç km? İki şehir arası mesafe 1.288,9 kilometre olup  İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak E80 ve E70 üzerinden 15 saat 20 dakika’da Artvin’e varılabilir.

Ankara Artvin kaç km? Ankara ve Artvin arasındaki mesafe 960,8 kilometre. Ankara’dan Artvin için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve E70 üzerinden 12 saat 12 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Trabzon Artvin arası kaç km? Araç ile Trabzon’dan Artvin’e E70 üzerinden 3 saat 10 dakika içerisinde varılabilir. Trabzon merkez araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 227 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Erzurum Artvin arası kaç km? Erzurum ve Artvin arası yaklaşık 194,9 kilometre. Erzurum merkez araç kiralama fırsatlarını değerlendirerek, D950 üzerinden 2 saat 58 dakika içerisinde seyahatinize başlayabilirsiniz.

 

1 yorum