Yolcu360 Blog
Bursa şehir merkezi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bursa’da Gezilecek Yerler | Bursa Turu

Bursa’da Gezilecek Yerler | Bursa Turu

Bursa merkezde gezilecek yerleri ve Bursa’nın gezilmesi gereken köylerini sizin için inceledik. Bursa’da ne yenir, Bursa’da gezilecek yerler nereleridir, Bursa turu planı nasıl olmalı gibi detayları araştırdık… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Bursa’da gezilecek yerler için yola çıkmaya ne dersiniz?

Bursa’da Gezilecek Yerler

Türkiye, hemen her şehrinde tarih, kültürel miras ve bunların bir yansıması olan yerel mutfak sunan özel bir coğrafya üzerine kurulu. Bölgelerin kendine özgü bitki örtüleri, iklimin şekillendirdiği farklı ürünler ve tüm bunların farklı işleniş tarzları özellikle keşfedilmeye değer. Eğer Türkiye’de gezilecek yerler listesi yapanlardansanız Bursa, bu listenin ilk sıralarına oturur.

İş için ya da yakınlarınızı ziyaret için şehre gitmek niyetindeyseniz Bursa’da gezilecek yerler listesi epey uzun. Bursa merkezi ile köyleri arasında mutlaka görmeniz gereken çok keyifli alanlar var. Eğer şehre havayoluyla geldiyseniz Bursa Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile tüm şehri konforlu bir biçimde gezip, dönüşte de aracı havalimanına teslim etmenin lüksünü kendinizden esirgemeyin. Çünkü böylece çok daha fazla yer görebilir, şehrin tadına varabilirsiniz. Aynı durum Bursa Otogar’ı için de geçerli.

Bursa Kent Müzesi için tıklayınız.

Bursa Merkez Gezilecek Yerler

Bursa şehir merkezi

Türkiyenin en büyük şehirlerinden biri olan Bursa, İstanbul, Eskişehir ve İzmir’e yakın konumu ile de önemli bir gezi noktası. Durum böyle olunca Bursa merkezde gezilecek yerler listesi epey uzun oluyor. Örneğin kendinizi Osmanlı döneminde hissedeceğiniz Sümbüllü Bahçe Konağı’nı mutlaka görmeli şehir manzarasına karşı bir fincan Türk kahvesi yudumlamalısınız. Osmanlı Hanedanı tarafından şehrin kalbinde inşa edilen Emir Sultan Camii de çok önemli bir eserdir. Bu yapı hem Osmanlı’nın Anadolu’da inşa ettirdiği bir yapı olması açısından hem de hala Bizans etkisinin mimaride hissedildiğini göstermesi açısından çok önemlidir. Hem akşamları hem de gündüz keyifli bir dinlenme mekanı olan Bursa Pirinç Han da yine Osmanlı izlerini net olarak hissettiriyor. Vaktiyle projesi İTÜ Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan Bursa Botanik Parkı ise Avrupa şehirlerinin muazzam şehir parklarını aratmaz.

2008 yılından beri hizmete açık olan Bursa Kent Meydanı AVM alanı da hem alışveriş yapmak hem de vakit geçirmek için tercih edilebilir. Bursa şehir merkezindeki gezi noktalarından olan İnkaya Çınarı ise tek başına mutlaka görülmesi gerekenler arasında. Bursa’da gezilip görülecek yerlerden bahsedip de muhteşem Bursa Ulu Camiini anlatmamak olmaz. Bu yapı da Osmanlı’nın en ihtişamlı zamanlarını temsil ediyor. İçinde çiniler de çok değerli. Kozan Han, Yeşil Camii ve türbesi de şehrin simgeleri arasında. Bursa tarihi yapıları içinde en dikkat çekici olanlarından biri de Bursa Tophane Parkı ve içindeki saat kulesidir.

Bursa’da gidilecek mekanlar listesi de genellikle şehir merkezindedir. Bursa İskender döner için geleneksel lokantalar ya da dünya mutfağından lüks restoranlar şehrin farklı yerlerinde görülebilir. Çok sayıda aile çay bahçesi ve kafe de şehir merkezinde bulunuyor.

Bursa Keramet Kaplıcası için tıklayınız.

Bursa’da Ne Yenir?

Bursa İskender Döneri

İskender dönerle özdeşleşmiş olan Bursa’da geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu enfes menü mutlaka tadılmalı. Özellikle şehir içinde ara sokaklardaki iskenderciler ve esnaf lokantaları bu konuda iyi birer seçim olabilir. Bursa Kemalpaşa ilçesine özgü bir tatlı olan kemalpaşa tatlısı da yanında sade maraş dondurması ile enfes bir ikili oluşturuyor ve hemen her yerde tadabilirsiniz. Bursa Tat köyünde yetişen domateslerle hazırlanmış tarhana ve kuru domates konserveleri de şehrin lezzetleri arasında.

Bursa’nın Gezilmesi Gereken Köyleri
Bursa Cumalıkazık Köyü

Bursa’da gezilecek yerler denilince akla hemen köyleri geliyor. Bursa’nın gezilecek köylerinin çoğu şehir merkezinden daha zengin bir tur içeriği sunuyor. Bursa’nın köylerini içine almayan bir Bursa Gezi rehberi düşünülemez. Bursa turları genellikle şehir merkezine değil de Cumalıkazık köyü ya da Uludağ gibi noktalara yapılır. Cumalıkazık Köyü, Osmanlı döneminde inşa edilmiş konutlarla dolu bir köy. Bu konutların büyük bir kısmı da mesken olarak hala kullanılıyor.

Meydan ve sokaklarında kurulan tezgahlarda yerel ürünler satılan köyü mutlaka görmelisiniz. Bursa Nilüfer ilçesine bağlı Missi köyü ise şehrin en güzel yerleri arasındadır. Saitabat köyü ise muhteşem güzellikte şelalelerle doludur. Eğer doğa tutkunuz varsa özellikle İstanbul’un kalabalığından kaçıp Bursa’nın köylerini gezebilirsiniz. Saitabat köyü de böyle doğa özlemini giderecek yerleşim alanları arasında. Derekızık köyü ise ormanlar içinde masal gibi bir köy. Özellikle kamp alanı olarak tercih edilebilir. Arastalı yani üzerinde dükkanlar olan dünyada sadece 4 köprü var. Bunlardan biri Bursa Irgandı Köprüsü.

Bursa merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

1 yorum