Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Bursa Kent Müzesi | Bursa Kent Müzesi Giriş Ücreti

Bursa Kent Müzesi | Bursa Kent Müzesi Giriş Ücreti

İstanbul’a olan yakınlığı ile özellikle hafta sonları binlerce gezgini ağırlayan Bursa, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra müzeleriyle de önemli bir keşif durağı. 30’u aşkın müzeye ev sahipliği yapan Bursa’da Türkiye’nin ilk kent müzesini keşfe çıkmaya ne dersiniz? 2004 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan Bursa Kent Müzesi gerçekten büyüleyici eserlere ev sahipliği yapıyor.

Bursa Kent Müzesi Nerede?

Bursa gezisi yapmayı planlıyorsanız Kent Müzesi’ni de listenize eklemenizi öneririm. Atatürk Caddesi’ndeki meşhur Heykel’in yanında yer alan müze binası 75 yıl boyunca Bursa Adliyesi olarak hizmet vermiş. Adliyenin taşınmasıyla 2004 yılında binanın müzeye dönüştürülmesi ve Bursa’nın tanıtımına katkı sağlaması amaçlanmış.

Bursa merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Bursa Kent Müzesi Gezisi

Bir kenti daha yakından tanımak isterseniz mutlaka müzelerini gezmeye vakit ayırmalısınız. Bursa Kent Müzesi şehrin tarihimizdeki yeri ve önemini görsel detaylarla anlatan gezmesi keyifli bir müze. 3 kattan oluşan Bursa Kent Müzesi’nin giriş katındaki galerisinde kronolojik bir anlatımla adeta zaman yolculuğuna çıkıyorsunuz. Tarih öncesi çağlardan başlayıp Osmanlı Dönemi’ne kadar Bursa hakkında pek çok detay öğrenebileceğiniz bu galerinin ismi ‘’Uygarlıklar Kenti Bursa.’’ Galeride Bursa’da yaşamış Osmanlı padişahlarının balmumu heykelleri de sergileniyor.

Devamında ise Cumhuriyet döneminden günümüze kadar Bursa’nın geçirdiği değişime tanıklık edebilirsiniz.

Müzenin bodrum katında yer alan bir diğer galerisinde ise Bursa’nın zanaatlarına yer verilmiş. El Sanatları Çarşısı’nda canlandırmalarla kent tarihinde önemli yer tutan kumaşçı, yemenici, bıçakçı, semerci gibi meslekler sergilenmiş. ‘’Yaşam ve Kültürüyle Bursa’’ galerisinde ise Bursalı sanatçılar, Bursa’nın gelenekleri, Hacivat ve Karagöz, Bursaspor gibi kentin değerlerine yer verilmiş.

Müze geçici sergilerin düzenlendiği 3 farklı sergi salonuna da ev sahipliği yapıyor. Müzede aynı zamanda konferans ve etkinlik atölyesi de bulunuyor. Kent Müzesi özellikle çocuklu aileler için gezmesi hem keyifli hem de tarihi değerleri öğrenmeleri açısından önemli. Müzeyi gezmeyi bitirdikten sonra içerisindeki kafede kısa bir çay/kahve molası verebilirsiniz.

  • Bursa Kent Müzesi Giriş Ücreti

Bursa Kent Müzesi’ni ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

  • Bursa Kent Müzesi Ziyaret Saatleri

Müze Pazartesi günleri hariç 09.30-17.00 saatleri arasında gezilebilir.

Bursa gezi rehberi için tıklayınız.

Bursa’ya Nasıl Gidilir?

Bursa ulaşım açısından en avantajlı şehirlerin başında geliyor. Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla birlikte İstanbul-Bursa arası yolculuk yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Bursa’ya deniz yolu ile gelmek isterseniz feribot iskelesi Mudanya’da. Ortalama yarım saatlik bir araç yolculuğu ile Mudanya’dan kent merkezine ulaşabilirsiniz.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

Yorum ekle