Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bomontiada Mekanları | Bomontiada Nerede?

Bomontiada Mekanları | Bomontiada Nerede?

Avrupa yakasında eğlencenin nabzı Bomontiada’da atıyor. Özellikle beyaz yakalıların ve üniversite öğrencilerinin sosyalleşmek için sıkça tercih ettiği Bomontiada’da gastronomi ve kültür&sanat yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? 

Bomontiada Nerede?

Kaynak: https://yapikredibomontiada.com/

Eski bira fabrikasının restore edilmesiyle 2015 yılında açılan Bomontiada İstanbul Avrupa yakasının en popüler sosyalleşme noktalarından biri. İş çıkışlarında ve hafta sonları gençlerin uğrak adreslerinden olan Bomontiada merkezi konumu ile öne çıkıyor.

Bomontiada adres: Merkez Mahallesi Silahşör Caddesi Birahane Sokak Tarihi Bomonti Bira Fabrikası Şişli/İstanbul.

İstanbul Şişli araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Bomontiada Mekanları

  • Ara Güler Müzesi

Bomontiada sadece yeme-içme mekanlarıyla değil kültür&sanat etkinlikleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Kısa süre önce aramızdan ayrılan duayen fotoğrafçı Ara Güler’in eserlerini sevenleriyle buluşturan Ara Güler Müzesi listenizin ilk sırasında bulunmalı. İç tasarımı ile hayranlık uyandıran müzede usta sanatçının çalışmalarını yakından inceleyebilir, fotoğraf makinelerini ve çekim ekipmanlarını görme şansı bulabilirsiniz. Ara Güler Müzesi’ne giriş ücretsiz. Pazartesi günleri kapalı olan müzeyi Salı-Cumartesi 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret etmek mümkün.

  • Leica Gallery

Fotoğrafa meraklıysanız Bomontiada’ya gelmişken Leica Gallery’e mutlaka uğrayın. Hem ülkemizden hem yurt dışından pek çok fotoğraf sanatçısının çalışmalarına yer veren Leica Gallery ziyaretçilerine keyifli bir ortam sunuyor. Süreli sergilerin yanı sıra Leica fotoğraf makinesi ve ekipmanlarının da yer aldığı galeri haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık.

  • The Populist

Sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz The Populist zengin bira menüsü ve parmak ısırtan lezzetleriyle Bomontiada’nın en fazla rağbet gören mekanlarından biri. Dekorasyonu ile de göz dolduran The Populist’te hafta sonları rezervasyonsuz yer bulabilmek oldukça zor. Özel üretim biralarıyla ünlü mekanda tütsülenmiş dana kaburgadan taş fırında pizzaya kadar pek çok yemek seçeneği sizleri bekliyor.

  • Kiva

Geleneksel Anadolu lezzetlerini modern bir dokunuşla misafirleri ile buluşturan Kiva gündüz lokanta akşam meyhane konsepti ile hizmet veriyor. Anadolu’nun köklü yemek kültüründen ilham alarak lezzet şöleni yaşatan mekanın menüsünde çifte kavrulmuş tahinli mütebbel, Antep fıstıklı girit ezme, cevizli içli köfte, ızgara Balkan köfte göze çarpıyor. Ana yemek sonrası çıtır kabak tatlısı ile kapanışı yapabilir, unutulmaz bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

  • Kilimanjaro

Gastronomi tutkunlarını mest eden Kilimanjaro Bomontiada’nın seçkin mekanları arasında. Sadece yerel ürünler kullanılarak hazırlanan yemekler lezzet şölenine davet ederken mekanın menüsü iki ayda bir yenileniyor. Firik pilavlı çıtır tandır, kuzu incikli çıtır milföy, ılık portakallı kereviz, ev yapımı ravioli, ayva tatlısı mekanın imza lezzetleri arasında yer alıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde bar konsepti ile hizmet veren Kilimanjaro’nun birbirinden özel kokteyllerini denemeyi unutmayın.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle