Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Bodrum’da az bilinen 4 lezzet durağı / Bodrum mekanları

Bodrum’da az bilinen 4 lezzet durağı / Bodrum mekanları

Bodrum şüphesiz yaz tatillerinin gözde seyahat rotası. Fakat özellikle son yıllarda Bodrum’a giden tatilcilerin şikayetçi olduğu konuların başında kalabalık geliyor. Tam bir turist akınına uğrayan Bodrum’da sadece sahil ve deniz değil yemek yenecek mekanlarda da iğne atsanız yere düşmüyor. Instagram’ın fenomen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya da bu durumu göz önünde bulundurarak sizin için Bodrum’da az bilinen lezzet duraklarını listeledi. İşte Bodrum seyahatlerinde kesinlikle uğramanız gereken o mekanlar…

Sadece yaz aylarında değil bahar ve kış aylarında da fazlasıyla rağbet gören Bodrum favori tatil yerlerinden biri. Hal böyle olunca Bodrum’da ne nerede yenir sorusu da en çok sorulan sorular arasında. Son yıllarda Bodrum yeme-içme fiyatlarının yüksekliği nedeniyle mekan seçimi daha önemli bir hal almaya başladı. Alışılagelmiş Bodrum mekanlarından sıkılanlar için az bilinen ve uygun fiyatlı mekanları sizler için listeledim. İşte hem lezzetli hem de bütçe dostu mekan önerileri…

  • Arka Pizzeria

Bodrum’da lezzetli bir pizza deneyimi için yolunuzu merkezde yer alan Arka Pizzeria’ya düşürün derim. İpince hamuru, taze malzemeleri ile kendinizi bir an için İtalya’da hissedeceğiniz Arka Pizzeria makarnaları ile de oldukça iddialı. Mekan çok küçük olduğu için rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim. Pizzalar 20-40 TL arası.

 

  • La Villa Restaurant

 

Bodrumdasınız ve canınız rakı-balık keyfi yapmak istiyor ama mekanlardaki yüksek fiyatlardan çekiniyorsanız size harika bir önerim var: Turgutreis sahildeki favori adreslerimden biri olan La Villa Restaurant. Burayı avantajlı kılansa kendi içkinizi getirebiliyor olmanız. Gün batımına yakın gelirseniz nefis bir manzara eşliğinde rakınızı yudumlayabilir, sevdiklerinizle birlikte keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. La Villa Restaurant’ta balık salata 25 TL, mezeler 7-8 TL.’den başlıyor.

  • Çetilik Restaurant

Ailenizle birlikte kahvaltı yapmak için sakin ve huzurlu bir mekan arıyorsanız tercihinizi Çetilik Restaurant’tan yana kullanabilirsiniz. Dereköy’de yeşillikler içerisindeki bir bahçede yer alan mekan bir aile işletmesi. Yaz-kış açık olan mekanda ev yapımı reçeller, dalından domates, salatalık ve biberler, peynir çeşitleri ve börekler sofrayı süslüyor. Kişi başı 25 TL ücretle kuş ve horoz sesleri eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz Çetilik Restaurant’ta sınırsız çay hizmeti bulunuyor.

  • Kardeşler Köftecisi

Gümüşlük’te uygun fiyatlı yemek önerisi arayanlar için tavsiyem Kardeşler Köftecisi’dir. Faik’in Gayvesi’nin içerisinde küçücük bir dükkanı bulunan Kardeşler Köftecisi’nin salçalı ekmek arası köftesi bir tane daha sipariş verdirtecek kadar lezzetli. Köfte sevmiyorsanız kaşarlı domatesli tostunu da deneyebilirsiniz. Ekmek arası köftenin ücreti ise 12 TL.

Bu lezzet duraklarını rahatça gezebilmek için Bodrum araç kiralama seçeneklerine Yolcu360’tan göz atabilir veya Bodrum Havalimanı araç kiralama tercihlerine bakabilirsiniz.

Yorum ekle