Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Bir Dönem Hayalleri Süsleyen Spor Otomobiller 

Bir Dönem Hayalleri Süsleyen Spor Otomobiller 

Konsept otomobiller tasarımcıların serbest bırakıldığı özel alanlardır. Spor otomobil üreticilerinin yanı sıra binek araç üreticileri de bu alanda çalışmayı bir prestij meselesi olarak görüyor. Hal böyle olunca alacak kişi sayısı az da olsa mutlaka spor otomobil konsepti markanın ürün gamında yer alıyor. Peki, otomobil tarihindeki spor otomobil seçenekleri ya da hayal otomobilleri hangileri? Hemen bakalım…

Volkswagen’in Spor Otomobilleri

1997 yılında Tokyo Otomobil Fuarı’nda W12 tanıtıldı. Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanan W12 modeli, Bugatti W16’nın öncüsü oldu. Ancak markanın tüketicisi bu marka altınd abu model rağbet göstermedi. Üretim bir süre sonra durdu. 


Honda Spor Otomobilleri

1989 yılında Honda NSX tanıtıldı. Ortadan motorlu ve alüminyum kasalı bir otomobil markanın tarihinde ilk oldu. Marka bu modelin ikinci konseptini de üretti. 


Peugeot Spor Otomobilleri

2004 Paris Otomobil Fuarında tanıtılan Peugeot 907 modeli, Peugeot tasarım şirketinin 40.yılı vesilesiyle tasarlandı. 2 adet 3,0 litrelik V6 motoru olan otomobil, bir süre sonra üretimden kalktı. 


Mazda Spor Otomobilleri

Bilenler bilir; Mazda spor otomobil konusunda yukarıdaki üç markadan farklı bir yere sahiptir. 2006 Detroit otomobil fuarında Kabura konsept otomobili ile Mazda epeyce bir dikkat çekmişti. 


Toyota Spor Otomobilleri

Bataryanın mucidi Alessandro Volta’nın adını onurlandıran Toyota Alessandro Volta konsept otomobili de 2004 Cenevre Otomobil Fuarının yıldızı olmuştu. 3 kişilik otomobil olarak tasarlanan 0-100km /s hızlanmasını 4 saniyede tamamlıyordu. 


Renault Spor Otomobilleri

Zoe ve Twizy modelleri ile istediği başarıyı yakalayan marka, 2010 Paris Otomobil Fuarında DeZir adlı bir model tanıttı. Renault Dezir modeli, bugün ahal otomobil tasarımcılarına ilham veriyor. 


Hyundai Spor Otomobilleri

Hyundai’nin 2000 Paris Otomobil Fuarında tanıttığı Hyundai Neos modeli 2 kişilik süper spor otomobil olarak marka tarihine geçti. Martı kanat kapı stili de çok ama çok ilgi çekmişti.


Citroén Spor Otomobilleri

2008 yılında Citroén’in spor otomobili ile karşılaştık. Gt by Citroén konsepti aslında PlayStation Gran Turismo için tasarlandı. Ancak bu otomobilin bir konsept hali üretildi ve sergilendi. Hatta isteyenler, onunla bir sürüşe de çıkabiliyordu. 


Seat Spor Otomobilleri

Seat 2001 Frankfurt Otomobil Fuarında Seat Tango ile otomobil meraklılarını etkilemeyi başardı. Ancak otomobilin üretimine devam edilmedi. 

Hayal otomobillere sahip olmak çok zor. Hatta kabul edelim ki bazılarımız için imkansız. Ama hayalleri süsleyen bir Porsche için kiralama yapmak ya da Maserati kiralama seçenekleri ile ona, bir günlüğüne sahip olmak, hemen hemen hiç kimse için imkansız değil. Hayallerinizi süsleyen otomobillerin direksiyonuna bir gün bile olsa geçin ve tutkunuzu yaşayın…

Yeniden Üretilse Alınacak Spor Otomobiller

Yorum ekle