Yolcu360 Blog
benzinli_mg-1.jpg

Benzinli MG Modelleri Satışta!

Benzinli MG modelleri merakla bekleniyordu. MG elektrikli modelleri zaten epeydir ülkemizde satışta. Hem bireysel tercihlerde hem de filo kiralama tercihlerinde MG elektrikli modelleri çok tutuldu. Araç tercihini farklı sebeplerle benzinli olanlardan yana yapanlar ise MG benzinli araba modellerinin ne zaman Türkiye’ye geleceğini merak ediyordu. Markadan güzel haberler geldi. Artık Türkiye’de MG benzinli araç seçenekleri de alınabilecek. Haberimiz, MG benzinli modelleri hakkında. 

MG Benzinli Modelleri Hakkında

benzinli_mg-2

Bildiğiniz üzere MG ZS, MG ZS EV gibi modeller zaten ülkemizde satılıyor. Bu havalı SUV modellerini trafikte bolca görmeye başladık. MG söz konusu modeller için benzinli seçenekler de sunacağını açıkladı. Yakın zamanda iki farklı benzinli motor seçeneği satışta olacak. Türkiye MG ZS ürün gamında bu yeni benzinli seçenekleri de göreceğiz. 

  • 1.5 litrelik atmosferik motora sahip MG ZS Comfort 5 ileri manuel şanzıman seçeneğiyle geliyor. 
  • 1.0 motora sahip 6 ileri otomatik şanzımanlı MG ZS Luxury de diğer seçenek. 

MG elektrikli ve benzinli modelleri genel anlamda sevilen ve tercih edilen otomobiller. Ancak ülkemizde hala çok net bir marka bilinirliği yok. MG otomobil hakkında bir özet yapalım ve markayı yakından tanıyalım. 

2022 Honda Civic Sedan Benzinli Araç İncelemesi ve Özellikleri yazımız için tıklayın.

MG Araba Kimin? / MG Araba Hangi Ülkenin?

Köklü İngiliz otomobil markası MG, geçtiğimiz yıllarda Çinli bir otomotiv üreticisi tarafından satın alınmıştı. Bu İngiliz genlere Çin müdahalesi sonucunda MG makasını dünya genelinde oto yollarda görmeye başladık. MG Otomobil olarak şirket, ilk kez 1954 yılında kuruldu. MG otomobil firmasının doğum yeri ise Oxford İngiltere. 

Cecil Kimber tarafından 1954 yılında İngiltere’nin Oxfrod şehrinden doğan marka, uzun yıllar özel bir kitleye hitap etti. Niş ve sınırlı olan bu kitleye rağmen dünyanın en güvenilir otomobil markaları arasında gösteriliyordu. Uzakdoğu etkisi ile kalite değişmedi ama markanın model sayısı arttı ve yaygınlaştı. MG Türkiye temsilcisi de merak ediliyor. MG otomobil Türkiye distribütörü, Doğan Holding. 

Peki, güncel MG araba modelleri hangileri? Markanın resmi web sitesindeki güncel MG modelleri ve benzinli MG 2022 listesin aşağıdaki gibi.

  • MG Araba Modelleri Neler?

MG markasını elektrikli SUV modelleri ile tanıyoruz. Ama markanın üretimi asla bunlarla sınırlı değil. MG, yeni satış – üretim ve pazarlama stratejisi ile tüm dünyada tercih edilen ve hemen herkese göre bir modeli olan marka olma yolunda ilerliyor. Bu eksende elektrik modellerine benzinli MG araba modellerini de ekledi. Modelleri ve ana özelliklerini inceleyelim:

  • MG Marvel R

Tasarımı ile gerçekten çok dikkat çeken bir otomobil. %100 elektrikli bir SUV modeli. 402 km menzile sahip olan araç, 3 motorlu. Markanın son zamanlarda en fazla dikkat çeken modelinin MG Marvel R olduğunun da altını çizelim. 

  • MG E-HS

MG E-HS Plug-in Hybrid modeli, çok çekici SUV seçeneklerinden biri. Elektrikli ve benzinli olmak üzere çift motor teknolojisine sahip. 100 km’de 1,8 litre yakıt tüketimi ile de dikkat çekiyor. Ayrıca 10 vitesli otomatik şanzıman da mevcut. Bu hibrit otomobil, konfor odaklı olmasının yanında özgün tasarımı ile de seviliyor. 

  • MG ZS EV

Markanın geniş ve konforlu bir elektrikli SUV modeli. Tamamen elektrikli olması ile dikkat çekiyor. 263 km menzile sahip. 0-100 km hızlanma için 8,2 sn’ye ihtiyaç duyuyor. Euro NCAP’ten 5 yıldız aldığının ve sınıfının en iyi modeli seçildiğinin de altını çizmek gerek. 

  • MG ZS Benzinli

MG ZS‘ in çarpıcı dış tasarımı ile çok tutuluyor. 6 farklı renk seçeneğine sahip. İç mekanda ise Apple CarPlay™ ve Android Auto™ özellikli 10.1″ renkli dokunmatik ekran mevcut. Ayrıca geniş yaşam alanı, gerçekten çok konforlu. Zengin eşya gözü seçenekleri, yaşam alanında düzen sağlıyor. 448 litrelik bagaj hacmi de oldukça iyi bir rakam. Araç için 3 farklı donanım seçeneği söz konusu.

Benzinli MG & Elektrikli MG & Hibrit MG

Son yıllarda benzinli ve dizel araçlara alternatif getiren elektrikli ve hibrit araç seçeneği hatırı sayılır şekilde arttı. Kullanıcı için elektrikli otomobiller, daha az yakıt tüketimi demek. Diğer yandan hibrit versiyonlar da hem benzinli hem elektrikli motorları ile güzel bir menzil avantajına sahip. Performans isteyenler için de benzinli modeller hala revaçta. Burada sizin beklentiniz, yaşadığınız bölgenin elektrikli şarj istasyonu konusundaki durumu gibi detaylar önemli. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle