Yolcu360 Blog
Aydın Kuşadası Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Aydın Kuşadası Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Aydın Kuşadası Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı disi, Aydın Kuşadası sahili ile devam ediyor. Aydın sahilleri ve Kuşadası’nın antik dokusu üzerine bir araştırma yaptık. Kuşadası sahili hakkında bir rehber hazırladık. Türkiye’nin En Güzel Sahilleri ve Aydı’ın Kuşadası Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Aydın Kuşadası Sahili

Türkiye’nin güzel sahili neresi? En güzel sahiller Türkiye denince akla Kuşadası illa ki gelir! Kuşadası sahilinin tamamı antik özelliktedir. Başka bir deyişle Kuşadası sahili, Antik dönemde de liman ve dinlenme alanı olarak kullanılmıştır. Peki, bir antik sahil olarak Kuşadasının özelliği nedir? Kuşadası Antik Sahili hakkında bilgiler nasıl?

Kuşadası Antik Sahili Hakkında

Aydın’ın Kuşadası ilçesi, doğal kumsalları, doğa ve tarih değerleri ile Ege kıyılarının önemli turizm merkezleri arasında. Bölge, Antik dönemde de önemli bir liman kentiydi. M.Ö. 8 yüzyılda kurulmuş olan Panionion adlı birlik, burada konuşlanmıştı. Bu detayların pek çoğu bu enfes sahil bölgesinde gezerken fark ediliyor.

Kuşadası, Antik dönemde çok önemliydi ve burada çok sayıda Antik dönem eseri var ama Türk İslam eserleri de gözleniyor. Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Kale İçi Camii gibi İslam dönemine ait dini yapılar da var.

Kuşadasının en meşhur yeri de Güvercin Adası. Kuşadası görsellerine bakarken Güvercin Adası mutlaka var. Bizans döneminde bir gözetleme ve savunma alanı olarak kullanılan Güvercin Adası içinde bir dizi sur duvarı da var.

Kuşadası Güvercin Adası

Kuşadası sahilinde çok sayıda plaj var. Özel ve halk plajları ile Kuşadası, müthiş bir sahil merkezi. Kuşadasında denize girmek, güneşlenmek ve tarihi keşfetmek muhteşem bir deneyim yaşatıyor. Diğer yandan Kuşadası sahili yakınlarında çok önemli bir milli park alanı da var. Kuşadasına gittiğinizde bu milli parkı da görmenizi öneriyoruz.

Yorum ekle