Yolcu360 Blog
Antalya’nın Kemer ilçesindeki Phaselis Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Kemer – Phaselis Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Kemer – Phaselis Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? Türkiye’de denize girmek için en güzel yerler nereleri? En güzel Türkiye plajları nerede? Türkiye sahilleri için bir rehber çalışalım dedik ve ortaya Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi çıktı. Dizimizin bugünkü konuğu: Antalya’nın Kemer ilçesindeki Phaselis Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Kemer – Phaselis Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi Phaselis Sahili ile devam ediyor. Antalya’nın en güzel sahillerinden biri olan doğal dokusu ve ormanlık sahiliyle dikkat çeken Phaselis Sahili, aslında bir antik kentinde hemen yanında konumlanıyor. Phaselis Sahilini ve Phaselis Antik Kentini tanıyalım.

Phaselis Antik Kenti Hakkında Bilgiler

Antalya Körfezinin batı kıyısının ortasında konumlanan kent, Tekirovanın kuzeyine düşüyor. Phaselis adı, kaynaklarda, Lykia Krallığının en güzel kentleri arasında geçer. Amasyalı coğrafyacı Strabon da Phaselis Antik kentinden kendi kaynaklarında epeyce bahsetmiş. Şöyle diyor Strabon, “Üç limanlı zengin bir kenttir. Göz kamaştırıcı bir zenginliği olması, buraya halkları çeker” şeklinde yazmış.

Tarihçi Heredot ise kentin M.Ö. 5 yüzyılda bir Grek kenti olduğunu yazmış. 1. yüzyılda ise bir korsan üssü olmuş.

“Phaselis” kelimesinin anlamı ise “tanrı korusun” şeklinde çevriliyor. İlk olarak bir Dor kolonisi olarak kurulan kentin adının Latincedeki “fasulye” sözcüğünde geldiğini savunanlar da var.

Bugün otellerin istila ettiği Phaselis Sahili, çam ormanlarıyla kaplı muhteşem bir alan.

Antalya Kemer Araç Kiralama Fiyatları Nasıl?

Antalya’da keyifle gezmek, kendi aracınızın konforuyla şehrin farklı alanlarını görmek ve en güzel Antalya sahillerinden denize girmek üzere Antalya merkezden ya da Antalya havalimanından araç kiralama yapabilirsiniz. Ayrıca Antalya Kemer’den araba kiralama ile tüm ilçeyi keyifle gezebilir, istediğiniz yerde denize girmenin konforunu yaşayabilirsiniz. Kemer otomobil kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz.

Antalya Havalimanı araç kiralama fiyatlarına ya da Antalya Kemer araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerindne bakabilirsiniz.

Yaz tatili için gidilebilecek sahiller

Yorum ekle