Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Dünyanın En Sağlam Arabası Hangisi? | Araç Kiralama | Araba Kiralama

Dünyanın En Sağlam Arabası Hangisi? | Araç Kiralama | Araba Kiralama

Araç kiralama için Dünyanın en sağlam arabası hangisi? Sağlam araba arayışında nelere dikkat etmeli? Sağlam otomobil almak isteyenler ve araç güvenlik sistemlerine önem verenler için Yolcu360 ekibi olarak yazdık…

Dünyanın En Sağlam Arabası Hangisi?

Çarpışma, sürücü, araç içi yolcu ve yaya yolcu emniyeti konusunda en iyi sonuçları veren otomobilleri en sağlam arabalar olarak tanımlayabiliriz. Bunlardan bazıları şöyle:

  • Jaguar XE

Jaguar XE‘nin dış kasası, güvenlik donanımı, sürüş dinamikleri konusunda mükemmel güvenliğe odaklanan bir otomobil. Sürücü güvenliğinde %92, çocuk ve yetişkin yolcu emniyeti konusunda %82 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %81 oranında güvenli bulunmuş.

  • Mazda CX5

Dünya genelinde yapılan bir çok testten geçti. Euro NCAP’ten %94 oranında güvenli notunu aldı. Skyactiv Teknolojisi ile daha iyi bir sürüş deneyimi sunan Mazda CX5, orta boy bir SUV modeli. KODO tasarımı sayesinde sürücü odaklı bir araç. Aynı zamanda güçlü bir yol tutuşuna sahip.

  • Volkswagen Golf

Katıldığı tüm testlerden başarılı olmuş. Euro NCAP’ten %94 güvenli notunu almış.

  • Volvo V60

Volvo S60/V60

V60 güvenlik ekipmanları konusunda %100 başarılı bulundu. Top Safety Pick + ödülünü aldı. Ön ve Arka darbe emicileri ile sürücünün güvenliğini sağlayan model, güçlü bir tavan yapısına sahip. Yine sürücünün güvenliğini sağlamak için ön tarafı daha yuvarlık bir şekilde dizayn edilmiş. Acil fren lambası özelliği ile ani bir durmada arkadaki araçlar uyarılıyor.

  • Mitsubishi Outlender

Tüm testlerden beş yıldız aldı ve Euro NCAP’ten güvenlik ekipmanı konsunda %100 notunu aldı. SUV bir model olan araç,  2.0L MIVEC motora sahip. 7 tane SRS hava yastığına sahip olması sayesinde sürücünün ve araba içindekilerin güvenliğine odaklanıyor. Auto Stop&Go sistemi sayesinde ise yakıt ekonomisini sağlıyor.

  • Audi Q7

Girdiği bütün testlerden beş yıldız almış. Top Safety Pick + ödülünü de almış bir otomobil.

  • Audi A3

Euro NCAP’ten çok yüksek puan alan modeli, Top Safety Pick + ödülünü aldı. Elektrikli, ayarlanabilir ve ısıtmalı LED sinyalli yan aynalar ve akıllı anahtar sistemi ile ön plana çıkan model, sürücü bilgilendirme sistemi ile araç severlerin ilgisini çekiyor.

Havalimanı araç kiralama için Yolcu360 araç kiralama sayfasına bakabilirsiniz.

  • Opel Mokka

Dünya genelinde pek çok test kurumu tarafından beş yıldız verilen Mokka, Top Safety Pick ödülünü aldı ama ödülün sonunda + kısmını alamadı. Ayrıca Euro NCAP’te yetişkin yolcuda %96, güvenlik ekipmanlarında %100 güvenli bulundu.

Neden Sağlamlık Önemli?

Arabanız, önce sizin sonra yakınlarınızın içine binip seyahat ettiği bir metal kapsül gibidir. Bu kapsül ne kadar güvenliyse siz ve sevdikleriniz de o kadar güvendedir. Bir çarpışma ya da kaza olmadan bunun önemini anlamak zor. Ama yapılan araştırmalar bazı otomobillerin belirli bir hızla başka bir araca çarpası sonucu içindeki insanlar için oluşacak tehlikenin diğer bir araçla aynı olmadığını gösteriyor. Bunun nedeni ise aracın malzeme kalitesi, aktif fren destek sistemi gibi güvenlik donanımları ve daha fazlası. Diğer yandan otonom sürüş teknolojilerinin bulunduğu bazı otomobillerde kaza olma ihtimali bile oldukça az gibi…

yolcu360.com üzerinden araç kiralamak ve kiralık araç fiyatlarına bakmak için buraya tıklayın!

Tüm Arabalar Yeterince Sağlam Değil mi?

Dünya otomotiv sektöründe her yıl onbinlerde araç üretiliyor. “Bu araçların ait olduğu marka ve modellerin hepsi sağlam mı “sorusuna şöyle yanıt verelim: Araçların kaputu, motoru, süspansiyon dengesi, güvenlik donanımı gibi pek çok detay, onun sağlamlığına ortak olarak katkı sunar. Diğer yandan bir otomobilde hiç bir parça ‘öylesine’ kullanılmaz. Başınızı dayadığınız koltuk başlıkları bile güvenlik için tasarlanmıştır. Dolayısıyla tüm bu parçaların malzeme kalitesi, işçilik kalitesi ve güvenlik teknolojilerinin yeterliliği, onun sağlamlığına verilen puana etki eder. Peki, hangisi sağlam nasıl bileceğiz?

İşte tam da bu noktada Euro NCAP’ten söz etmek gerek. Avrupa’da kurulan ve bugün dünya genelinde güvenilir bir otorite haline gelen Euro NCAP, araçları farklı açılardan test ederek sonuçları paylaşıyor. Onun verdiği yıldızlara bakarak bir aracın ne kadar güvenli olduğunu da söyleyebiliriz. Bu arada dünyada araç çarpışma testleri yapan tek kurum Euro NCAP değil. Mesela ülkemizde de bir test kuruluşu var. Türkiye araç test kurumu TESTTÜRK AŞ hakkında bilgi için buraya tıklayın…

İkinci El Bir Arabanın Sağlam Olduğu Nasıl Anlaşılır?

İkinci el araba alırken arabanın kazasız olduğu nasıl anlaşılır ya da sağlam olduğu nasıl anlaşılır diye merak edenler de çok. Aslında bu konuda net bir formül vermek çok doğru değil. Bir arabanın ne durumda olduğunu anlamak için oto ekspertiz yaptırmak gerek. Ama bazı ipuçları, bir arabanın ne durumda olduğunu anlamak için faydalı olabilir.

  • Arabanın iskeletinde boşluklar varsa bu, kaportanın hasar aldığı bir kazaya işaret edebilir. Çünkü fabrika çıkışında bir arabanın iskeletinde boşluk olmaz.
  • Aracı çalıştırdığınızda rahatsız edici bir motor sesi duyuyorsanız bu da kötüye işaret olabilir.
  • Vuruk, ezik varsa bu ufak ya da büyük kazalara işaret edebilir.
  • Kaputun içindeki civatalar değişmişse bu motorun olduğu kısımda büyük bir vuruk olabileceğine işaret edebilir.
  • Kapılar açıldığında iç kısımdaki civatalarda oynanmışsa çamurluk değişimine işaret eder.

 

Yorum ekle